ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Ανδρέας Λοβέρδος
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ - πρώην υπουργός

Ανδρέας Λοβέρδος στο pagenews.gr: Για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός κ. Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε στο pagenews.gr και αναφέρθηκε στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός κ. Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Opinion Leader” με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκε στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ανδρέας Λοβέρδος στο pagenews.gr: Για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός κ. Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε τα εξής: “Εαν πάρουμε ως παράδειγμα το Μάτι πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι η απόδοση ευθυνών θα αργήσει. Των ποινικών ευθυνών σε ότι αφορά τον νόμο και την τιμωρία των υπευθύνων. Σε ότι αφορά  την διοικητική υπηρεσιακή ευθύνη ορισμένων ατόμων αυτό μπορεί να πάει πιο γρήγορα. Δηλαδή να γίνουν γρήγορα οι σχετικές έρευνες και να λειτουργήσουν τα πειθαρχικά όργανα. Αυτό θα πάει πιο γρήγορα, μπορεί να πάει πιο γρήγορα  και μπορεί μέχρι τις βουλευτικές εκλογές να έχεις εξεχαριστεί. Οι ποινικές ευθύνες επαναλαμβάνω αργούν. Τι φαίνεται όμως ότι πηγαίνει γρήγορα μέχρι στιγμής. Η διεκπεραίωση των προκαταρκτικών εξετάσεων και την έναρξη και την απόλυση εκείνων των διαδικασιών που οδηγούν στην άσκηση ποινικής δίωξης. Άρα έχουμε δύο στάδια διαδικασίας τα οποία μπορούμε να τα τελειώσουμε γρήγορα, κατ’ ουσία έναν είναι αλλά τυπικά τα ξεχωρίζουμε και μετά αφού ασκηθούν διώξεις ξεκινούν οι ανακρίσεις και όταν θα αρχίσουν οι ανακρίσεις, αρχίζεις και πλησιάζεις προς το τέλος αλλά το τέλος δεν είναι η απόδοση δικαιοσύνης. Το τέλος είναι η δίκη, αυτά όλα  δεν θα γίνουν μέχρι τις εκλογές. Να προσθέσω ένα θέμα ποινικής ευθύνης σε επίπεδο υπουργικό και αυτό υπάρχει αλλά δεν υπάρχει προθεσμία αυτή τη στιγμή. Μπορεί να την άσκηση αν θέλει αυτή η επόμενη Βουλή θα έλεγα ότι ακόμα και να πάνε οι εκλογές 21 Μαΐου δηλαδή αργά, δεν προλαβαίνει αυτή η Βουλή να εξετάσει θέματα υπουργών πρέπει να πάμε στην επόμενη Βουλή.

“Εγώ δεν έχω σε αυτό το διάλογο αναμειχθεί καθόλου. Από τη Δευτέρα το πρωί που ξεκίνησε η πολιτική γιατί ήταν το πένθος μέχρι την περασμένη Παρασκευή έκλεισε η  Βουλή,το Σαββατοκύριακο ,η οδύνη, κηδείες. Από τη Δευτέρα ξεκίνησε η πολιτική ζωή και σε ορισμένες περιπτώσεις με πολύ άσχημο τρόπο όταν ανταλλάσσουν ή αποδίδονταν ευθύνες δολοφόνου σε ορισμένους πολιτικούς. Το θεωρώ και χυδαίο και άστοχο και ενοχλητικό για τον πολίτη που υποφέρει και πονάει. Είναι οργισμένος, θυμωμένος ή βάζει τα κλάματα γιατί πολλοί άνθρωποι κλαίνε..” 

“Εγώ δεν αναμείχθηκα σε αυτό απλώς εντόπισα νομίζω με πολύ μεγάλη πολιτική ακρίβεια τις ευθύνες αυτών που είχαν μπροστά τους τέσσερα χρόνια και δεν κατάφεραν να κάνουν τίποτα..”