Pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr

Με την
Σοφία Χύτου

1.000 νέες θέσεις κατάρτισης με μισθούς και δώρα

Ξεκίνησε από την Τετάρτη (15/2), στις 11 το πρωί, από τη ΔΥΠΑ η υποβολή αιτήσεων επιχειρήσεων για τις 1.000 επιπλέον θέσεις του «ειδικού προγράμματος προεργασίας για άνεργους νέους, ηλικίας 18-29 ετών

Ξεκίνησε από την Τετάρτη (15/2), στις 11 το πρωί, από τη ΔΥΠΑ η υποβολή αιτήσεων επιχειρήσεων για τις 1.000 επιπλέον θέσεις του «ειδικού προγράμματος προεργασίας για άνεργους νέους, ηλικίας 18-29 ετών, περιοχών των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης».

Ωφελούμενοι είναι άνεργοι 18-29 ετών και η διάρκεια του προγράμματος είναι 7 μήνες. Η ΔΥΠΑ καταβάλλει αποζημίωση ίση με τον κατώτατο μισθό και αναλογία δώρων και επιδόματος αδείας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, καθώς και σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημοσίου και σε επιχειρήσεις τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και σε περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Δήμοι Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας, Σπάρτης, Οιχαλίας, Καλαμάτας).