Πολιτική

Τέμπη: Ανοίγει σήμερα στη Βουλή η συζήτηση με ενημέρωση από Γεραπετρίτη

Τέμπη: Ανοίγει σήμερα στη Βουλή η συζήτηση με ενημέρωση από Γεραπετρίτη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο επόμενος προγραμματισμένος κύκλος συζήτησης έχει δρομολογηθεί για την προσεχή Δευτέρα 20 Μαρτίου

Με φόντο το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη αλλά και την επαναλειτουργία των τρένων ανοίγει σήμερα ο πρώτος κύκλος στη Βουλή και πιο συγκεκριμένα στην κοινοβουλευτική επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου. Ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, που πλέον έχει αναλάβει τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα ενημερώσει στις 13:00 τους βουλευτές για την κατάσταση που παρελήφθη το σιδηροδρομικό δίκτυο και για τα πραγματικά δεδομένα που αφορούν την πορεία εγκατάστασης συστημάτων ασφάλειας και τηλεδιοίκησης.

Την ίδια ώρα ο κ. Γεραπετρίτης θα αναφερθεί και στα μέτρα που θα ακολουθήσουν ώστε να επιτευχθεί η επαναλειτουργία των σιδηροδρομικών δρομολογίων στις 22 Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε σε συνέντευξη τύπου την Τρίτη πως ύστερα από περίοδο παύσης των δρομολογίων θα χρειαστεί μία μεταβατική περίοδος για να διασφαλιστεί η ασφάλεια στο δίκτυο.Η αρχή θα γίνει στις 22 Μαρτίου ενώ την 1η Απριλίου ξεκινά ξανά το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Ο επόμενος προγραμματισμένος κύκλος συζήτησης έχει δρομολογηθεί για την προσεχή Δευτέρα 20 Μαρτίου. Ύστερα από αίτημα των βουλευτών της ΝΔ θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση προκειμένου όλοι οι πρώην υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών από το 2014 έως και σήμερα, δηλαδή οι Μ. ΧρυσοχοϊδηςΧρ. Σπίρτζης και Κ. Καραμανλής να τοποθετηθούν για τους λόγους που δεν έχει εγκατασταθεί το σύστημα τηλεδιοίκησης αν και θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ήδη από το 2016.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments