Pagenews.gr Varometro. Παραγωγή pagenews.gr Varometro. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Βασίλης Οικονόμου
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
Θανάσης Θεοχαρόπουλος
Διευθυντής Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Β. Οικονόμου – Θ. Θεοχαρόπουλος στο pagenews.gr: “Φουντώνει” η αντιπαράθεση για την τραγωδία στα Τέμπη

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Οικονόμου και ο Διευθυντής της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος αναφέρθηκαν στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη αλλά και τις επερχόμενες εκλογές

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Οικονόμου και ο Διευθυντής της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος μίλησαν στο pagenews.gr και την εκπομπή “Το Βαρόμετρο”  με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκαν στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη αλλά και τις επερχόμενες εκλογές .

Β. Οικονόμου – Θ. Θεοχαρόπουλος στο pagenews.gr: Για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη

Ο κ. Βασίλης Οικονόμου ανέφερε τα εξής: “Πραγματικά ήταν ένα θλιβερό δυστύχημα το οποίο έχει κοστίζει πάρα πολλές ζωές ανθρώπων αλλά δημιούργησε και μια γενική θλίψη στη χώρα μας, στον ελληνικό λαό και καταλαβαίνετε ότι όλοι με περισυλλογή προσπαθούμε να δούμε τα αίτια, τους υπευθύνους και όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή θα υπάρξουν οι κυρώσεις όπως και να’χει κατόπιν της έρευνας που θα γίνει, σε αυτούς που ευθύνονται για τη μεγάλη αυτή καταστροφή. Οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει και προχωράνει διερεύνησης των υπευθύνων και των καταστάσεων που οδήγησαν σε αυτό το δυστύχημα το πολύνεκρο, ήδη σε ανώτατο επίπεδο υπάρχει η έρευνα και οι εντολές από τη μεριά της δικαστικής εξουσίας του Αρείου Πάγου. Κάναμε μια πρώτη συνεδρίαση ο νέος υπουργός υπεύθυνος για τις Μεταφορές ο κ. Γεραπετρίτης στην Επιτροπή Παραγωγής Εμπορίου της Βουλής στην οποία ανήκει το υπουργείο του, θα έχουμε και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τη Δευτέρα. Μια συνεδρίαση η οποία θα τοποθετηθούν και υπουργοί οι οποίοι έχουν θητεύσει σε αυτό το υπουργείο τα τελευταία χρόνια. Αυτό που εμείς βλέπουμε και λένε είναι ότι οι ευθύνες αναζητώνται, βλέπουμε την πορεία και την εξέλιξη όλων των ενεργειών και των διαγωνισμών και των αποφάσεων που υπήρξαν τα τελευταία χρόνια για να δούμε τι πήγε λάθος και να μην επαναληφθούν τέτοια λάθη στο μέλλον και βλέπουμε γενικά το ζήτημα των υποδομών ξανά..”.

Ο κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε τα εξής: “Πρόκεται περί ενός τραγικού γεγονότος στο οποίο μας γέμισε όλους θλίψη, πρόκειται για ενα τραγικό συμβάν με 57 νεκρούς, με νέα παιδιά και γέννησε πέραν από την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου την οποία βλέπουμε ότι έχει και δικαιολογημένα την έχει, νιώθει ότι υπάρχει και ζήτημα ασφάλειας, όταν υπάρχει ζήτημα ασφάλειας στις υποδομές, στις μεταφορές, στην κεντρική αρτηρία Αθήνα – Θεσσαλονίκη στη χώρα, καταλαβαίνετε ότι υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα ασφάλειας που νιώθει ο καθένας. Ο σεβασμός στους νεκρούς, ο σεβασμός στην ελληνική κοινωνία που πενθεί απαιτεί σεβασμό όμως και στην αλήθεια. Να δούμε ακριβώς τι έχει συμβεί και πως θα αναζητήσουμε τις ευθύνες, τις αιτίες αυτού του τραγικού δυστυχήματος. Εμείς από την πρώτη στιγμή με μεγάλη ευθύνη έχουμε αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο θέμα και θέτουμε ερωτήσεις στις οποίες δεν παίρνουμε τις απαντήσεις όμως μέχρι τώρα. Στην αρχή ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι φταίει ο σταθμάρχης μετά ότι δεν κρυφτεί πίσω από το ανθρώπινο λάθος και ότι φταίνε όλοι, στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε για την κατάσταση στον ΟΣΕ, μετά δήλωσε ότι γνώριζε αλλά δεν τα γνώριζε όλα. Τέσσερα ολόκληρα χρόνια ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει δικαιολογία..”.