Κόσμος

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ για Κίνα, ΗΠΑ, Δύση

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ για Κίνα, ΗΠΑ, Δύση
Για το ρόλο της Κίνας, τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους Ρεπουμπλικάνους, καθώς και για την υποστήριξη από τον δυτικό κόσμο συνολικά μίλησε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα

Για το ρόλο της Κίνας, τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους Ρεπουμπλικάνους, καθώς και για την υποστήριξη από τον δυτικό κόσμο συνολικά μίλησε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα στο διεθνές δίκτυο BBC.

Η Κίνα, επίσης, έχει μέχρι στιγμής αντισταθεί στις προσκλήσεις της Ουκρανίας για μια συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και του προέδρου της Ουκρανίας Β. Ζελένσκι, παρόλο που το Πεκίνο επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι ο ηγέτης της Κίνας θα επισκεφθεί τη Μόσχα την επόμενη εβδομάδα.

Ο Ν. Κουλέμπα ανέφερε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος ήταν έτοιμος για μια τηλεφωνική συνομιλία με τον Σι και πρόσθεσε: «Δεν νομίζω ότι η Κίνα έχει φτάσει στη στιγμή… που είναι έτοιμη να οπλίσει τη Ρωσία».

Όσον αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες, ορισμένοι αναλυτές εικάζουν ότι η υποστήριξη προς την Ουκρανία ενδέχεται να μειωθεί μετά τις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους. Όμως ο Ντμίτρι Κουλέμπα ανέφερε: «Νομίζω ότι μπορούμε να επιβιώσουμε από οποιαδήποτε φωνή των Ρεπουμπλικάνων» και επισήμανε ότι «η μεγαλύτερη πολυτέλεια που απολαμβάνει η Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι η δικομματική υποστήριξη τόσο στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικάνων».

Η Ουκρανία μπορεί κάλλιστα να εξαρτάται από τη δυτική βοήθεια και στρατιωτική υποστήριξη μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα και έτσι η διπλωματική της αποδοκιμασία μπορεί να μην ανησυχεί ορισμένες χώρες. Όμως, σε καιρό ειρήνης, οι τεράστιες εξαγωγές σιτηρών της Ουκρανίας της δίνουν σημαντική οικονομική μόχλευση, ιδιαίτερα σε μέρη του αναπτυσσόμενου κόσμου.

«Αν κάποιος στον κόσμο πιστεύει ότι ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρθηκε αυτή ή η άλλη χώρα – ή αντιμετώπισε την Ουκρανία στην πιο σκοτεινή στιγμή της ιστορίας της – δεν θα ληφθεί υπόψη στην οικοδόμηση μελλοντικών σχέσεων, αυτοί οι άνθρωποι απλώς δεν ξέρουν πώς λειτουργεί η διπλωματία». αυτός είπε.

Ο πόλεμος είναι μια εποχή που πρέπει να κάνεις μια επιλογή. Και κάθε επιλογή έχει καταγραφεί», κατέληξε με νόημα ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments