ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Κώστας Σκανδαλίδης
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Κώστας Σκανδαλίδης στο pagenews.gr: 2 διαδοχικές κυβερνήσεις δεν ολοκλήρωσαν ένα έργο που θα έσωζε ζωές

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Κώστας Σκανδαλίδης μίλησε στο pagenews.gr και αναφέρθηκε στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη αλλά και τις επερχόμενες εκλογές

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Κώστας Σκανδαλίδης μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Opinion Leader” με τη Σοφία Χύτου όπου  αναφέρθηκε στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη αλλά και τις επερχόμενες εκλογές.

Κώστας Σκανδαλίδης στο pagenews.gr: Για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Κώστας Σκανδαλίδης σημείωσε τα εξής: “Νομίζω ότι τα πράγματα είναι πολύ καθαρά και οι πολιτικές τουλάχιστον ευθύνες μοιράζονται και στις δύο κυβερνήσεις. Δεν παίρνει μόνο μία την κύρια ευθύνη, την έχει προφανώς την κύρια η σημερινή κυβέρνηση που παρέλαβε ένα έργο μισοτελειωμένο και δεν το τελείωσε ενώ γνώριζε ότι είναι επικίνδυνα όλα αυτά που συμβαίνουν αλλά ευθύνη έχει και η προηγούμενη κυβέρνηση με ποια έννοια, ακούω πάρα πολλούς που μιλάνε για να γυρίσουμε στο 2000,στο 1995, αυτά είναι αστεία πράγματα. Το  2014 υπήρξε η συγκεκριμένη σύμβαση έγινε από τον κύριο Χρυσοχοΐδη λίγες μέρες πριν  έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στα πράγματα, προέβλεπε ότι σε δύο χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί το έργο, ένα έργο που δεν είναι μεγάλο, είναι μικρό σε σχέση με τα μεγάλα έργα που γίνονται και για αυτό έπρεπε να τελειώσει σε δύο χρόνια.  Έγιναν εφτά παρατάσεις, 4 με με το ΣΥΡΙΖΑ και άλλες τρεις με τη Νέα Δημοκρατία όπου δεν ολοκληρώθηκε με κανένα τρόπο το έργο. Νομίζω ότι και οι δυο κυβερνήσεις έχουν ευθύνες και μου κάνει εντύπωση που τις τελευταίες μέρες προσπαθεί να γίνει ένας συμψηφισμός το Άδενδρο,οι διαδικασίες που έγιναν τότε, μέχρι ποιο σημείο ολοκληρώθηκε. Φεύγουμε από την ουσία του θέματος, η ουσία του θέματος είναι ότι δύο διαδοχικές κυβερνήσεις είναι αδιανόητο το ότι δεν ολοκλήρωσαν ένα μικρό έργο που θα έσωζε τη ζωή των ανθρώπων που τελικά χάθηκαν.

Κώστας Σκανδαλίδης στο pagenews.gr: Για το ότι εμπλέκουν και το ΠΑΣΟΚ στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη

Ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε: “Είναι πάρα πολύ απλό την εποχή που ήταν υπουργός ο κύριος Ρέππας και μετά έγινε μία εξυγίανση του οργανισμού . Τότε ο οργανισμός είχε χρέη 10,2 δισεκατομμύρια τα οποία ήταν ένα δυσβάστακτο χρέος και μάλιστα κάθε χρόνο έμπαινε  μέσα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Τότε έγινε ένα πρόγραμμα εξυγίανσης, αναμορφώθηκε ο οργανισμός των τρένων, προβλέφθηκαν   2.800 θέσεις εργασίας και σήμερα δουλεύουν εκεί 730 που σημαίνει ότι η προσπάθεια που ξεκίνησε τότε με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και συνεχίστηκε κατά κάποιο τρόπο με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που έγινε στη συνέχεια μέχρι το 2014 που έκανε τη σύμβαση ο κύριος Χρυσοχοΐδης ,είναι φανερό ότι όλα αυτά τα χρόνια οργανισμός ήταν σε μία πορεία εξυγίανσης. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν  πού είναι οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ.

Κώστας Σκανδαλίδης στο pagenews.gr: Για την απόδοση ευθυνών

Ο κ. Σκανδαλίδη υπογράμμισε: “Αυτό είναι δουλειά της Δικαιοσύνης και θα το εξετάσει και αν μιλάμε για διερεύνηση των αιτίων θα πρέπει να επεκταθεί και στα πολιτικά πρόσωπα. Αυτό είναι φανερό αλλά το θέμα είναι το εξής ότι μιλάμε συνήθως για το σταθμάρχη, δεν είναι μόνο δουλειά του σταθμάρχη αυτό γιατί για παράδειγμα έρχεται στην επιφάνεια η σύμβαση που έγινε το 2017…”.