Διεθνή

Μπλερ: Μια μελλοντική γενιά θα βάλει και πάλι την Μ. Βρετανία στην Ε.Ε.

Μπλερ: Μια μελλοντική γενιά θα βάλει και πάλι την Μ. Βρετανία στην Ε.Ε.

Πηγή Φωτογραφίας: kathimerini

Συγκρατημένος και μετριοπαθής στις προβλέψεις του, ο πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλαιρ εκτιμά ότι είναι ζήτημα μιας μελλοντικής γενιάς η επάνοδος της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκρατημένος και μετριοπαθής στις προβλέψεις του, ο πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ εκτιμά ότι είναι ζήτημα μιας μελλοντικής γενιάς η επάνοδος της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι νέοι και οι νέες του Ηνωμένου Βασιλείου θα ξεπεράσουν τον παρωχημένο εθνοκεντρισμό παλαιότερων γενεών και θα οδηγήσουν και πάλι το Νησί στην Ένωση των 27 χωρών.

Ιδιαίτερα, σε πανευρωπαϊκή συνέντευξή του, ο πρώην πρόεδρος των Εργατιών τόνισε ότι «το ζήτημα για το αν και το πώς το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιστρέψει μέσα στην ΕΕ ανήκει σε μια μελλοντική γενιά. Πιστεύω πως αυτή είναι η πραγματικότητα».

«Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή η συζήτηση στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι μάλλον για το βαθμό στον οποίο θέλουμε να ανοικοδομήσουμε μια ισχυρή σχέση με την Ευρώπη, κάτι που κατ’ εμέ οφείλουμε να κάνουμε, και ελπίζω πως το Εργατικό Κόμμα το πιστεύει επίσης», δήλωσε ο Μπλερ.

«Πιστεύω πως υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε μαζί», πρόσθεσε.

«Ο άμεσος στόχος είναι να διευθετηθούν τα προβλήματα του Brexit, επειδή οι ζημιές είναι φανερές», επιμένει επίσης ο Τόνι Μπλερ, επικαλούμενος την απογοήτευση των Βρετανών μπροστά στις οικονομικές δυσχέρειες, την παράτυπη μετανάστευση ή ακόμη τα προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας, τα οποία οι οπαδοί του Brexit είχαν υποσχεθεί να λύσουν ακριβώς χάρη στο Brexit.

Μετά τις εντάσεις ανάμεσα στην ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο επί πρωθυπουργίας Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος τηρούσε μια σκληρή γραμμή στο Brexit, και στη συνέχεια με την εφήμερη πρωθυπουργό Λιζ Τρας, ο σημερινός ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ, ο Ρίσι Σούνακ, μοιάζει να θέλει μια πιο ήρεμη σχέση με την ΕΕ.

Ο Σούνακ συνήψε πρόσφατα μια συμφωνία με τις Βρυξέλλες για την αναδιαμόρφωση των εμπορικών κανόνων που ισχύουν μετά το Brexit για τη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς και μια νέα συμφωνία με τη Γαλλία για την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης.

Οι αντιπολιτευόμενοι Εργατικοί, οι οποίοι έρχονται με απόσταση πρώτοι στις δημοσκοπήσεις λιγότερο από δύο χρόνια πριν από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, δεν αμφισβητούν την έξοδο από την ΕΕ, με τον αρχηγό τους, τον Κιρ Στάρμερ, να υπόσχεται πως, όταν έρθει στην εξουσία, θα κάνει «το Brexit να λειτουργήσει».

«Πιστεύω πως υπάρχει μια αμφιθυμία για το Brexit σε πολλούς ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αν και πιστεύω πως οι άνθρωποι βλέπουν τα προβλήματα (που προκλήθηκαν από το Brexit), δεν θέλουν να επιστρέψουν στις διαιρέσεις που δημιουργήθηκαν απ’ αυτή τη συζήτηση», εξηγεί ο Τόνι Μπλερ.

«Συνεπώς κατανοώ πλήρως τη θέση του Εργατικού Κόμματος», συμπλήρωσε ο πρώην πρωθυπουργός, με τους συνομιλητές να αδυνατούν, ωστόσο, να αντιληφθούν πλήρως το επιχείρημά του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments