Οικονομία

Η UBS εξαγόρασε την Credit Suisse με περισσότερα 2 δισεκατομμύρια

Η UBS εξαγόρασε την Credit Suisse με περισσότερα 2 δισεκατομμύρια

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η  πιο εύρωστη τράπεζα της Ελβετίας, η UBS Group AG, συμφώνησε να εξαγοράσει την Credit Suisse για περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια δολάρια

Η  πιο εύρωστη τράπεζα της Ελβετίας, η UBS Group AG, συμφώνησε να εξαγοράσει την Credit Suisse για περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Η UBS θα καταβάλλει περισσότερα από 0,50 φράγκα για κάθε μετοχή της Credit Suisse, τιμή πολύ χαμηλότερη από αυτή στην οποία έκλεισαν οι μετοχές της τράπεζες την Παρασκευή (1,86 φράγκα), σύμφωνα πάντα με τους Financial Times.

H Credit Suisse απέρριψε προηγούμενη πρόταση να εξαγοραστεί από την UBS προς ένα δισεκ. δολάρια, γιατί θεώρησε ότι το ποσό είναι πολύ χαμηλό και ότι αυτό θα έπληττε τους μετόχους και τους εργαζόμενους στην τράπεζα που έχουν μετοχές στην εταιρεία οι οποίες θα πληρωθούν τελευταίες κατά σειρά μετά από μια πιθανή χρεοκοπία (deferred stock).

Το μέλλον της Credit Suisse αποφασίστηκε στη Βέρνη. Λίγο πριν τις 6 μ.μ., οι «Financial Times» και το «Bloomberg» ανακοίνωσαν ότι η UBS προσφέρει 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την Credit Suisse. Ως μέρος της συμφωνίας, η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας πρόσφερε στην UBS γραμμή ρευστότητας περίπου 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Νωρίτερα το απόγευμα, η CS είχε αρνηθεί ξανά προσφορά 1 δισ. δολαρίων, όπως αναφέρουν οι «Financial Times» και το «Bloomberg».

Παράλληλα, έκκληση για την άμεση δημιουργία μιας ομάδας κρούσης ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος να χαθούν θέσεις εργασίας στην Credit Suisse, έκανε σήμερα η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ελβετικών Τραπεζών.

Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι ήρθε χθες Σάββατο σε επαφή με την Credit Suisse και ότι η προτεινόμενη ομάδα κρούσης θα περιλαμβάνει εκπροσώπους από το διοικητικό προσωπικό και συνδικαλιστές.

Η ελβετική κυβέρνηση ανακοίνωσε, τέλος, ότι, σε λίγο, στις 19:30, (20:30 ώρα Ελλάδας) θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments