Ελλάδα

Σταθμάρχης Λάρισας: Ο Τσίπρας πήγε στο κτίριο της παλιάς τηλεδιοίκησης

Σταθμάρχης Λάρισας: Ο Τσίπρας πήγε στο κτίριο της παλιάς τηλεδιοίκησης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο κ. Πίτσας επισήμανε ότι δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση, υπάρχει ο όρος Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας που ελέγχεται από σταθμάρχη

Για την τραγωδία στα Τέμπη και την τηλεδιοίκηση  μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 ο Δημοσθένης Πίτσαςσταθμάρχης Λάρισας.Ο κ. Πίτσας ανέφερε αρχικά ότι ο κ. Τσίπρας πήγε στο κτίριο της παλιάς τηλεδιοίκησης που τώρα ανακατασκευάζεται. Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες, μετά τη φωτιά που είχε προκληθεί, και μας είχε ενημερώσει η εταιρεία ότι θα είναι έτοιμη Ιούλιο – Σεπτέμβριο του 2023.Ακόμα, σημείωσε πως υπήρχε το σύστημα τηλεδιοίκησης που καταστράφηκε τελείως το 2019, τονίζοντας ότι το σύστημα υπολειτουργούσε σε μεγάλο βαθμό.

 «Δούλεψα τις τελευταίες βδομάδες πριν τη φωτιά τον Ιούλιο του 2019. Δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση, υπάρχει ο όρος Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας που ελέγχεται από σταθμάρχη. Σε αυτό ο σταθμάρχης έβλεπε από Δομοκό ως Πλατύ περίπου 150 χλμ.Με επιφύλαξη, το τρένο από τα 150 χλμ., εγώ το έβλεπα περίπου 10-15 χλμ.Αυτήν τη στιγμή είτε το πούμε τοπικό χειρισμό, είτε τοπικό χειρισμό τηλεδιοίκησης, ο σταθμάρχης διαχειρίζεται τη λειτουργία των τρένων σε ένα εύρος 8 χλμ. και από Λάρισα προς Αθήνα 2,5-3 χλμ. και προς Θεσσαλονίκη 4-4,5 χλμ.Αν είχε κάνει αυτόματη χάραξη, το τρένο θα είχε φύγει από άνοδο», είπε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments