ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου
Ευρωβουλευτής Νέας Δημοκρατίας

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στο pagenews.gr: Επικοινωνιακές φιέστες από το ΣΥΡΙΖΑ για το δυστύχημα στα Τέμπη

Η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου μίλησε στο pagenews.gr και αναφέρθηκε στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη αλλά και ζητήματα που αφορούν το νομισματικό διάλογο στην Ε.Ε.

Η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Opinion Leader” με τη Σοφία Χύτου όπου  αναφέρθηκε στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη αλλά και ζητήματα που αφορούν το νομισματικό διάλογο στην Ε.Ε.

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στο pagenews.gr: Για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη

Η κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου τονίζει ότι: Καταρχάς νομίζω ότι τώρα αρχίζουμε ίσως να ξεμουδιάζουμε από το τρομερό σοκ αυτής της ανείπωτης τραγωδίας, όλοι είμαστε σε μία κατάσταση σοκ, θλίψης και νομίζω ότι βλέπουμε σιγά-σιγά ξετυλίγεται το κουβάρι των πραγματικών γεγονότων που οδήγησαν σε αυτό το τραγικό δυστύχημα. Και όσο κι αν είναι άχαρο και άκομψο πρέπει να δούμε την αλήθεια, αυτό έχει σημασία δηλαδή, νομίζω ότι όλοι περιμένουμε να κατανοήσουμε πώς συνέβη αυτό και γιατί το έχουμε υποχρέωση και απέναντι στους θανόντες και αλλά και σε αυτούς που βρίσκονται ακόμη στην εντατική ή και στις οικογένειές τους αλλά επίσης γιατί πρέπει να κάνουμε πράξη το ποτέ ξανά. Οπότε πρέπει να καταλάβουμε ακριβώς τι έχει συμβεί. Το είπατε πολύ σωστά βλέπουμε αυτό το πινγκ πονγκ, δεν είναι κάτι ευχάριστο να βλέπει κανείς δηλαδή πρέπει να ομολογήσω ότι είμαι με περίσσια θλίψη και αποτροπιασμό είδα το σόου αυτό το επικοινωνιακό που έδωσε ο κύριος Τσίπρας προχθές βγαίνοντας με έναν πρώην υπάλληλο και νυν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σε μία άδεια αποθήκη, σε ένα άλλο κτίριο επί της ουσίας για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι η διοίκηση δεν λειτουργούσε όταν έχει ξεκαθαριστεί από παντού ότι δεν αναφερόταν ποτέ κανείς στην κεντρική τηλεδιοίκηση αλλά στο τοπικό σύστημα το οποίο λειτουργούσε μέχρι μισή ώρα πριν από το δυστύχημα και το οποίο ουσιαστικά προσπέρασε με τη χειροκίνητη αυτή ρύθμιση και αγνόησε ο σταθμάρχης την επίμαχη ώρα του δυστυχήματος.

Δεν βοηθάνε αυτές οι επικοινωνιακές φιέστες  αν και λυπάμαι που θα το πω αλλά αυτό δείχνει το τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα.Δηλαδή δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μάθει τίποτα ούτε από το Μάτι ούτε από τίποτα άλλο, δεν έχει εξελιχθεί,το διαχειρίζεται με καθαρά επικοινωνιακούς όρους. Η αλήθεια όμως θα λάμψει, θα λάμψει μέσα από τις θεσμικές διαδικασίες, είδαμε και τον πρώην Υπουργό Μεταφορών κ Καραμανλή ο οποίος πήγε στη βουλή και εξήγησε τα περί συμβάσεως  717 για να καταλάβει ο κόσμος και για αυτό  τι συμβαίνει αλλά σε γενικές γραμμές μην νομίζετε ότι δεν αφουγκράζομαι την επικοινωνία. Προφανώς χρεώνεται στην κυβέρνηση Μητσοτάκη το δυστύχημα σε ένα μεγάλο βαθμό και προφανώς και η ανάληψη ευθύνης είναι η σωστή κίνηση από πλευράς του πρωθυπουργού και την έχει κάνει νομίζω με πολύ ανοιχτό τρόπο” τόνισε μεταξύ άλλων. 

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στο pagenews.gr: Για τις χρηματοοικονομικές εξελίξεις

Η κ. Ασημακοπούλου ανέφερε: “Η κ. Λαγκάρντ να εξηγήσω ότι έρχεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα στην επιτροπή Οικονομικών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην οποία είμαι μέλος για να μας παρουσιάσει τις διαφορές εξελίξεις επίπεδο νομισματικής και πολιτικής και δημοσιονομικών. Αυτή τη φορά ήταν βεβαρυμένο το κλίμα για συζητάμε για το τι θα κάνει η Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα για να αντιμετωπίσει με τα επιτόκια, θα τα αυξήσει, πόσο θα τα αυξήσει και πώς θα αντιμετωπίσει την πληθωριστική κρίση κτλ και τώρα είχαμε και την περίπτωση των δύο τραπεζών στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και στην Ελβετία που δημιουργούσε ένα πιο εκρηκτικό μείγμα στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να υπάρξει αντιμετώπιση από πλευράς νομισματικής πολιτικής. Σε αυτό το πλαίσιο εγώ έκανα μία ερώτηση που έχει ενδιαφέρον για μας σαν σαν Ελλάδα και ελπίζω ότι θα βοηθήσει και στη συζήτηση που θα γίνει στη σύνοδο κορυφής που θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός από αύριο που έχει να κάνει με την δημιουργία ενός κοινού εργαλείου ενός κοινού ταμείου γιατί όπως κάναμε το ταμείο ανάκαμψης να υπάρξει κάτι τέτοιο σε πιο μόνιμο επίπεδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντιμετωπίσει τις κρίσεις…” ανέφερε.