Global News

Die Zeit: Ο Ζελένσκι θέλει μια Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη

Die Zeit: Ο Ζελένσκι θέλει μια Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας επιθυμεί την διεξαγωγή μιας διεθνούς Συνόδου Κορυφής για την Ειρήνη. Αυτό τόνισε στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την στιγμή που ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών εισηγούνταν μια περισσότερο διασταλτική προσέγγιση του ζητήματος των ουκρανικών εδαφών.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Β. Ζελένσκι πρότεινε μια σύνοδο κορυφής για το ειρηνευτικό του σχέδιο σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. «Δεν θα συνέβαλλε αυτό στην παγκόσμια δύναμη της Ευρώπης; Είμαι σίγουρος ότι θα συνέβαλλε», είπε ο Ζελένσκι στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, με την οποία συνδέθηκε μέσω βίντεο. Ο Ζελένσκι παρουσίασε ένα σχέδιο δέκα σημείων με προϋποθέσεις για ειρήνη με τη Ρωσία τον Νοέμβριο στη σύνοδο κορυφής της G20 στο Μπαλί, επίσης μέσω βίντεο . Αυτά περιλαμβάνουν πλήρη αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το ουκρανικό έδαφος και πληρωμές αποζημιώσεων.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δεν αποκλείει μακροπρόθεσμες διαπραγματεύσεις για τα μελλοντικά σύνορα της Ουκρανίας. Αλλά η απόφαση ανήκει στους Ουκρανούς, είπε σε κοινοβουλευτική επιτροπή στην Ουάσιγκτον. Οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία πρέπει να είναι «δίκαιη και διαρκής». Νομίζω ότι υπάρχουν περιοχές στην Ουκρανία για τις οποίες οι Ουκρανοί είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν στο έδαφος. Και ίσως υπάρχουν περιοχές που αποφασίζουν ότι θέλουν να προσπαθήσουν να ανακτήσουν με άλλα μέσα είπε ο Μπλίνκεν . Σύμφωνα με παρατηρητές, ο Μπλίνκεν ανέφερε ότι οι ΗΠΑ δεν πιστεύουν ότι τα ουκρανικά στρατεύματα είναι πιθανόν να ανακαταλάβουν όλα τα ουκρανικά εδάφη που κατέχονται από τη Ρωσία – ειδικά την Κριμαία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments