Διεθνή

Μ. Βρετανία: Αυτός είναι ο αριθμός των Ρώσων θυμάτων στον πόλεμο

Μ. Βρετανία: Αυτός είναι ο αριθμός των Ρώσων θυμάτων στον πόλεμο

Πηγή Φωτογραφίας: REUTERS/Oleksandr Ratushniak

Περισσότεροι από 220.000 Ρώσοι στρατιώτες και μισθοφόροι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στην Ουκρανία, σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση των ΗΠΑ, με βάση όσα αποκάλυψε προ ολίγου ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Μπεν Γουάλας.

Περισσότεροι από 220.000 Ρώσοι στρατιώτες και μισθοφόροι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στην Ουκρανία, σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση των ΗΠΑ, με βάση όσα αποκάλυψε προ ολίγου ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Μπεν Γουάλας.

Παράλληλα, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας επιβεβαίωσε ότι τα πρώτα βρετανικά τανκς έφτασαν στην Ουκρανία, αλλά επισήμανε ότι «απομένουν ακόμη αρκετά μεγάλα ποσά για εκπαίδευση» προτού οι ουκρανικές δυνάμεις είναι έτοιμες να τα χρησιμοποιήσουν στη μάχη. Η Μεγάλη Βρετανία έχει δώσει 14 κύρια άρματα μάχης Challenger II στην Ουκρανία.

Τα βρετανικά άρματα μάχης είναι έτοιμα να επιχειρήσουν μαζί με γερμανικά οχήματα πεζικού τύπου Marder μέσα σε μια ταξιαρχία ή μια ομάδα μάχης που συγκεντρώνεται για να συνδυάσει διαφορετικά όπλα για να διατρέξει τις εδραιωμένες ρωσικές γραμμές.

«Ταυτόχρονα η ουκρανική στρατιωτική ηγεσία τους πρέπει να εξασκείται και να εκπαιδεύεται σε μάχες σε επίπεδο ταξιαρχίας ή ομάδας μάχης, έτσι ώστε να μπορεί να πολεμήσει με πιο αποτελεσματικό τρόπο, με τον τρόπο του ΝΑΤΟ»,  τόνισε ο Μπεν Γουάλας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα μαζί με τον Σουηδό ομόλογό του, στο Λονδίνο.  «Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν μπορώ να κάνω εικασίες για το πότε, πού ή πώς μπορεί να συμβεί η [ουκρανική] επίθεση, αλλά νομίζω ότι δεν είναι μυστικό ότι η Ουκρανία επιθυμεί να ξεκινήσει τη διαδικασία ανατροπής των ρωσικών δυνάμεων στην πολεμική σύγκρουση».

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας εμφανίσθηκε, ακόμη, ιδιαίτερα αισιόδοξος ως προς την έκβαση του πολέμου απέναντι στην Ρωσία του Β. Πούτιν, εκτιμώντας ότι η  εδαφική αποκατάσταση της Ουκρανίας θα φθάσει στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από τον πόλεμο.

«Πολύ σύντομα, χάρη στη βοήθεια και την υποστήριξη των εταίρων μας, η Ουκρανία μπορεί να κάνει ουσιαστική πρόοδο προς την επίτευξη αυτού του στόχου: να φτάσει στα σύνορα του 1991 και να αποκαταστήσει την κυριαρχία στα προσωρινώς κατεχόμενα εδάφη.

Και έτσι, θα μπορούμε να αποκαταστήσουμε την ειρήνη», συμπλήρωσε, «την οποία πολλοί ονειρεύονται και την ανεξαρτησία σε ολόκληρη την επικράτεια της Ουκρανίας».

«Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν κάποια σημαντικά και βαθιά συστημικά προβλήματα αυτή τη στιγμή στις προσπάθειές τους. Οι τελευταίες εκτιμήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, που είδα σήμερα, αναφέρουν αριθμούς θυμάτων πάνω από 220.000 νεκρούς ή τραυματίες. Και αυτό είναι ένα ακόμη στοιχείο επιβάρυνσης για την ρωσική πλευρά απέναντι στους Ουκρανούς», συμπέρανε ο Μπεν Γουάλας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments