ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Θεόδωρος Ρουσόπουλος
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας

Θεόδωρος Ρουσόπουλος στο pagenews.gr: Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι αυτές που μπορεί να είναι αποδοτικές

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος μίλησε στο pagenews.gr όπου αναφέρθηκε στις επερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Opinion Leader” με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκε στις επερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου. 

Θεόδωρος Ρουσόπουλος στο pagenews.gr: Για τις Εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου

Ο κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος τόνισε: “Θεωρητική και πρακτική προσέγγιση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα της αυτοδυναμίας στη χώρα. Θεωρούμε εδώ και σχεδόν μισό αιώνα που υπάρχει αυτό το κόμμα, ότι οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι οι κυβερνήσεις που μπορεί να είναι αποδοτικές ή σίγουρα αποδοτικότερες από άλλες. Παρά ταύτα όταν χρειάστηκε εμείς συνεργαστήκαμε και στην περίπτωση του 89-90′ που όμως ήταν μικρές σε διάρκεια συνεργασία, τρίμηνη αλλά κυρίως το 2012 έως 2014 με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ μεταξύ του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου, έγινε μια συνεργασία αποδοτική για τον τόπο σε πολύ δύσκολες στιγμές. Άρα ξεκινάω λέγοντας ότι δεν είμαστε δογματικοί ότι αρνούμαστε γενικώς κάθε είδους συνεργασία, είμαστε όμως βέβαιοι ότι οι αυτοδυναμίες δίνουν καλύτερες κυβερνήσεις και κυβερνήσεις μακροβιότερες, σοβαρότερες ή με αποτελέσματα πιο γρήγορα να φαίνονται στον κόσμο. Υπήρχαν περιπτώσεις την περίοδο εκείνη παρά την καλή συνεργασία Σαμαρά – Βενιζέλου, χρειάστηκαν μήνες ολόκληροι για να περάσει ένα νομοσχέδιο από διαβουλέυσεις μεταξύ των κομαμτικών επιτελείων, στη συνέχεια δημόσια διαβούλευση και εν συνεχεία στη Βουλή. Ένα νομοσχέδιο υπό κανονικές συνθήκες και με το βάρος και το μέγεθός του μπορεί να χρειαστεί, ένα μήνα, 2 ή τρεις μήνες το πολύ. Εκεί μπορεί να χρειαζόντουσαν οχτώ και δέκα μήνες. Αυτή είναι η γενική αρχή..”

Σχετικά με την αυτοδυναμία ο κ. Ρουσόπουλος υπογράμμισε: “Την 21 Μαϊου δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία, δεν θα υπάρχει κυβέρνηση μετά την 21 Μαϊου, δεν πιστεύω ότι μπορούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης είτε είναι 2 που θέλουν να συνεργαστούν ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ ή αν είναι και το Μέρα25 το οποίο φαίνεται με βάση και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ότι παρότι κινδύνευε να μείνει εκτός Βουλής αυτή τη στιγμή δείχνει ότι μπαίνει στη Βουλή. Ακόμη και τα 3 αυτά κόμματα να συμφωνήσουν δεν πιστεύω ότι θα συγκεντρώσουν το 46%..” σημείωσε μεταξύ άλλων.