Pagenews.gr Οδηγός. Παραγωγή pagenews.gr

Ξένος Μανιατογιάννης Δήμαρχος Βριλησσίων: Απολογισμός του δημ. έργου & υποψηφιότητα στις Εθνικές Εκλογές

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης μίλησε στο pagenews.gr όπου αναφέρθηκε στον απολογισμό του δημ. έργου & την υποψηφιότητα στις Εθνικές Εκλογές

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή OΤΑNEWS με τον Γιώργο Λαιμό όπου αναφέρθηκε στον απολογισμό του δημ. έργου & την υποψηφιότητα στις Εθνικές Εκλογές.

Ξένος Μανιατογιάννης Δήμαρχος Βριλησσίων: Απολογισμός του δημ. έργου & υποψηφιότητα στις Εθνικές Εκλογές

Ο κ. Μανιατογιάννης σημείωσε: “Η εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια θα αποτελέσει ένα βασικό παράγοντα για να προσπαθήσουμε να καταθέσουμε και να πλειοψηφήσουμε τις απόψεις μας σε σχέση με τις δυσκολίες και τις παθογένειες που έχουμε στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έχει να κάνει και σε σχέση με το αυτοδιοίκητο της αυτοδιοίκησης, τις χρηματοδοτήσεις της αυτοδιοίκησης, την προτεραιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων. Το πάγιο αίτημά μας ως Αυτοδιοίκηση, ΠΕΔ, ΚΕΔ σχετικά με τη λειτουργία ή μη για την κατάργηση της αποκεντρωμένης διοίκησης η οποία αποτελεί στις πιο πολλές περιπτώσεις τροχοπέδη στη δουλειά μας θα πρέπει να μην λειτουργεί με βάση την σκοπιμότητα που πολλές φορές συμβαίνει και με αφορμή το μεγάλο τραγικό γεγονός που έγινε στα Τέμπη εκεί αναδείχθηκε μια μεγάλη δυσλειτουργία στη λειτουργία του Δημόσιου τομέα που αφορά και στην Αυτοδιοίκηση.

Έχει να κάνει αφενός και με τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι προσλήψεις και αφετέρου έχει να κάνει στην καθυστέρηση των διαδικασιών μας, των συμβάσεων και τους ελέγχους τους συμβασιακούς κτλ που σε καμία περίπτωση θέλω να διευκρινίσω δεν ζητάμε να μην υπάρχει έλεγχος, να υπάρχει έλεγχος να μπορούμε όντως να ελεγχόμεθα οικονομικά να είμαστε όμως γρήγοροι και αποτελεσματικοί γιατί για όλη αυτή τη δυσλειτουργία του ελληνικού δημοσίου καταντάμε να είμαστε πλήρως αναποτελεσματικοί στα μάτια του δημότη. Μπορώ να σας πω για τη διαχείριση των απορριμμάτων, για την προσπάθεια που γίνεται στα πλαίσια; της κυκλικής οικονομίας σε σχέση με το πρόβλημα που έχουμε με το τέλος ταφής που είναι ένα χαράτσι το οποίο έχει επιβάλλει η κυβέρνηση και ουσιαστικά μας τινάζει τους προϋπολογισμούς, μπορούμε να μιλήσουμε για μια σειρά από δράσεις..” σημείωσε μεταξύ άλλων.