Αθλητισμός

Ο Ολυμπιακός κοιτάζει προς το Κάουνας με πλεονέκτημα, χωρίς άγχος και κομπιουτεράκια

Ο Ολυμπιακός κοιτάζει προς το Κάουνας με πλεονέκτημα, χωρίς άγχος και κομπιουτεράκια

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISI

Ο Ολυμπιακός πήρε με άνεση τη Βιλερμπάν και ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για το πλεονέκτημα στα playoffs και την πορεία προς το Κάουνας που ξεκινάει χωρίς άγχος και κομπιουτεράκια. Αβαντάζ και για τη Ρεάλ, έχασε ευκαιρία η Φενέρ, όρθια η Ζάλγκιρις που βλέπει την 8η θέση...

Γραφει ο γιαννης φιλερης για το SPORT 24

Απέναντι στην ουραγό της βαθμολογίας που ήρθε μάλιστα στην Ελλάδα χωρίς Ντε Κολό, Νουά (και Λοβέρν, που έχει τεθεί νοκ-άουτ από το ξεκίνημα της χρονιάς) ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη χωρίς καν να ανεβάσει ταχύτητα. Ακόμη κι έτσι, όμως, νίκησε με διαφορά 26 πόντων, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Μένει να μάθουμε σε ποια θέση θα τερματίσει και ποιος θα’ ναι ο αντίπαλός του στο δρόμο για το Κάουνας.

Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν να δώσουν ακόμη τρία ματς. Υποδέχονται τον Παναθηναϊκό την Παρασκευή (31/3), παίζουν με τον Ερυθρό Αστέρα στις 6 Απριλίου και τελειώνουν με την Μπασκόνια, εντός έδρας, στις 13/4. Με δυο νίκες εξασφαλίζουν τουλάχιστον τη 2η θέση, αφού ακόμη κι αν η Μπαρτσελόνα κάνει 3/3 είναι καλύτεροι στην ισοβαθμία απέναντι στους Καταλανούς.

Ο Ολυμπιακός βγαίνει πρώτος είτε κερδίζοντας και τα τρία ματς που του απομένουν, ή αν η Ρεάλ δεν μπορέσει να κάνει μια νίκη παραπάνω, καθώς και αυτή μειονεκτεί στην ισοβαθμία με τους “ερυθρόλευκους” που έχουν νικήσει τη βασίλισσα τόσο στη Μαδρίτη όσο και στο Φάληρο.

Και η Ρεάλ με πλεονέκτημα

Κι ενώ ο Ολυμπιακός νικούσε χαλαρά τη Βιλερμπάν, η Ρεάλ επικρατούσε της Φενέρ, εξασφαλίζοντας και αυτή πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, αλλά και μένοντας στο κατόπι των “ερυθρολεύκων”. Η τουρκική ομάδα έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει τη Μονακό, η οποία ηττήθηκε στο Κάουνας από τη δυναμική Ζαλγκίρις.

Η Φενέρ ισοβαθμεί, πλέον, στην 5η θέση με τη Μακάμπι στις 18 νίκες. Είναι καλύτερη σε ισοβαθμία, αλλά έχει και πιο δύσκολο πρόγραμμα, αφού την Παρασκευή θα παίξει με την Μπασκόνια, στις 6/4 παίζει με την Εφές και στις 13/4 ολοκληρώνει στο Βελιγράδι, κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Η Μακάμπι έχει δυο ματς στο γήπεδο της (με Μιλάνο και Ρεάλ), ενώ ενδιάμεσα θα ταξιδέψει στο Κάουνας.

Η νίκη της Ζάλγκιρις ήταν πολύ σημαντική αφού οι Λιθουανοί παραμένουν σε τροχιά πρόκρισης, υστερούν μεν στην ισοβαθμία, μπορούν όμως να πάρουν και τα τρία ματς που τους απομένουν αν σκεφτούμε ότι υποδέχονται Βαλένθια και Μακάμπι, ενώ εκτός έδρας θα παίξουν εναντίον της Μπάγερν. Σε αυτή την για να μη μείνει εκτός playoffs, πρέπει να κάνει τρεις νίκες και η Μπασκόνια (Φενέρ-Βιλερμπάν εντός, Ολυμπιακό εκτός). Διαφορετικά της φτάνουν και οι δύο…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments