Διεθνή

Απειλές Λαβρόφ: Θα λάβουμε μέτρα γιατί οι δυτικοί αντίπαλοι διεξάγουν υβριδικό πόλεμο

Απειλές Λαβρόφ: Θα λάβουμε μέτρα γιατί οι δυτικοί αντίπαλοι διεξάγουν υβριδικό πόλεμο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε, παρουσιάζοντας στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν το επικαιροποιημένο δόγμα της εξωτερικής πολιτικής, πως η Μόσχα αντιμετωπίζει «υπαρξιακές απειλές»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε, παρουσιάζοντας στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν το επικαιροποιημένο δόγμα της εξωτερικής πολιτικής, πως η Μόσχα αντιμετωπίζει «υπαρξιακές απειλές» για την ασφάλεια και την ανάπτυξή της από «μη φιλικά κράτη».Ο Λαβρόφ δήλωσε στη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του Κρεμλίνου, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ότι το νέο δόγμα θα προβλέπει πως η χώρα του μπορεί να λαμβάνει «συμμετρικά και ασύμμετρα μέτρα ως απάντηση σε μη φιλικές ενέργειες εναντίον της» και επικαλείται την «άνευ προηγουμένου πίεση» που ασκείται επί της Ρωσίας από τους δυτικούς αντιπάλους της, τους οποίους κατηγόρησε ότι διεξάγουν έναν «υβριδικό πόλεμο» εναντίον της Μόσχας.

Ο πρόεδρος Πούτιν έκανε από την πλευρά του λόγο για «αναταράξεις στη διεθνή σκηνή» που υποχρεώνουν τη Ρωσία «να προσαρμόσει το στρατηγικό σχεδιασμό της».

Οι προηγούμενες δηλώσεις κατά της Δύσης

Αιχμές κατά της Δύσης είχε αφήσει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος τόνισε πως «χωρίς αυτούς ο πόλεμος στην Ουκρανία θα είχε τελειώσει εδώ και πολύ καιρό».

«Όπως λένε οι ίδιοι οι Ουκρανοί ηγέτες, εάν δεν συνεχιστεί η παροχή ολοένα και πιο επιθετικών όπλων στην Ουκρανία, τότε θα χάσουν τον πόλεμο. Και αυτή είναι μια χαρακτηριστική παραδοχή, που σημαίνει μόνο ένα πράγμα: η Δύση είναι άμεσα συμμετέχουσα σε αυτόν τον πόλεμο. Χωρίς αυτή, η σύγκρουση θα είχε τελειώσει εδώ και πολύ καιρό και θα είχαν εξαλειφθεί απειλές που από την αρχή του πραξικοπήματος το 2014 «κρέμονταν» πάνω από ολόκληρο τον ρωσόφωνο πληθυσμό της χώρας που ονομάζεται Ουκρανία», είπε είχε πει ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Prensa Latina.

«Το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου χρησιμοποιήθηκε από τη Δύση όχι μόνο για να καταστρέψει οτιδήποτε ρωσικό, που υπήρχε ανέκαθεν στη σύγχρονη Ουκρανία, αλλά και για να δημιουργήσει άμεσες απειλές για την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας στρατιωτικών βάσεων και άλλων υποδομών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας», είχε προσθέσει ο Ρώσος υπουργός.

«Δεν μπορούμε πλέον να ανεχτούμε τη γραμμή της Δύσης, η οποία αποφάσισε για άλλη μια φορά να επιλέξει τη ναζιστική θεωρία και πρακτική για να κηρύξει αυτή τη φορά έναν υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας», είχε συμπληρώσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments