Focus

Karl Lagerfeld: Τα μυστήρια του σχεδιαστή του αιώνα

Karl Lagerfeld: Τα μυστήρια του σχεδιαστή του αιώνα

Πηγή Φωτογραφίας: Vogue

Υπήρξε ένας σκληρός πόλεμος μεταξύ αυτού και του Saint Laurent, ο οποίος ήταν διεθνώς αναγνωρισμένος ως μεγάλος σχεδιαστής, ενώ ο Lagerfeld δεν απολάμβανε το ίδιο κύρος

Ο Karl Lagerfeld συνεχίζει να κάνει τόσα πρωτοσέλιδα μετά θάνατον όσα και κατά τη διάρκεια της ζωής του. Τέσσερα χρόνια μετά το θάνατό του, πολλά από τα προσωπικά του αντικείμενα έχουν δημοπρατηθεί για εκατομμύρια δολάρια, οι οικείοι του εξακολουθούν να «παλεύουν» για μια ακόμη ανεπίλυτη κληρονομιά, το έργο του θα είναι το επίκεντρο της επόμενης μεγάλης έκθεσης στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης και η ζωή του είναι το θέμα μιας σειράς και ταινιών.

View this post on Instagram

A post shared by alan thomas rowe (@alantrowe)

Τα μυστήρια του Γερμανού σχεδιαστή είναι ακόμη τόσο παρόντα όσο και τότε. Η διαφορά είναι ότι πλέον πολλοί έχουν χάσει τον φόβο τους να μιλήσουν για τον «Κάιζερ» της μόδας, ο οποίος ήταν στο τιμόνι της Chanel για τριάντα χρόνια, διετέλεσε δημιουργικός διευθυντής της Fendi και τελικά ξεκίνησε το δικό του ομώνυμο brand.

«Είχε το ένα πόδι στη Chanel και το άλλο στη LVMH. Ήλεγχε απόλυτα τον κόσμο της μόδας. Οπότε, ναι, ήταν πολύ δύσκολο να μιλήσουμε γι’ αυτόν και τη στιγμή που πέθανε έγινε πολύ πιο εύκολο», δήλωσε η δημοσιογράφος της «Le Monde», Raphaëlle Bacqué, συγγραφέας της βιογραφίας «Kaiser Karl» και συνδημιουργός της σειράς Disney+ με τον ίδιο τίτλο, η οποία βρίσκεται στα σκαριά.

Η Bacqué προσέγγισε τον Lagerfeld για μια σειρά ρεπορτάζ για τον σχεδιαστή στα οποία μίλησε για την οικογένειά του και την καταγωγή του, την οποία ο σχεδιαστής προτίμησε να αποσιωπήσει. Φυσικά, ο Lagerfeld δεν ήταν ευχαριστημένος, αλλά η Bacqué είχε κίνητρο να συνεχίσει να σκάβει.

Κατά σύμπτωση, ο Lagerfeld πέθανε πριν η δημοσιογράφος δημοσιεύσει το βιβλίο της. Μετά τον θάνατο του σχεδιαστή, η δημοσιογράφος άρχισε να δέχεται τηλεφωνήματα από πηγές. «Είχα επικοινωνήσει με μάρτυρες που δεν ήθελαν να μιλήσουν. Αλλά εκείνη τη στιγμή -μετά τον θάνατό του- με ξαναπήραν τηλέφωνο και μου είπαν: ‘’Μπορούμε να συναντηθούμε; Τώρα θέλω πραγματικά να μιλήσουμε”». Η Bacqué δεν αποκαλύπτει ποιοι τηλεφώνησαν, αλλά το βιβλίο της αναφέρει, μεταξύ άλλων, το μοντέλο Inès de la Fressange – που περιέγραψε τον Lagerfeld ως έναν αδυσώπητο άνθρωπο ακόμη και με τους φίλους του – και τον Gilles Dufour, τον πρώην διευθυντή στούντιο της Chanel.

Τα γυρίσματα για την εκπομπή «Kaiser Karl» ξεκίνησαν και θα πραγματοποιηθούν στη Γαλλία, το Μονακό και την Ιταλία. Στη σειρά πρωταγωνιστεί ο Daniel Brühl. Ο Arnaud Valois θα υποδυθεί τον Yves Saint-Laurent, ο Théodore Pellerin θα απεικονίσει τον «δηλητηριώδη» δανδή Jacques de Bascher, η Agnès Jaoui θα ερμηνεύσει την Gaby Aghion, δημιουργό της μάρκας Chloé και η Jeanne Damas θα «ζωντανέψει» την Paloma Picasso. Ένα ανέκδοτο που αφορά την Paloma Picasso συμβολίζει τον ανταγωνισμό μεταξύ Saint Laurent και Lagerfeld: για να μην διαλέξει πλευρά μεταξύ των δύο, έβαλε τον έναν να της φτιάξει το νυφικό της για την ημέρα, ενώ ο άλλος ήταν υπεύθυνος για το βραδινό.

Υπήρξε ένας σκληρός πόλεμος μεταξύ αυτού και του Saint Laurent, ο οποίος ήταν διεθνώς αναγνωρισμένος ως μεγάλος σχεδιαστής, ενώ ο Lagerfeld δεν απολάμβανε το ίδιο κύρος. Τα έξι επεισόδια της πρώτης σεζόν, η οποία θα κυκλοφορήσει το 2024, τελειώνουν ακριβώς τη στιγμή κατά την οποία ξεκίνησε η επιτυχία του Lagerfeld με το επίτευγμα που τον συνόδευσε για το υπόλοιπο της ζωής του: όταν προσλήφθηκε από τη Chanel το 1982.

View this post on Instagram

A post shared by @karllagerfeld_archive

Το πρότζεκτ στο οποίο εργάζεται αυτή τη στιγμή ο Jared Leto μοιάζει πιο πιθανό να συμβάλει στον μύθο του Lagerfeld. Ο ίδιος ο ηθοποιός είναι παραγωγός της βιογραφικής ταινίας (η οποία δεν έχει ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας). Ο Leto γνώριζε και συναναστράφηκε με τον σχεδιαστή. «Μια μέρα, θα σε παίξω σε μια ταινία», είπε ο Leto στον Lagerfeld, όπως αφηγήθηκε ο ηθοποιός σε συνέντευξή του στο «Women’s Wear Daily». «Μόνο εσύ, αγαπητέ μου, μόνο εσύ», φέρεται να του απάντησε ο «Κάιζερ».

Ο Lagerfeld έγινε μια παγκοσμίου φήμης προσωπικότητα, ενώ παράλληλα διατήρησε αυστηρή ιδιωτικότητα στη ζωή του. Αυτός ο ίδιος τρόπος ζωής εξηγεί το μυστήριο του Karl Lagerfeld που δημοσιογράφοι, παραγωγοί και ιστορικοί της μόδας προσπαθούν τώρα να διαλευκάνουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments