Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ και θέμα Ραγκούση (μέρος δεύτερο).

ΣΥΡΙΖΑ και θέμα Ραγκούση (μέρος δεύτερο).

Πηγή Φωτογραφίας: The Indicator

Με ανάρτησή του, ο κ. Γιάννης Ραγκούσης, τομεάρχης διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγει να χρησιμοποιήσει τον όρο «υποψήφια εργαζομένη» για την κ. Αργύρη. Αποδεχόμενος την απασχόληση της συγκεκριμένης εργαζόμενης στο οικογενειακό ξενοδοχείο στην Πάρο, χρησιμοποιεί έναν όρο, ο οποίος, κατά την εκτίμησή του, δηλώνει ότι δεν ήταν υποχρεωμένος να καταβάλει τις προβλεπόμενες από την νομοθεσία ασφαλιστικές εισφορές.

Προβλέψιμος ο βουλευτής και τομεάρχης διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Ραγκούσης, απαντά για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με εκτός θέματος γενικότητες για την συγκεκριμένη βαριά καταγγελία, που τον βαραίνει, και με μια αναφορά που οδηγεί σε αμφισβήτηση του γάμου του. Ωστόσο, το πράγμα είναι πολύ σοβαρό. Με βάση την συγκεκριμένη καταγγελία, που δημοσιεύθηκε στη χθεσινή έκδοση της εφημερίδας «Παραπολιτικά», ο κ. Ραγκούσης, απασχολούσε, κατά την περίοδο 2016 – 2017, την Ουκρανή εργαζόμενη κ. Σβετλάνα Αργύρη για το οικογενειακό ξενοδοχείο που διατηρούσε μαζί με την τότε σύζυγό του κ. Κατερίνα Ρούσσου στην περιοχή της Νάουσας στην Πάρο.

Η κ. Αργύρη, χωρίς να το γνωρίζει και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της κ. Ρούσσου, δούλευε χωρίς να έχουν κατατεθεί από την πλευρά της εργοδοσίας οι προβλεπόµενες ασφαλιστικές εισφορές.   Η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εκδηλώθηκε μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook. Με ανάρτησή του, ο κ. Γιάννης Ραγκούσης, τομεάρχης διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγει να χρησιμοποιήσει τον όρο «υποψήφια εργαζομένη» για την κ. Αργύρη. Αποδεχόμενος την απασχόληση της συγκεκριμένης εργαζόμενης στο οικογενειακό ξενοδοχείο στην Πάρο, χρησιμοποιεί έναν όρο, ο οποίος, κατά την εκτίμησή του, δηλώνει ότι δεν ήταν υποχρεωμένος να καταβάλει τις προβλεπόμενες από την νομοθεσία ασφαλιστικές εισφορές.

Την ίδια στιγμή, στο ζήτημα παρεμβαίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αξιωματική αντιπολίτευση εκδίδει ανακοίνωση, με την οποία παρέχει πλήρη πολιτική κάλυψη στον βουλευτή της και υπεύθυνο του τομέα διαφάνειας. Στην ανακοίνωση, εκτός από περιττές αναφορές στον Τραμπ και στον δήθεν βούρκο της πολιτικής μας ζωής, προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι το εν λόγω ξενοδοχείο δεν ανήκε ποτέ στον κ. Ραγκούση ή στην σύζυγό του. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ των fake news είναι πως ο κ. Ραγκούσης είχε δήθεν αδήλωτη εργαζόμενη σε ξενοδοχείο, με τη μικρή λεπτομέρεια πως το εν λόγω ξενοδοχείο δεν ανήκε ποτέ μέχρι σήμερα ούτε στον ίδιο ούτε καν στην πρώην σύζυγό του».

Σε αυτήν την δεύτερη περίπτωση αντίδρασης, εμπλέκεται άμεσα και ενεργητικά ο ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρίζεται ότι ο κ. Ραγκούσης και η κ. Ρούσσου δεν είχαν ποτέ το συγκεκριμένο ξενοδοχείο στην Πάρο και ότι, συνεπώς, δεν υφίσταται κανένα ζήτημα με την κ. Σβετλάνα Αργύρη. ΣΥΡΙΖΑ και Ραγκούσης καλούνται να επιλέξουν «γραμμή υπεράσπισης» για να μην προσβάλουν άλλο την νοημοσύνη των πολιτών. Αν ισχύει ακόμη η αντίδραση του κ. Ραγκούση στο Facebook, θα πρέπει να τονιστεί ότι ο όρος «υποψήφια εργαζόμενη» είναι νομικά ανυπόστατος.

Αν ισχύει η πρόδηλα αντιθετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, τότε δεν ισχύει η ανακοίνωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο Facebook. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμπλέκεται πλέον ανοιχτά, με δική του πρωτοβουλία και παρέμβαση, και εκ των πραγμάτων καλείται για πρόσθετες διευκρινίσεις, με ή χωρίς τη συμμετοχή του βουλευτή του και τομεάρχη του κ. Γιάννη Ραγκούση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments