Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Τα δύο επόμενα βήματα στον προεκλογικό οδικό χάρτη

Κ. Μητσοτάκης: Τα δύο επόμενα βήματα στον προεκλογικό οδικό χάρτη

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Η προσπάθεια αυτή περνά μέσα από την πληρέστερη παρουσίαση των κυριότερων πολιτικών προτεραιοτήτων, οι οποίες εντάσσονται στο πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας για την περίοδο 2023 – 2027.

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν κύκλοι που βρίσκονται κοντά στο πρωθυπουργικό περιβάλλον για την έως τώρα παρουσία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στον προεκλογικό αγώνα. Ο πρωθυπουργός πρόκειται, ωστόσο, να επιμείνει στην περαιτέρω ανάδειξη βασικών παραμέτρων του πολιτικού του λόγου και της πολιτικής του παρέμβασης, με έμφαση στο κυβερνητικό πρόγραμμα και στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας. Πράγματι, η προσπάθεια αυτή περνά μέσα από την πληρέστερη παρουσίαση των κυριότερων πολιτικών προτεραιοτήτων, οι οποίες εντάσσονται στο πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας για την περίοδο 2023 – 2027.

Όπως καταγράφηκε και στην πρόσφατη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην «Μακεδονία της Κυριακής», οι προτεραιότητες αυτές παραπέμπουν στις μισθολογικές απολαβές, στο κορυφαίο ζήτημα της υγείας, στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης του κράτους και σε θέματα παρεχόμενης παιδείας. Ειδικότερα, προτείνονται νέο Μισθολόγιο στο Δημόσιο από το 2024 και ετήσιες αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα με βάση την εθνική ανάπτυξη. Στόχος, σταδιακά έως το 2030 οι αμοιβές στην Ελλάδα να είναι στον μέσο όρο των ευρωπαϊκών. Ακόμη, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θέτει ψηλά το ζήτημα της δημόσιας υγείας. Και μια σύγχρονη και αξιοπρεπής δημόσια υγεία αναφέρεται σε σύγχρονα νοσοκομεία, με ακόμη περισσότερο προσωπικό και μέσα, καθώς και σε πρωτοβάθμια φροντίδα με αιχμή τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τα βασικά νοσήματα σε όλους τους πολίτες.

Κατά τρίτον, ο πρωθυπουργός σκοπεύει να αναδείξει περισσότερο το αίτημα για ένα σύγχρονο, παραγωγικό κράτος, με καθολική ψηφιοποίηση, διαρκή αξιολόγηση του προσωπικού και επιβράβευση όταν επιτυγχάνει τους στόχους του. Και βέβαια, μία οριζόντια πολιτική για τους νέους. Από την Παιδεία και την απασχόληση μέχρι τον Πολιτισμό και την καθημερινότητα. Με ειδική αιχμή, ωστόσο, τη Στέγη. Πέρα από τα πέντε νέα συγκροτήματα Φοιτητικών Εστιών και τα σπουδαστικά επιδόματα στέγασης, το πρόγραμμα «Σπίτι Μου» θα επεκταθεί. Και θα πλαισιωθεί από τον θεσμό της Κοινωνικής Αντιπαροχής. Σε δημόσιες εκτάσεις, δηλαδή, θα χτίζονται σύγχρονα διαμερίσματα με ιδιωτικά κεφάλαια. Κάποια από αυτά θα αποζημιώνουν τους κατασκευαστές. Ενώ το μεγαλύτερο μέρος τους θα ενοικιάζονται αποκλειστικά σε νέους με χαμηλό ενοίκιο.

Το έτερο σημαντικό βήμα του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη πρόκειται να είναι το ψηφοδέλτιο της Επικρατείας. Είναι το ψηφοδέλτιο, το οποίο δίνει το στίγμα της γενικής πολιτικής κατεύθυνσης, προς την οποία επιθυμεί να κινηθεί ο εκάστοτε πρόεδρος της κυβέρνησης. Είναι το ψηφοδέλτιο που φέρει απαραιτήτως την προσωπική του «σφραγίδα». Σε ό, τι αφορά το κ. Μητσοτάκη, οι πληροφορίες συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι το εν λόγω ψηφοδέλτιο πρέπει να διατηρήσει το «άρωμα γυναίκας» και ότι το 40% του ψηφοδελτίου θα απαρτίζεται από γυναίκες. Μέριμνα του πρωθυπουργού είναι ακόμη η ανάδειξη νέων ανθρώπων από την σύγχρονη κοινωνία πολιτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments