Πολιτική

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Πού θα κάνουν διακοπές Πάσχα οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων.

Μια μικρή ανάπαυλα από την ένταση του προεκλογικού κλίματος θα υπάρξει το Πάσχα που έρχεται.

Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Τήνο και ο Αλέξης Τσίπρας στην Κέρκυρα.

Στην πατρίδα του στο Ηράκλειο θα περάσει την Ανάσταση ο Νίκος Ανδρουλάκης, στη Λαμία και στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ήδη ο Κυριάκος Βελόπουλος και στο σπίτι του στην Αίγινα θα λάβει το αναστάσιμο φως ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Μακριά από την Αθήνα, οι πολιτικοί αρχηγοί τηλεφωνικά ή μέσω κάποιων περιορισμένων τηλεδιασκέψεων αναμένεται να κάνουν τους σχεδιασμούς τους για την τελική ευθεία των εκλογών.

Τα επιτελεία έτσι και αλλιώς θα μείνουν πίσω στην Αθήνα για το συντονισμό των περιοδειών των βουλευτών, των στελεχών και κυρίως για την επιμέλεια των ανακοινώσεων που δεν θα σταματήσουν να βγαίνουν μέσα στις γιορτές.

Ήδη τα τηλέφωνα στα γραφεία τύπου των κομμάτων έχουν πάρει φωτιά από τους τηλεοπτικούς σταθμούς που «τσεκάρουν» τους καλεσμένους τους για την επίσημη προεκλογική περίοδο που θα ξεκινήσει σύντομα.

Υπενθυμίζεται πως ο περιορισμός εμφανίσεων ξεκινά από την επόμενη ημέρα διάλυσης της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Απριλίου.

Σύμφωνα με όσα ίσχυαν το 2019 επιτρέπεται μια εμφάνιση των υποψηφίων βουλευτών σε κάθε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας και δυο στα τοπικής. Ο χρόνος μέχρι τις εκλογές μετρά ήδη αντίστροφα. Ακόμα και οι δημοσκοπήσεις που θα δουν το φως της δημοσιότητας μετά το Πάσχα θα έχουν άλλη βαρύτητα και θα οδηγήσουν τα κόμματα να αναπροσαρμόσουν τις στρατηγικές τους.

Η ψήφιση της τροπολογίας για το «μπλόκο» στο μόρφωμα του Ηλία Κασιδιάρη έκανε σαφές πως το περιβάλλον στο οποίο η χώρα θα οδηγηθεί στις εκλογές θα είναι εκρηκτικό.

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφεραν να βρουν κοινό τόπο σε ένα πολύ σημαντικό θέμα το οποίο θα έχει αρκετές συνέχειες.

Η απόφαση του τμήματος του Αρείου Πάγου για την κάθοδο ή μη των «Ελλήνων» στις εκλογές θα παρθεί στις 5 Μαΐου και αναμένεται να πυροδοτήσει νέες εντάσεις.

Η κόντρα αναμένεται να φουντώσει από τη Δευτέρα του Πάσχα και μετά για το debate. Όλα δείχνουν πως θα διεξαχθεί μια τηλεμαχία ανάμεσα στους έξι πολιτικούς αρχηγούς.

Η κυβέρνηση δηλώνει ανοιχτή σε έναν διάλογο με όρους και κανόνες, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν τουλάχιστον μια τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των δυο διεκδικητών της εξουσίας.

Το τοπίο θα ξεδιαλύνει όταν θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες επαφές μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων.

Μέχρι τότε και λόγω του Πάσχα η οικονομία, η ακρίβεια και το γιορτινό τραπέζι θα βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας για όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments