Πολιτική

Μητσοτάκης: Στο τραπέζι οι οικονομικές επιδόσεις κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στο τραπέζι οι οικονομικές επιδόσεις κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Έμφαση στο πεδίο της οικονομίας και στις απειλές που περικλείει για την Χώρα μια πιθανή εφαρμογή των εξαγγελιών του Αλέξη Τσίπρα δίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Έμφαση στο πεδίο της οικονομίας και στις απειλές που περικλείει για την Χώρα μια πιθανή εφαρμογή των εξαγγελιών του Αλέξη Τσίπρα δίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη σημερινή, εφ’ όλης της ύλης, συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Ο πρωθυπουργός καλεί τους πολίτες σε αναστοχασμό και στην σύγκριση ανάμεσα στο πού βρισκόταν η Ελλάδα πριν από τέσσερα χρόνια και πού βρίσκεται σήμερα. «Κάθε σύγκριση προϋποθέτει να ξέρουµε όχι µόνο το πού είµαστε ή το πού θέλουµε να πάµε, αλλά -κυρίως- από πού ξεκινήσαµε. Οι πολίτες, λοιπόν, θα σκεφτούν ποια ήταν η κατάσταση το 2019, πώς ζουν σήµερα και ποιος εγγυάται ότι µπορεί να εξασφαλίσει ένα πιο σίγουρο και καλύτερο αύριο», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ενδεχόμενη εφαρμογή των μέτρων που εισηγούνται ο Αλέξης Τσίπρας και ο Σύριζα θα συνιστούσε πισωγύρισμα και καθυστέρηση για τους Έλληνες.

Ο Κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει σχετικά πως «αυτά τα οποία έχει εξαγγείλει ο κύριος Τσίπρας, πολύ απλά, δεν µπορούν να χρηµατοδοτηθούν σήµερα από µια χώρα η οποία βρίσκεται στην ευρωζώνη και πρέπει να συµµορφωθεί µε δηµοσιονοµικούς κανόνες. Θα µας οδηγούσε µε νοµοτελειακή βεβαιότητα σε τέταρτο µνηµόνιο η εφαρµογή αυτών των µέτρων. Πιστεύω ότι µέσα του το ξέρει. Αλλά ξέρει κιόλας ότι δεν πρόκειται να κερδίσει. Γι’ αυτό και δεν του στοιχίζει τίποτα να τάζει «τον ουρανό µε τα άστρα».

Μιλώντας για το κυβερνητικό έργο που παράχθηκε κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο πεδίο της οικονομίας, ο πρωθυπουργός υπενθυμίζει τις αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, και αναφέρεται στις εργασιακές μεταρρυθμίσεις, με κυριότερες την ψηφιακή κάρτα εργασίας και  τις δυνατότητες για γονικές άδειες, που έδωσαν περισσότερο χρόνο και στους δύο γονείς να φροντίζουν τα νεογέννητα παιδιά τους.

Σε σχέση με τον πληθωρισμό, ο πρωθυπουργός επισήμανε τα μέτρα που έχουν ληφθεί και υπογράμμισε την αποτελεσματικότητά τους, λέγοντας ότι ο πληθωρισµός είναι ένα διεθνές πρόβληµα, αλλά η Ελλάδα έχει τον 5ο χαµηλότερο πληθωρισµό στην ευρωζώνη. Ξεχωριστή αναφορά έγινε στο ότι «µε τα υπερέσοδα των εταιρειών χρηµατοδοτήσαµε τις επιδοτήσεις στους λογαριασµούς, στο γεγονός ότι από τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων καλύφθηκε το 10% στα βασικά έξοδα των νοικοκυριών, όπως και στο Καλάθι του Νοικοκυριού, που συγκράτησε  τις τιµές σε αρκετά προϊόντα.

Ερωτηθείς για την ανεργία, ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι πράγματι, παραμένει υψηλά, αλλά ότι είναι 7 µονάδες χαµηλότερη από αυτήν που παραλήφθηκε από τον κ. Τσίπρα. Μέσα σε 4 χρόνια -και εν µέσω πανδηµίας, Μεταναστευτικού, εθνικών κρίσεων και παγκόσµιας ενεργειακής έκρηξης- δηµιουργήθηκαν σχεδόν 300.000 νέες δουλειές.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως, «σε αντίθεση µε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που επέβαλε 29 επιπλέον φόρους και τσάκισε τη µεσαία τάξη, η κυβέρνηση της Νέας ∆ηµοκρατίας έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 50 µειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών».

Μπροστά στις κάλπες που θα στηθούν στις 21 Μαΐου και στον τρόπο που θα κινηθεί η Νέα Δημοκρατία, ο πρωθυπουργός μίλησε εκ νέου για την ανάγκη αυτοδύναμης κυβέρνησης, είπε ότι θα σεβαστεί πλήρως τους συνταγματικούς κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού και πως δεν υπάρχει μια ολοκληρωμένη, αντιθετική πρόταση διακυβέρνησης.

«Σε εποχές αβεβαιότητας, η χώρα χρειάζεται κάποιον που θα κρατάει σταθερά το τιµόνι. Ούτε «ραντεβού στα τυφλά» ούτε µια κυβέρνηση από «γάµο συµφέροντος».

Στην περίπτωση της δεύτερης τροπολογίας – μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη, έπρεπε να έχουμε υψώσει ευρύ «δηµοκρατικό ανάχωµα στην επανεµφάνιση του αυταρχισµού και του αίµατος κάτω από νέες µάσκες». Αυτό όμως δεν κατέστη δυνατό λόγω της γνωστής διαχωριστικής πολιτικής που ακολούθησε ο Σύριζα.

Τέλος, ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι η Χώρα θα πάει στο Δικαστήριο της Χάγης με την Τουρκία μόνο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments