Αθλητισμός

Τα αποτελέσματα των play-offs του NBA

Τα αποτελέσματα των play-offs του NBA

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Τα play-offs του NBA ξεκίνησαν με τέσσερις αναμετρήσεις και μόνο οι Νιου Γιορκ Νικς... έσπασαν την έδρα

Οι Φιλαντέλφια Σίξερς έκαναν το πρώτο βήμα πρόκρισης κόντρα στους Μπρούκλιν Νετς

Το Wells Fargo Center έκανε τη δουλειά του, με τους Φιλαντέλφια Σίξερς να επικρατούν των Μπρούκλιν Νετς (121-101) και να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον επόμενο γύρο των NBA Playoffs.

Οι γηπεδούχοι είχαν από νωρίς το προβάδισμα και χάρη στην δράση του Τζέιμς Χάρντεν (23 πόντοι με 7/13 τρίποντα, 13 ασίστ) και του Τζόελ Εμπίντ (26 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ) δεν έδωσαν ιδιαίτερα δικαιώματα στους φιλοξενούμενους. Το Μπρούκλιν προσπάθησε -και κατάφερε- να μείνει κοντά μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, αλλά από την στιγμή που σίγησε ο Μάικαλ Μπρίτζες (30 πόντοι, τα πράγματα δεν ήταν απλά.

Η νίκη κατέληξε σχετικά εύκολα στη Φιλαντέλφια, σε μια βραδιά που οι παίκτες του Ντοκ Ρίβερς έκαναν θραύση από τα 7μ25 στο πρώτο μέρος (13/21) και ήταν εντυπωσιακοί στο κομμάτι της δημιουργίας με 32 ασίστ για 8 λάθη.

Οι Μπόστον Σέλτικς καθάρισαν από νωρίς το Game 1 με τους Ατλάντα Χοκς

Με συνοπτικές διαδικασίες οι Μπόστον Σέλτικς ξεπέρασαν το εμπόδιο των Ατλάντα Χοκς (112-99) στο Game 1 της σειράς των NBA Playoffs. Το +13 της τελικής διαφοράς δεν λέει βέβαια όλη την αλήθεια, δεδομένου πως η Βοστώνη βρέθηκε στο +30 (74-44) στο φινάλε του πρώτου μέρους, μετά από επιβλητική εμφάνιση και εντυπωσιακά ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα.

Ο Τζέιλεν Μπράουν (29 πόντοι, 12 ριμπάουτ), ο Τζέισον Τέιτουμ (25 πόντοι, 11 ριμπάουντ) και ο Ντέρικ Γουάιτ (24 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ) ήταν αυτοί που έκαναν το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς στην Ατλάντα, η οποία έδειχνε κουρασμένη από το play-in tournament και με πολλά προβλήματα στην άμυνα.

Συν τοις άλλοις, τα 5/29 τρίποντα δεν βοήθησαν τους φιλοξενούμενους να είναι πιο ανταγωνιστικοί, με τον Τρε Γιανγκ να έχει 16 πόντους με 5/18 σουτ και τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς να μένει στους 9 πόντους με 3/10 σουτ. Μόνο ο Ντεζούντε Μάρεϊ (24 πόντοι) απείλησε το αντίπαλο καλάθι με συνέπεια, αν κι ούτε αυτός μπόρεσε να ξεφύγει από τη γενική μετριότητα στο τρίποντο (0/6).

Οι Νικς άλωσαν το Κλίβελαντ με ηγέτες Μπράνσον και Ραντλ

“Σπάσιμο” της έδρας με το…καλημέρα πέτυχαν οι Νικς απέπαντι στους Καβαλίερς, περνώντας νικηφόρα (97-101) από Rocket Mortgage Fieldhouse στο Κλίβελαντ στο Game 1 της πρώτης φάσης των playoffs του NBA.

Ο Τζέιλεν Μπράνσον έβαλε τους 21 από τους 27 πόντους στο δεύτερο μέρος, καθώς φορτώθηκε από νωρίς με φάουλ και πέρασε αρκετή ώρα στον πάγκο στο πρώτο μισό του αγώνα, ενώ υπερπολύτιμος αποδείχθηκε ο Τζούλιος Ραντλ, ο οποίος επέστρεψε μετά από απουσία πέντε αγώνων (διάστρεμμα στο αριστερό πόδι) για να πετύχει double-double με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Το 10ο ριμπάουντ του μάλιστα έμελλε να είναι καθοριστικό, αφού οι Νικς ήταν μπροστά με ένα καλάθι (97-99) όταν ο Μπράνσον αστόχησε σε pull-up με 9″ να μένουν για το φινάλε και ο Ραντλ ανανέωσε την κατοχή για τη Νέα Υόρκη, που έβαλε άλλους δύο πόντους, έπειτα από φάουλ που κέρδισε ο Κουέντιν Γκράιμς και έκανε το 2/2 από τη γραμμή της φιλανθρωπίας.

Από πλευράς Καβς, που είχαν να ζήσουν την εμπειρία των playoffs από τους τελικούς του 2018, ξεχώρισε ο Ντόνοβαν Μίτσελ με 38 πόντους (14/30 σουτ), ενώ ακολούθησαν οι Ντάριους Γκάρλαντ και Τζάρετ Άλεν με 17 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Οι Κινγκς λύγισαν τους Γουόριορς στην πρεμιέρα των playoffs με 38άρη Φοξ

Οι Κινγκς είναι χωρίς αμφιβολία η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν στο NBA. Η ομάδα από το Σακραμέντο κατάφερε να μπει στα playoffs για πρώτη φορά μετά το 2006 και έκανε ιδανική πρεμιέρα, επικρατώντας με 126-123 των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς στο Golden 1 Center του Σακραμέντο.

Οι περσινοί πρωταθλητές βρέθηκαν στο +2 (112-114) μετά από τρίποντο του Στεφ Κάρι, περίπου 4′ πριν το φινάλε, όμως οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα σερί 7-0 (119-114) με 3’08” για το τέλος. Η ομάδα του Στιβ Κερ πλησίασε στον πόντο (123-124) στα 47.9″ πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης, έπειτα από lay-up του Κάρι, όμως έχασαν μεγάλη ευκαιρία για τη νίκη, όταν ο Άντριου Γουίγκινς αστόχησε σε corner-three με 10.3″ να μένουν στο χρονόμετρο. Ο Μαλίκ Μονκ ήταν εκείνος που σφράγισε το τελικό αποτέλεσμα με 2/2 βολές.

Ο ΝτεΑάρον Φοξ ήταν χωρίς αμφιβολία ο ηγέτης της ομάδας του Μάικ Μπράουν, πετυχαίνοντας 38 πόντους στο πρώτο παιχνίδι της καριέρας του σε post-season. Εξαιρετικός και ο Μαλίκ Μονκ, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο και έβαλε 32 πόντους. Double-double με 12 πόντους και 16 ριμπάουντ σημείωσε ο Ντομάντας Σαμπόνις.

Από πλευράς Γουόριορς, ο Στεφ Κάρι είχε 30 πόντους (6/14 τρίποντα) και ο Κλέι Τόμπσον 21 (5/14 τρίποντα), ενώ “σκουριασμένος” ήταν στην επάνοδό του μετά από δύο μήνες αγωνιστικής απραξίας ο Άντριου Γουίγκινς, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 17 πόντους (1/8 τρίποντα) και 0/4 σουτ στην τελευταία περίοδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments