Pagenews.gr Οδηγός. Παραγωγή pagenews.gr

Λευτέρης Κοσμόπουλος στο pagenews.gr: Τα έργα της αντιπεριφέρειας στη Δυτική Αττική

Ο Λευτέρης Κοσμόπουλος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής μίλησε στο pagenews.gr και αναφέρθηκε στα έργα της αντιπεριφέρειας στη Δυτική Αττική

Ο Λευτέρης Κοσμόπουλος μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή OTANEWS με το Γιώργο Λαιμό όπου αναφέρθηκε στα έργα της αντιπεριφέρειας στη Δυτική Αττική.

Λευτέρης Κοσμόπουλος στο pagenews.gr: Τα έργα της αντιπεριφέρειας στη Δυτική Αττική

Ο Λευτέρης Κοσμόπουλος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής ανέφερε: ” Η Δυτική Αττική όπως έχουμε συζητήσει πολλές φορές έχει πληγεί από πολλά πράγματα έχει προβλήματα τα οποία έρχονται από το παρελθόν και δυστυχώς έχουν ταλαιπωρήσει όλη την περιοχή. Η Δυτική Αττική έχει τεράστιες φυσικές καταστροφές και το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνουμε σαν περιφερειακή αρχή είναι η πρόληψη. Να κάνουμε ενέργειες και δράσεις οι οποίες θα προστατεύσουν από ενδεχόμενες νέες φυσικές καταστροφές και από καταστάσεις που θα κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Αυτό που κάναμε λοιπόν τι ήτανε; Ότι μελέτη βρήκαμε την κάναμε έργο και ότι μελέτη δεν υπήρχε την κάναμε καινούρια μελέτη.

Αυτή τη στιγμή έχουν δρομολογηθεί και έχουν υπογραφεί συμβάσεις για αντιπλημμυρικά έργα όπως ένα μεγάλο έργο που γίνεται αυτή τη στιγμή στα Άνω Λιόσια με προϋπολογισμό 15 εκατομμύρια ευρώ, εκτελείται έργο στην Κινέτα αποκατάστασης ζημιών από την πλημμύρα του 2019, έχουμε δρομολογήσει μελέτες για αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής της Κινέτας έως και την Κακιά Σκάλα, τη Νέα Πέραμο που είχαμε την πλημμύρα του 2017 και δεν υπήρχαν μελέτες οπότε κάνουμε οριοθέτηση όλων των ρεμάτων της περιοχής, δημοπρατούμε μελέτες στην περιοχή των Μεγάρων που δεν υπήρχαν, εντάξαμε σε χρηματοδοτικά προγράμματα μελέτες ππυ θα δημοπρατήσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Αλεποχωρίου που και αυτό κινδυνεύει λόγω των πυρκαγιών που είχαν πλήξει τα Γεράνια το 2021. Έχουμε δρομολογήσει και έχουν καθαριστεί τα ρέματα στις περιοχές που κάηκαν το 2018 στην Κινέτα και το 2021 στα Γεράνια και στο Όρος Πατέρα. Παράλληλα, έχουμε συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής για διάφορα ζητήματα όπως ότι χρηματοδοτούμε κάποιους παιδικούς σταθμούς, το 2ο Λύκειο Ασπροπύργου όπου σε συνεργασία με το Δήμο το επόμενο χρονικό διάστημα θα δημοπρατηθεί..”.