ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Νότης Μηταράκης
Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

Νότης Μηταράκης στο pagenews.gr: Την επόμενη τετραετία θα ολοκληρώσουμε το φράχτη στον Έβρο

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης μίλησε στο pagenews.gr και αναφέρθηκε στο πως η Ελλάδα πέτυχε τον έλεγχο στο προσφυγικό μεταναστευτικό,για τις αποτροπές τόσο στα χερσαία όσο και στα θαλάσσια σύνορα, τις τοπικές κοινωνίες αλλά και τη διεθνοποίηση του ζητήματος.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Opinion Leader” με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκε στο πως η Ελλάδα πέτυχε τον έλεγχο στο προσφυγικό μεταναστευτικό,για τις αποτροπές τόσο στα χερσαία όσο και στα θαλάσσια σύνορα, τις τοπικές κοινωνίες αλλά και τη διεθνοποίηση του ζητήματος.

Νότης Μηταράκης στο pagenews.gr: Για τον έλεγχο στο μεταναστευτικό

Ο κ. Μηταράκης δήλωσε: “Καταρχήν το μεταναστευτικό αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα για την Ευρώπη συνολικά. Η Ιταλία πριν από λίγες ημέρες έθεσε εαυτόν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω των πολύ αυξημένων αφίξεων που αντιμετωπίζει η Ιταλία. Αντίστοιχα μεγάλη πίεση αντιμετωπίζουν και άλλες χώρες όπως η Βουλγαρία και η Κύπρος οι οποίες βλέπουν μεγάλη αύξηση των μεταναστευτικών ροών. Αυτό που καταφέραμε από το 2020 μέχρι σήμερα είναι να μην αποτελεί η Ελλάδα πλέον βασική πύλη εισόδου για τα κυκλώματα λαθροδιακινητών. Φυλάξαμε τα σύνορά μας, δημιουργήσαμε κλειστές ελεγχόμενες δομές , επιταχύναμε τη διαδικασία διαχωρισμού προσφύγων από παράνομα εισελθέντες οικονομικούς μετανάστες, δώσαμε έμφαση στις απελάσεις σε όσους δεν δικαιούνται διεθνούς προαστασίας. Ελέγξαμε τις ΜΚΟ, αυστηροποιήσαμε τη νομοθεσία μας , περιορίσαμε τα επιδόματα που δίναμε, ανατρέψαμε όλους αυτούς τους παράγοντες που στο παρελθόν προσελκύαν τα κυκλώματα στη χώρα μας…”

“Ηταν ένα στοίχημα να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη θέλω να σας πω των τοπικών κοινωνιών. Όταν ξεκινήσαμε το 2020 την κατασκευή των κλειστών ελεγχόμενων δομών και στα νησιά αλλά και η αναβάθμιση του ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο θυμάστε τις πολύ έντονες αντιδράσεις, τις διαδηλώσεις, υπήρχε μια ανησυχία στον κόσμο..” σημείωσε μεταξύ άλλων.

Νότης Μηταράκης στο pagenews.gr: Για τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών

“Το 2019 είχαμε 121 δομές αλλά είχαμε και εκατοντάδες διαμερίσματα στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στα νησιά μας συνολικά φιλοξενούσαμε 92.000 αιτούντες άσυλο. Σήμερα έχουμε κλείσει όλα τα διαμερίσματα, τα ξεονοδοχεία, έχουμε περιοριστεί σε 33 δομές και φιλοξενούμε 12.000 αντί για 92.000 αιτούντες άσυλο. Τα τελευταία 3.5 χρόνια από τη χώρα μας φύγανε τελικά περισσότεροι από ότι ήρθαν..”. υπογράμμισε.

Νότης Μηταράκης στο pagenews.gr: Για τον φράχτη στον Έβρο

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε: “Θέλω να σας πω ότι έχουν εξασφαλιστεί 100 εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για επικουρικά έργα στο φράχτη του Έβρου για συστήματα τεχνολογίας τα οποία λειτουργούν συνοδευτικά στο φράχτη του Έβρου. Μαζί με τα εθνικά κονδύλια θα μπορέσουμε την επόμενη τετραετία να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο. Θέλω να τονίσω το εξής: το μεταναστευτικό είναι ένα βασικό πολιτικό ζητούμενο για τις εκλογές της 21ης Μαΐου..”.