Αθλητισμός

Τα εσωτερικά της ΑΕΚ

Τα εσωτερικά της ΑΕΚ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Τα θέματα που αφορούν τα εσωτερικά της ΑΕΚ και τη σχέση με τον ανταγωνισμό της

Για αλλού ξεκίνησα και αλλού με βγάζει η επικαιρότητα. Η ΑΕΚ αποκλείστηκε από το Final 4 του BCL από την Χάποελ Ιερουσαλήμ. Μια μέρα μετά την πρωτοφανή και εξοντωτική ποινή που της επέβαλε η FIBA, ήρθε και η δημιουργία μιας μπασκετικής «Ριζούπολης» στο Ισραήλ για να… δέσει το γλυκό. Γιατί εάν κάποιος δεν κατανοεί, πως οι συνθήκες με τις οποίες οδηγήθηκε η ΑΕΚ στην ήττα από την Χάποελ ήταν σφαγιαστικές, με συγχωρείτε, αλλά δεν έχουμε ίδια αντίληψη ο Σταύρος Καζαντζόγλου γράφει για το SDNA.

Στην ΑΕΚ υπάρχει παραδοσιακά χώρος για… αυτομαστίγωμα. Μια ομάδα φύσει ελεύθερη, που πρώτα ψάχνει τα δικά της στραβά και έπειτα αναζητά ευθύνες στους άλλους. Είναι πλείστα τα παραδείγματα από το παρελθόν και δεν έχει νόημα να μπούμε ξανά στην ίδια οδυνηρή διαδικασία. Κάθε μεγάλη απόφαση, κάθε ιστορικό δίλημμα, ο Ενωσίτης θα βρει τρόπο να μπει σε διαδικασία εσωστρέφειας και να χάσει το πραγματικό νόημα.

Μικρογραφία της «Ριζούπολης»

Εν προκειμένω, στο μπασκετικό παιχνίδι, δεν υπήρξε καν παιχνίδι. Ολο το κλίμα, με την τιμωρία της ομάδας και το μήνυμα που πέρασε προς κάθε πλευρά, οι απειλές και η φασαρία που έγινε το βράδυ ώστε να μην μπορέσει να ηρεμήσει η ομάδα, οι συνθήκες ζούγκλας που επικράτησαν στο γήπεδο. Δίχως προστατευτικά, χωρίς ούτε μέτρο απόστασης από τον πάγκο, με εκατοντάδες αντικείμενα, ύβρεις, φτυσιές, έπρεπε να μπουν και να παίξουν.

Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά; Στους Παναθηναϊκούς σίγουρα. Ηταν μια μικρογραφία όσων συνέβησαν στη Ριζούπολη. Και τι είπαν τότε; Πως ό,τι και εάν έγινε, οι παίκτες έπρεπε να παίξουν και να κερδίσουν. Θα μπορούσε να συμβεί, εάν συζητούσαμε για ρομπότ. Αλλά μιλάμε για ανθρώπους με συναισθήματα, που βγάζουν φόβο, ανασφάλεια. Νωπά είναι αυτά. Και οι δύο απόψεις που εκφράστηκαν και ποιους δικαίωσε ο χρόνος. Το αυτομαστίγωμα του ΑΕΚτζή

Στο πλαίσιο του αυτομαστιγώματος υπάρχει και η κατακραυγή για τα επεισόδια που υπήρξαν στα Λιόσια. Δεν δικαιολογώ τίποτα και κανέναν. Για εμένα, αποτελεί πάγια και ξεκάθαρη άποψη, πως μπορεί να διαφωνώ και να αντιπαρατίθεμαι με κάθε ΑΕΚτζή για πράγματα που αφορούν την ομάδα, αλλά δεν έχω κανένα ενδιαφέρον για πολιτικά θέματα. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα φιλελεύθερη, όπως το πνεύμα των ανθρώπων που την ίδρυσαν και δεν χωρά σε κανένα κομματικό, ιδεολογικό πυρήνα.

Δεν έχει καν νόημα να καταδικάσω τα επεισόδια. Μην αποθεώνουμε το αυτονόητο. Μπορεί να το έκαναν λύσσα οι Ισραηλινοί, αλλά κακώς η ΑΕΚ έμπλεξε. Και συνολικά πρέπει να προβληματιστεί ο οργανισμός ΑΕΚ (όχι το μπάσκετ, αλλά το όλον) για το που θα πάει αυτή η ιστορία. Γιατί με φιλοξενούμενους στην «OPAP Arena» την επόμενη σεζόν, δυσκολεύομαι πολύ να βρω κάποια ευρωπαϊκή ομάδα που μπορεί να φέρει οπαδούς και να κυλήσουν όλα ήρεμα.

Ωστόσο, επίσης για να μην συζητάμε αόριστα, το ζήτημα δεν είναι της ΑΕΚ, αλλά κοινωνικό. Οποιος δεν κατανοεί την έξαρση της βίας σε κάθε επίπεδο, από τα σχολεία και τους δρόμους, ως τα γήπεδα και τα μπαρ, προφανώς δεν βλέπει την κατάσταση. Δεν είναι λύση η αστυνόμευση, δεν μπορεί να είναι λύση η καταστολή. Δεν θα κάνω σε κανέναν κοινωνιολογικά μαθήματα, προβληματισμούς εκφράζω και αναρωτιέμαι, συνολικά που θα πάει το πράγμα. Ειδικά για όσους από εμάς, μεγαλώνουμε και παιδιά.

Ο Πολωνός και ο Αραούχο

Σε άλλα νέα, συνεχίζεται η φαρσοκωμωδία με τον Πολωνό περίεργο που ήρθε σε ειδική αποστολή, αλλά πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη. Αν είστε αναγνώστης συγκεκριμένων εντύπων και ιστοσελίδων, θα έχετε μάθει πως δικαιώθηκε επειδή τάχα μου ορίστηκε σε ματς του πολωνικού πρωταθλήματος. Τα έκανε ίσιωμα και εκεί, αλλά σιγά τα λάχανα. Εδώ οι άνθρωποι εξαφάνισαν ολόκληρο αποκλεισμό που του επέβαλε η UEFA από τα ευρωπαϊκά ματς, για ένα λαθάκι θα τα χαλάσουμε;

Βέβαια, πιθανότατα να μην πρόλαβαν να έχουν όλες τις ειδήσεις, γιατί συνεχίζουν να «βομβαρδίζουν» για το κακό που βρήκε την ΑΕΚ με τον τραυματισμό του Αραούχο. Το κακό νέο γι’ αυτούς είναι πως η φετινή ΑΕΚ και ο Αλμέιδα, είναι σε τέτοια φάση, που ένα κεφάλι κόβεις και δύο εμφανίζονται. Όπως είχε πει και κατά το παρελθόν ο Αργεντινός, όσο έχει 11 παίκτες να εμφανίζει μέσα στο γήπεδο, δεν θα παρατά τίποτε. Αλλά μην το λέμε και πολύ, μην τους μπαίνουν ιδέες.

Πρωτάθλημα και κύπελλο

Αποτελεί παραδοχή του περισσότερου κόσμου, ότι η ΑΕΚ είναι πολύ καλύτερη από τους αντιπάλους της. Τώρα, έχει ακόμα μια δύσκολη πίστα, καθώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις καλύτερες ομάδες στο πρωτάθλημα σερί, μέσα σε δύο εβδομάδες. Πέντε ματς μέσα σε 14 μέρες, τα τρία εκτός έδρας. Ας είναι καλά εκείνος ο ηλεκτρονικός από το… Καματερό όπως είπε ο κ. Μπέος, που έκανε τη δουλειά όπως έπρεπε.

Η ΑΕΚ έχει ένα δρόμο. Στήριξη και ενότητα χρειάζεται και θα τη βρει την άκρη. Παιχνίδι με παιχνίδι και βλέπουμε. Και όσον αφορά το τελευταίο ματς της χρονιάς που θα είναι ο τελικός, να είστε βέβαιοι πως όπου και εάν αποφασιστεί να διεξαχθεί, είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασία αναμονής δυο εβδομάδων μετά το τέλος του πρωταθλήματος για να παίξει τον τελικό. Κατά τα άλλα, όπου θέλουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments