Πολιτική

Και επισήμως προεκλογική περίοδος – «Καθαρές λύσεις» στο τιμόνι της Χώρας ζητεί ο Μητσοτάκης

Και επισήμως προεκλογική περίοδος – «Καθαρές λύσεις» στο τιμόνι της Χώρας ζητεί ο Μητσοτάκης

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Μετά και την θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για την διάλυση του Κοινοβουλίου στο περιστύλιο της Βουλής αρχίζει και επισήμως η προεκλογική περίοδος.

Μετά και την θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για την διάλυση του Κοινοβουλίου στο περιστύλιο της Βουλής αρχίζει και επισήμως η προεκλογική περίοδος. Για «καθαρές λύσεις» στο τιμόνι της Χώρας κάνει λόγο ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Άρχισε και επισήμως σήμερα  η προεκλογική περίοδος, με τη θυροκόλληση του προεδρικού διατάγματος διάλυσης της Βουλής στο περιστύλιο του Κοινοβουλίου. Τα πολιτικά κόμματα έχουν στην διάθεσή τους ακόμη τέσσερις εβδομάδες, για να παρουσιάσουν τις προγραμματικές τους θέσεις και να αναπτύξουν τις προεκλογικές στρατηγικές τους.

Προηγήθηκε η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε μέσα σε άριστο κλίμα και είχε διάρκεια μισής ώρας. Κοινός τόπος ήταν η ανάγκη αποφυγής των εντάσεων και της οξύτητας, μια ήρεμη προεκλογική περίοδος χωρίς πολιτική τοξικότητα. Στο πλαίσιο της συνάντησης, παρεδόθη στην αρχηγό του κράτους ο φάκελος με την πράξη του υπουργικού συμβουλίου, με την οποία ζητήθηκαν η διάλυση της Βουλής και η προκήρυξη εκλογών.

Σημειώνεται ότι, με τη θυροκόλλησή του, προεδρικού διατάγματος, ξεκινά αμέσως η προεκλογική περίοδος, η οποία και συνεπάγεται πως έως και εκλογές την βραδιά των εκλογών, της 21ης Μαΐου θα πρέπει να συγκροτηθούν εφορευτικές επιτροπές, να γίνει διορισμός δικαστικών αντιπροσώπων και των εφόρων, να καθοριστούν τα εκλογικά τμήματα και τα καταστήματα ψηφοφορίας, να πραγματοποιηθεί ο εφοδιασμός των εκλογικών τμημάτων με τα ψηφοδέλτια, τους εκλογικούς φακέλους, τους σάκους, τις κάλπες, αλλά και τα παραβάν, να εκτυπωθούν και να προωθηθούν στα εκλογικά τμήματα και καταστήματα των εκλογικών καταλόγων, βιβλία και έντυπα που θα χρησιμοποιήσουν οι εφορευτικές επιτροπές και άλλα όργανα και να εκδοθεί το πρόγραμμα ψηφοφορίας.

Απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε την ανάγκη να επικρατήσει κλίμα πολιτικού πολιτισμού μες στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, λέγοντας ότι «οι εκλογές είναι μία μεγάλη γιορτή Δημοκρατίας, αυτό το οποίο θέλω να ευχηθώ καθώς ξεκινά η προεκλογική περίοδος, είναι να υπάρξει μία γόνιμη αντιπαράθεση επιχειρημάτων, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να κρίνουν με νηφαλιότητα ποιος πρέπει να τους κυβερνήσει την επόμενη τετραετία. Να μείνουμε μακριά από τοξικότητες, από ακραίες συμπεριφορές, που νομίζω ότι δεν ταιριάζουν και στο γενικότερο κλίμα των καιρών αλλά και εναρμονισμένες αυτές οι συμπεριφορές με τη γενικότερη διάθεση της κοινωνίας».

Την ανάγκη ενός νηφάλιου προεκλογικού κλίματος υπογράμμισε και η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η Πρόεδρος Η πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε, απαντώντας στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού:  «Εύχομαι να έχουμε μια ήρεμη και γόνιμη προεκλογική περίοδο για το καλό της χώρας».

Αμέσως μετά την συνάντησή του με την κ. Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός ανέφερε τις μεγάλες προκλήσεις, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνησή του στη διάρκεια της τετραετίας, όπως ήταν κυρίως η πανδημική κρίση, ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας και οι τρέχουσες ενεργειακές και οικονομικές κρίσεις.

Απέναντι σε αυτές τις κρίσεις, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, «η οικονομία και η κοινωνία μας έμειναν όρθιες. Και όχι μόνο. Γιατί με μία συνετή διαχείριση η πολιτεία στήριξε εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Μειώνοντας, ταυτόχρονα, 50 φόρους και εισφορές. Αυξάνοντας, για πρώτη φορά ύστερα από 12 χρόνια, τις συντάξεις. Και ανεβάζοντας τον βασικό μισθό από τα 650 στα 780 ευρώ. Στο ίδιο διάστημα, δημιουργήθηκαν σχεδόν 300.000 νέες θέσεις εργασίας και η εθνική μας οικονομία αναβαθμίστηκε 12 φορές, ώστε η χώρα να βρίσκεται σήμερα πολύ κοντά στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας».

Αυτό θα είναι μια «εξέλιξη που, με τη σειρά της, θα σημαίνει και φθηνότερο δανεισμό για την Ελληνική Δημοκρατία, για τις επιχειρήσεις αλλά και για τα νοικοκυριά μας» σημείωσε, μετά και την χθεσινή αναβάθμιση από την Standard & Poor’s σε θετικό του «outlook» της ελληνικής οικονομίας, κρατώντας σταθερή την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας στο «BB+» και παραπέμποντας σε αναβάθμιση μετά τις κάλπες, με κυβέρνηση που θα συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Και για να επιτευχθεί αυτή η αναμενόμενη για την Χώρα εξέλιξη, χρειάζονται «καθαρές λύσεις» στο τιμόνι της διακυβέρνησης. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, «ο εθνικός αυτός στόχος, σε συνδυασμό με την ανάγκη ισχυρής εκπροσώπησης του τόπου διεθνώς, επιβάλλουν πολιτική σταθερότητα σε ορίζοντα τετραετίας. Γι’ αυτό και συνιστά θέμα εξαιρετικής σημασίας, σύμφωνα με το άρθρο 41 του Συντάγματος. Γιατί η Ελλάδα χρειάζεται καθαρή προοπτική στην πορεία της και καθαρές λύσεις στην ηγεσία της».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments