Pagenews.gr Varometro. Παραγωγή pagenews.gr Varometro. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Γιώργος Κουμουτσάκος
Τέως αναπληρωτής υπουργός & Υποψήφιος βουλευτής Βόρειου τομέα Αθηνών
Νάσος Ηλιόπουλος
Υπ. στρατηγικής & επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ - Υποψήφιος στην Α Αθηνών

Κουμουτσάκος – Ηλιόπουλος στο pagenews.gr: Debate για τις μετεκλογικές συνεργασίες,τις δημοσκοπήσεις

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος τέως αναπληρωτής υπουργός και υποψήφιος βουλευτής στο Βόρειο τομέα Αθηνών και ο Νάσος Ηλιόπουλος υπεύθυνος στρατηγικής και επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και υποψήφιος στην Α Αθηνών, μίλησαν στο pagenews.gr και αναφέρθηκαν στις εκλογές 21 Μαϊου, τις μετεκλογικές συνεργασίες και άλλα θέματα.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος τέως αναπληρωτής υπουργός και υποψήφιος βουλευτής στο Βόρειο τομέα Αθηνών και ο Νάσος Ηλιόπουλος υπεύθυνος στρατηγικής και επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και υποψήφιος στην Α Αθηνών, μίλησαν στο pagenews.gr και την εκπομπή “Το Βαρόμετρο” με τη Σοφία Χύτου.

Κουμουτσάκος – Ηλιόπουλος στο pagenews.gr: Για το σχέδιο “Δήμητρα” και την κυβέρνηση ανοχής του Αλέξη Τσίπρα

Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε: “Η πρώτη μου αντίδραση είναι ότι όσο σεναριολογούμε ή σεναριολογούν οι δημοσιογράφοι, ο δημόσιος διάλογος, τα πολιτικά στελέχη, για το κομμάτι εκείνο που αφορά τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι πολύ καλό για τη Νέα Δημοκρατία. Διότι από τη μια πλευρά έχουμε μια παραγωγή σεναρίων και από την άλλη έχουμε μια παραγωή πολιτικής. Η Νέα Δημοκρατία παράγει πολιτική. Έχουμε μια γραμμή δηλαδή εμείς πιστεύουμε στην ενισχυμένη αναλογική και σε αυτοδύναμες κυβέρνησεις. Ξέρουμε ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός της χώρας και το πρόγραμμα βάσει του οποίου θα κυβερνηθεί η χώρα. Από την άλλη έχουμε μια παραγωγή σεναριολογίας ποιοι θα συνεργαστούν με ποιους, ποιο πρόγραμμα θα υπερισχύσει τελικά, ποιος θα είναι πρωθυπουργός. Όλα αυτά είναι σε επίπεδο σεναρίων. Επομένως έτσι κι αλλιώς εκ των πραγμάτων οι πολίτες μπαίνουν μπροστά σε μια καθοριστική επιλογή. Κάτι το οποίο είναι σαφές, ξεκάθαρο και προβλέπει προβλεψιμότητα, σαφήνεια και οργάνωση, προοπτική ή κάτι το οποίο εδώ και μια εβδομάδα κινείται σε επίπεδο σεναριολογίας. Από εκεί και πέρα αν ξεκινήσουμε να πηγαίνουμε στα πιο ειδικά κομμάτια της σεναριολογίας έχουμε και ευτράπελα και λίγο ευτράπελα και πιο σοβαρά…” .

Ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε: “Εμείς λέμε κάτι πολύ απλό η χώρα μπορεί να έχει κυβέρνηση με την κάλπη της απλής αναλογικής. Δεν λέμε πρώτη κάλπη γιατί η χώρα δεν έχει σύστημα δύο εκλογών. Μπροστά μας έχουμε εκλογές με το σύστημα της απλής αναλογικής 21 Μαϊου. Κυβέρνηση με απλή αναλογική θα είναι προφανώς μια κυβέρνηση συνεργασίας. Η Νέα Δημοκρατία αρχικά μιλούσε αποκλειστικά για αυτοδυναμία. Το τελευταίο διάστημα και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Γεραπετρίτης έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και στην πρώτη κάλπη χωρίς να παρερμηνεύω τα λόγια τους εξαρτάται από τις διαφορές να προσπαθήσουν να συγκροτήσουν κυβέρνηση άρα βλέπουμε και εδώ μια μικρή μετατόπιση. Μιας και μιλάμε για συνεργασίες και εκλογές πρέπει να μιλήσουμε και για πρόγραμμα. Με βάση τα στοιχεία του Ινστιτούτου Οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης η Ελλάδα καταγράφει την 4η χειρότερη μείωση από τις χώρες του ΟΟΣΑ εισοδήματος την περίοδο 19′-22 και ο πραγματικός μισθός το ’22 είναι μειωμένος κατά 7,5%..”.