Πολιτική

Σπυρόπουλος: Δημιουργούν το φάντασμα μιας τρικομματικής κυβέρνησης που θα βγάλει τη χώρα από το ευρώ

Σπυρόπουλος: Δημιουργούν το φάντασμα μιας τρικομματικής κυβέρνησης που θα βγάλει τη χώρα από το ευρώ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ζήτησε «να σταματήσει αυτός ο τοξικός διάλογος ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ που κούρασε τον κόσμο» και επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κάνει αντιπολίτευση με προτάσεις.

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού KONTRA με παρουσιαστή τον Γιώργο Μελιγγώνη.

Σχολιάζοντας τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών τόνισε ότι : «Το ζήτημα με τον κ. Βαρουφάκη και προφανώς με τον κ. Βελόπουλο το έχουμε ξεκαθαρίσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία συνεχίζουν τα ψέματα και τη διακίνηση fake news. Γιατί το κάνουν; Προσπαθούν να δημιουργήσουν το φάντασμα μιας τρικομματικής κυβέρνησης, που θα βγάλει τη χώρα από το ευρώ και την Ε.Ε., ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που έδωσε σκληρή μάχη, όλα αυτά τα χρόνια, για να μείνει η Ελλάδα στον σκληρό πυρήνα του ευρώ. Την ίδια ώρα, ο κ. Βαρουφάκης έπαιζε την τύχη της χώρας μας στα ζάρια, με την ανοχή του κ.Τσίπρα. Αφού λοιπόν χρέωσαν τον ελληνικό λαό με τόσα δισεκατομμύρια και διέλυσαν με την υπερφορολόγηση τη μεσαία τάξη, οδηγηθήκαμε στο τρίτο μνημόνιο. Ούτε η Νέα Δημοκρατία ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν θετικές προτάσεις για τον ελληνικό λαό».

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ζήτησε «να σταματήσει αυτός ο τοξικός διάλογος ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ που κούρασε τον κόσμο» και επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κάνει αντιπολίτευση με προτάσεις.

«Εμείς έχουμε προτείνει μία σειρά από μέτρα για την ενίσχυση του εισοδήματος, την κοινωνική κατοικία. Την πόρτα στα funds την άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ και διέλυσε το νόμο ΠΑΣΟΚ του 2010 για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ η Νέα Δημοκρατία συνέχισε αυτή την πολιτική. Λέγαμε στη Νέα Δημοκρατία να φορολογήσει τα υπερκέρδη των τραπεζών και να βάλει πλαφόν στα επιτόκια των δανείων και το νομοθέτησαν ένα μήνα πριν τις εκλογές. Εμείς με την ισχυρή εντολή που θα μας δώσει ο ελληνικός λαός θα επιβάλλουμε ένα προγραμματικό πλαίσιο με άξονα το κοινωνικό κράτος, που είναι η ταυτότητα της παράταξής μας. Θέλουμε ένα ισχυρότερο σύστημα Υγείας και τη δημιουργία ενός νέου ΕΣΥ. Η Νέα Δημοκρατία διοχέτευσε μόνο το 2% των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Υγεία, ενώ Ισπανία και Ιταλία επένδυσαν το 8% έως 10%. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τους γιατρούς και τους υγειονομικούς, οι οποίοι σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία έδωσαν την ψυχή τους για κρατηθεί όρθιο το ΕΣΥ, ενώ εργάζονταν με τους χειρότερους μισθούς στην Ευρώπη. Θέλουμε ένα ισχυρό δημόσιο σχολείο και ένα ισχυρό δημόσιο Πανεπιστήμιο ώστε να νιώθει ο πιο ευάλωτος πολίτης, σε κάθε σημείο της Ελλάδας, ότι το παιδί του μπορεί να ανοίξει τα φτερά του για μία καλύτερη ζωή».

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής απευθυνόμενος στους συνομιλητές του, κ.κ. Χατζηδάκη και Σπίρτζη, ανέφερε: «Επειδή και οι δύο περάσατε από το Υπουργείο Μεταφορών, ξέρετε πολύ καλά τι έγινε στα Τέμπη και τις τεράστιες ευθύνες των τελευταίων οκτώμισι ετών για τη μη εφαρμογή της Σύμβασης 717, όπως και για το κομματικό κράτος που επέβαλε τον Σταθμάρχη, όπως αποκαλύπτει και το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων», ενώ υπενθύμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ, ήταν εκείνο που ίδρυσε τις Ανεξάρτητες Αρχές για να ελέγχει ο πολίτης την εκάστοτε εξουσία και η Νέα Δημοκρατία αποδόμησε το έργο του κ.Ράμμου και του κ.Μενουδάκου. Ο κ. Παππάς, καταδικάστηκε για τον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες με ψήφους 13-0 και παραμένει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλουμε να φτιάξουμε ένα κράτος που σέβεται τον πολίτη πρέπει να ενισχύσουμε τον ΑΣΕΠ και τη Διαύγεια. Τέλος η αλαζονεία και η μετριότητα. Θέλουμε μία διαφορετική τετραετία, με πρόγραμμα, σχέδιο, υπέρ του πολίτη και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments