ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Μαρία Συρεγγέλα
Υφυπουργός Εργασίας - Yποψήφια βουλευτής στη Δυτική Αθήνα

Μαρία Συρεγγέλα στο pagenews.gr: Δώσαμε μεγάλη βαρύτητα σε θέματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας

Η Υφυπουργός Εργασίας και υποψήφια βουλευτής στο Δυτικό τομέα Αθηνών Μαρία Συρεγγέλα μίλησε στο pagenews.gr για το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης τα 4 χρόνια για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, το panic button κ.α αλλά και τις εκλογές και τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Η Υφυπουργός Εργασίας και υποψήφια βουλευτής στο Δυτικό τομέα Αθηνών Μαρία Συρεγγέλα μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Opinion Leader” με τη Σοφία Χύτου για το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης τα 4 χρόνια για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, το panic button κ.α αλλά και τις εκλογές και τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Μαρία Συρεγγέλα στο pagenews.gr: Για το ψηφοδέλτιο επικράτειας

Η κ. Συρεγγέλα τόνισε: “Ο πρωθυπουργός από την πρώτη μέρα πίστεψε σε εμάς τις γυναίκες. Είδαμε ότι μπήκαν σε θέσεις ευθύνης αρκετές και πάντα θεωρεί ότι πρέπει να ψηφίσουμε και γυναίκες εκτός από άντρες για αυτό έχει κατεβάσει και πολλές γυναίκες και στα ψηφοδέλτια. Το κομμάτι της ισότητας των φύλων ήταν στον τομέα ευθύνης, παλιά υπήρχε μια γενική γραμματεία, εγώ δεν θα πω ότι ήρθα και ότι άλλαξαν όλα, το πίστευε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.Είχαμε αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια για πρώτη φορά περάσαμε ένα εθνικό σχέδιο δράσης για την ισότητα, πέρασε από υπουργικό συμβούλιο κάθε υπουργείο έβαλε συγκεκριμένες δράσεις και μάλιστα είχαμε εκπλαγεί όταν μεταφέρθηκε η τότε Γενική Γραμματεία Ισότητας από το υπουργείο Εσωτερικών στο Υπουργείο Εργασίας όπου υπήρχε μια μεγάλη αντίδραση από την αντιπολίτευση ότι θα χαθούν οι οριζόντιες πολιτικές…”.

Μαρία Συρεγγέλα στο pagenews.gr: Για το panic button

“To paniv button είπαμε στην αρχή να δοθεί σε πιλοτικό στάδιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Έχουμε πάνω από 50 περιπτώσεις που έχουν πάρει το panic button η οποία εφαρμογή δεν γράφει στο κινητό panic button είναι μια κρυπτογραφημένη εφαρμογή που πατάει η γυναίκα όταν αισθάνεται απειλή από σύντροφο, πρώην σύντροφο, σύζυγο, πρώην σύζυγο και αμέσως ειδοποιείται η Αστυνομία. Από όσο γνωρίζω μέχρι τουλάχιστον πριν λίγες μέρες έχει ενεργοποιηθεί σε 3 περιπτώσεις και έχουν προχωρήσει οι νόμιμες διαδικασίες.Ακόμη και μια γυναίκα να σώσουμε θα είναι πολύ θετικό και πολύ σημαντικό. Ακούσαμε πολλά πράγματα για τις γυναικοκτονίες, υπήρχε υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης που κατηγόρησε για τις γυναικοκτονίες τον πρωθυπουργό..”.