Πολιτική

Ακροδεξιοί εμφύλιοι εν αναμονή της απόφασης για κόμμα Κασιδιάρη

Ακροδεξιοί εμφύλιοι εν αναμονή της απόφασης για κόμμα Κασιδιάρη

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Τηρώντας μια μάλλον πιο νουνεχή στάση, ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου αποφεύγει, προς το παρόν, να παρέμβει στις εξελίξεις, που κυριαρχούν τον χώρο της σκληρής δεξιάς.

«Φωτιά» βάζει στον λεγόμενο «πατριωτικό χώρο» η χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου για απαγόρευση συμμετοχής της Πατριωτικής Ένωσης στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση της 21 ης Μαΐου. Φλογεροί πατριώτες επιδίδονται σε εκατέρωθεν σκληρές δηλώσεις, ακόμη και σε τρολαρίσματα, εν όψει μάλιστα της απόφασης του ανωτάτου δικαστηρίου για το κόμμα Κασιδιάρη. Το σημείο καμπής για να ξεσπάσει και να εκδηλωθεί το εκατέρωθεν μένος και ο ιδιότυπος πολιτικός αλληλοσπαραγμός είναι η χθεσινή απόφαση του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου για την απαγόρευση συμμετοχής της Πατριωτικής Ένωσης των Πρόδρομου Εμφιετζόγλου και Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Τηρώντας μια μάλλον πιο νουνεχή στάση, ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου αποφεύγει, προς το παρόν, να παρέμβει στις εξελίξεις, που κυριαρχούν τον χώρο της σκληρής δεξιάς. Δεν συμβαίνει ωστόσο το ίδιο και με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, αφού ο δημοσιογράφος μιλάει για «μαύρη μέρα για τους θεσμούς και για τη δημοκρατία», συμπληρώνοντας ότι «η Πατριωτική Ένωση σήμερα απέδειξε ότι είναι απειλή για το σύστημα, ο ξεκάθαρος εθνικός μας λόγος προφανώς τους φοβίζει». Για τον Κ. Μπογδάνο, πρόκειται για «γελοίες μεθοδεύσεις» σε βάρος του κόμματος και διερωτάται με χθεσινοβραδινή τοποθέτησή του ένα «είναι δυνατόν ο ήλιος της Βεργίνας να επιτρέπεται σε συσκευασία ελληνικής φέτας και να απαγορεύεται σε ελληνικό κόμμα;».

Υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό ότι το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης» (το αστέρι της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο που εκ του νόμου, απαγορεύεται η χρήση του. Επιπλέον, σύμφωνα με την ομόφωνη κρίση των δικαστών, οι Εμφιετζόγλου και Μπογδάνος «υπέκλεψαν» την ονομασία από το κόμμα «ΕΛ. ΛΑ. Σ. – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», το οποίο και υπέβαλε και την σχετική ένσταση. Οι δύο επικεφαλής υπέβαλαν άμεσα υπομνήματα, αλλά δεν κατόρθωσαν να πείσουν, ότι η επωνυμία τούς ανήκε και δεν είχε καταχωρηθεί σε άλλους, εν προκειμένω στο κόμμα «ΕΛ. ΛΑ. Σ.». Η συνέχεια στην ένταση δόθηκε στο διαδίκτυο και ιδίως, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο Twitter είχε δώσει άτυπο ραντεβού στον Κ. Μπογδάνο ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης. Ο γνωστός στους πατριωτικούς κύκλους δικηγόρος περίμενε τον άλλοτε πολιτικό συνοδοιπόρο του σε σχηματισμούς και κινήσεις του πατριωτικού χώρου και τις παρυφές της ακροδεξιάς. Ο Φαήλος Κρανιδιώτης προτρέπει ανοιχτά τον Κ. Μπογδάνο να αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό και να ασχοληθεί με την κατ’ οίκον διανομή εδεσμάτων.

Ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Δημιουργίας προσφέρει και το σχετικό φιλοδώρημα: «Δίνω 13 ευρώ για το παπί που θα πάρει ο Μπογδάνος για να γίνει ντιλιβεράς». Σε ερωτήσεις διαδικτυακών φίλων και ακολούθων γιατί δεν δίνει μεγαλύτερο φιλοδώρημα ο Φ. Κρανιδιώτης απαντά: «Δεν του δίνω πάνω από 13 ευρώ για να μην τα φάει στις καφετέριες».

Περιμένοντας την απόφαση της Τρίτης

Το βλέμμα στρέφεται προς την ερχόμενη Τρίτη, 2 Μαΐου, οπότε και αναμένεται η απόφαση του Αρείου Πάγου αναφορικά με το κόμμα «Έλληνες για την Πατρίδα» υπό την αρχηγία του Ηλία Καδιάρη και το κόμμα ΕΑΝ του ανώτατου δικαστικού Αναστάσιου Κανελλόπουλου. Ο έλεγχος που θα διενεργηθεί από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, είναι έλεγχος νομιμότητας, με βάση τις διατάξεις των επικαιροποιημένων νομικών ρυθμίσεων που πέτυχε η Νέα Δημοκρατία. Σε αξιόπιστα ρεπορτάζ αναφέρεται ότι οι εκτιμήσεις είναι ότι το «κόμμα Κασιδιάρη» δεν θα περάσει τον έλεγχο νομιμότητας που θα κάνει το ανώτατο δικαστήριο, καθώς σε αυτό μετέχει ο ίδιος ο καταδικασμένος πρώην βουλευτής της ΧΑ, κάτι που απαγορεύεται ρητά από τον νόμο ρητά και, κατά συνέπεια, δεν τίθεται ζήτημα ερμηνείας για τους δικαστές. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη πληροφόρηση, ο κ. Δημήτρης Μιχάκης από το κόμμα «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» έχει καταθέσει προσφυγή εναντίον της συμμετοχής του κόμματος «Έλληνες για την Πατρίδα» του Ηλία Κασιδιάρη στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση. Το κόμμα κινείται στον εθνικιστικό χώρο και έχει ως ιδρυτή τον Η. Κασιδιάρη. Πρόεδρός του είναι ο Δημήτρης Χατζηλιάδης και αρχική ονομασία ήταν «Έλληνες για την Πατρίδα». Ο κ. Δημήτρης Μιχάκης ζητεί να αναγνωριστεί το δικό του κόμμα ως δικαιούχος του ονόματος «Έλληνες» και να αφαιρεθεί αυτή η λέξη από την ονομασία του κόμματος Κασιδιάρη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments