Πολιτική

Βίντεο από την διάσωση 39 Έλληνων και ξένων πολίτών από κομάντο – Τους υποδέχθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός

Βίντεο από την διάσωση 39 Έλληνων και ξένων πολίτών από κομάντο – Τους υποδέχθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός

Πηγή Φωτογραφίας: onalert.gr

Στο βίντεο, φαίνονται οπλισμένοι κομάντος των Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, να αποβιβάζονται, να ελέγχουν και να ασφαλίζουν την περιοχή γύρω από το αεροσκάφος - Την αποστολήυποδέχθηκε ο πρωθυπουργός στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας

Με απόλυτη επιτυχία εστέφθη σήμερα Πέμπτη η πρώτη ελληνική επιχείρηση σε σουδανικό έδαφος για την απομάκρυνση αμάχων, την ώρα που η χώρα κλονίζεται από σφοδρές μάχες. Το  βίντεο που δείχνει καρέ καρέ πώς έγινε η επιτυχημένη αυτή επιχείρηση στην οποία 39 άτομα απεγκλωβίστηκαν από το Χαρτούμ, 20 εκ των οποίων Έλληνες.

Το ελληνικό C-130 προσγειώθηκε το πρωί στην αεροπορική βάση Ουαντί Σεϊντά, βόρεια του Χαρτούμ έπειτα από μια επιχείρηση που σχεδιάστηκε με κάθε λεπτομέρεια καθώς πραγματοποιήθηκε σε εμπόλεμη ζώνη. Λίγο μετά τις 21:00 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας με την δύσκολή αυτή επιχείρηση να έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Από την άφιξη του C-130 στην Ελευσίνα

Την αποστολή υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επέστρεψε από τη Θράκη με ειδική πτήση.Στο βίντεο της επιχείρησης, φαίνονται οπλισμένοι κομάντος των Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, να αποβιβάζονται, να ελέγχουν και να ασφαλίζουν την περιοχή γύρω από το αεροσκάφος. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν 12 μέλη του ειδικού τμήματος αλεξιπτωτιστών. Πρόκειται για την ελίτ των κομάντος οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι για τις πιο δύσκολες και ακραίες αποστολές.Με συντονισμένες κινήσεις, συνόδευσαν στο C-130, τους 39 πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο του Χαρτούμ. Μέσα σε λίγες ώρες, το πλήρωμα της Πολεμικής Αεροπορίας και οι κομάντος του ΓΕΕΘΑ ολοκλήρωσαν με επιτυχία την αποστολή τους και απογειώθηκαν με προορισμό την 112 Πτέρυγα Μάχης της Ελευσίνας όπου και προσγειώθηκαν γύρωσ τις 21:00.

Την επιχείρηση εκκένωσης παρακολουθούσαν λεπτό προς λεπτό ο υφυπουργός εθνικής άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Συνολικά, έξι επιχειρήσεις διάσωσης Ελλήνων και ξένων πολιτών έλαβαν χώρα από την περασμένη Κυριακή με τη χρήση μεταγωγικών C-27 και C-130 και τη συμμετοχή του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments