Διεθνή

ΑP News: Πελόζι «Στην Ουκρανία η δημοκρατία πρέπει να κερδίσει»

ΑP News: Πελόζι «Στην Ουκρανία η δημοκρατία πρέπει να κερδίσει»

Πηγή Φωτογραφίας: KEVIN LAMARQUE | Συντελεστές: REUTERS

Η Πελόζι και οι νομοθέτες εισήχθησαν κάτω από τον μανδύα της μυστικότητας στην πρωτεύουσα του Κιέβου.

Η ρωσική εισβολή είχε μόλις ξεκινήσει όταν η Νάνσυ Πελόζι πραγματοποίησε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Ουκρανία. H πρώην πρόεδρος του Κογκρέσου δίνει συνέντευξη, ενθυμούμενη όσα είχαν συμβεί στο ταξίδι της στην Ουκρανία, ως υψηλόβαθμος εκλεγμένος αξιωματούχος των ΗΠΑ που ηγήθηκε αντιπροσωπείας του Κογκρέσου στο Κίεβο.

Η Πελόζι και οι νομοθέτες εισήχθησαν κάτω από τον μανδύα της μυστικότητας στην πρωτεύουσα του Κιέβου.

«Ήταν πολύ, ήταν επικίνδυνο», είπε η Πελόζι στο Associated Press πριν από την επέτειο ενός έτους από αυτό το ταξίδι την Κυριακή.

«Δεν το φοβηθήκαμε ποτέ, αλλά πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να πεθάνουμε επειδή επισκεπτόμαστε μια πολύ επικίνδυνη εμπόλεμη ζώνη», είπε η Πελόζι. «Είχαμε μεγάλη προστασία, αλλά παρ’ όλα αυτά, έναν πόλεμο – θέατρο πολέμου».

Η επίσκεψη της Πελόζι ήταν τόσο ασυνήθιστη όσο και ιστορική, ανοίγοντας έναν νέο διπλωματικό δίαυλο μεταξύ των ΗΠΑ και της Ουκρανίας που έχει βαθύνει μόνο με τον παρατεταμένο πόλεμο. Από τότε, ένας μακρύς κατάλογος ηγετών του Κογκρέσου, γερουσιαστών και προέδρων ισχυρών επιτροπών, τόσο των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικανών, ακολούθησε το παράδειγμά της, που σημειώθηκε από τη φετινή επίσκεψη του ίδιου του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Η σταθερή ροή αφίξεων στο Κίεβο έχει χρησιμεύσει για να ενισχύσει μια πολιτική και στρατιωτική εταιρική σχέση μεταξύ ΗΠΑ και Ουκρανίας για να δει ο κόσμος, που θα δοκιμαστεί εκ νέου όταν το Κογκρέσο αναμένεται και φέτος να βοηθήσει στη χρηματοδότηση του πολέμου για να νικήσει τη Ρωσία.

«Πρέπει να κερδίσουμε. Πρέπει να το φέρουμε σε ένα θετικό συμπέρασμα — για τον λαό της Ουκρανίας και για τη χώρα μας», είπε η Πελόζι.

«Υπάρχει μια μάχη στον κόσμο τώρα ανάμεσα στη δημοκρατία και την απολυταρχία, η έκφανσή της εκείνη την εποχή είναι στην Ουκρανία».

«Η υποστήριξη για την Ουκρανία ήταν δικομματική και διμερής, και στα δύο σώματα του Κογκρέσου και από τα δύο κόμματα, και ο αμερικανικός λαός υποστηρίζει τη δημοκρατία στην Ουκρανία», είπε η Πελόζι στο AP. «Πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε όσο χρειάζεται να στηρίξουμε τη δημοκρατία… όσο χρειαστεί για να κερδίσουμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments