Πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star: Δείτε live την συνέντευξη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star: Δείτε live την συνέντευξη

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ

Δείτε τη συνέντευξη

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατία , Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγει τα χαρτιά του στη Μάρα Ζαχαρέα, 17 μέρες πριν την κρίσιμη κάλπη της 21ης Μαϊου, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star. Λίγο μετά την έναρξη της συνέντευξης ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι «δεν θα μειωθεί ο ΦΠΑ», αλλά είναι πιθανό να μειωθούν συντελεστές.

«Η πολιτική που ακολουθήσαμε για την Ενέργεια είχε αποτέλεσμα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέχεια, προσθέτοντας ότι «δώσαμε προτεραιότητες στα νοικοκυριά. Με τη συνολική αποκλιμάκωση των τιμών, οι τιμές του ρεύματος και για τις επιχειρήσεις θα βαίνουν βελτιωμένες».

Οι υψηλές τιμές ενισχύουν τις εξαγωγές, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για την ακρίβεια, ενώ δήλωσε ότι εάν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές «το τέλος επιτηδεύματος τέλος τετραετίας θα καταργηθεί». Τόνισε ακόμα την στήριξη που θα εξακολουθήσουν να έχουν οι συνταξιούχοι αλλά και «όσοι το έχουν πραγματικά ανάγκη» την επόμενη τετραετία.

Μιλώντας για την αύξηση των μισθών, ο Πρωθυπουργός είπε ότι «όταν μειώνεται η ανεργία ενισχύεται η αγοραστική δύναμη του εργαζόμενου».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος και συνέχισε: «Μιλάμε για αυξήσεις στους μισθούς της τάξης του 25%, που μπορούμε να τις πετύχουμε. Πρέπει να βελτιώσουμε τη φορολογική συμμόρφωση… Ο covid μας βοήθησε στις ηλεκτρονικές συναλλαγές».

Για τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι « Αν εφαρμόζονταν οι προτάσεις Τσίπρα δεν θα βλέπαμε επενδυτική βαθμίδα ούτε με το κυάλι».

«Δεν έμαθαν τίποτα και δεν ξέχασαν τίποτα» ανέφερε για τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας έλεγε τα ίδια και πριν από εννέα χρόνια.

«Είμαι συνηθισμένος με τις προσωπικές επιθέσεις του Τσίπρα», είπε σχολιάζοντας την προσωπική επίθεση που του έκανε ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα σε συνέντευξή του.

«Η επόμενη μέρα της απλής αναλογικής είναι δύσκολο να δώσει αποτέλεσμα» τόνισε αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές.

«Ο κ. Ανδρουλάκης δείχνει να έχει προσωπική εμμονή μαζί μου», ανέφερε σχολιάζοντας την στάση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ενώ στη συνέχεια επισήμανε ακόμα τις διαφορές της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ.

Επιπλέον, για ακόμα μια φόρα ο Πρωθυπουργός τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν θα δεχτεί ψήφο ανοχής.

Δήλωσε περήφανος που η ΝΔ μονάχα με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ κατάφερε να πάρει καθοριστικές αποφάσεις σχετικά με το κόμμα Κασιδιάρη και τη συμμετοχή του στις εκλογές.

Για την εργασία στα νησιά ανέφερε ότι υπάρχει ζήτημα συνθηκών και σημείωσε ότι βελτιώνονται οι μισθοί. «Θα είμαστε πάρα πολύ σκληροί ως προς την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, ειδικά για τα παιδιά που δουλεύουν σεζόν. Ένα πολύ σημαντικό εργαλείο είναι η ψηφιακή κάρτα εργασίας. Δεν μπορεί ο εργοδότης να ισχυριστεί ότι δούλεψες λιγότερο», πρόσθεσε.

Την επιθυμία του να «σπάσει» το υπουργείο Εργασίας σε δύο, με σκοπό το ένα να ασχολείται με συντάξεις και το άλλο με κοινωνική πολιτική και ζητήματα στέγασης επισήμανε μιλώντας για τα εργασιακά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments