Πολιτική

Η πρωτιά της ΝΔ και η επόμενη ημέρα των εκλογών

Η πρωτιά της ΝΔ και η επόμενη ημέρα των εκλογών

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

Η χθεσινή δημοσκόπηση της Metron Analysis έρχεται να επιβεβαιώσει το εύρημα όλων των προηγούμενων σφυγμομετρήσεων, οι οποίες καταγράφουν την πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας.

Η χθεσινή δημοσκόπηση της Metron Analysis έρχεται να επιβεβαιώσει το εύρημα όλων των προηγούμενων σφυγμομετρήσεων, οι οποίες καταγράφουν την πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας. Η εικόνα αυτή είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπεί μέσα στις δύο εβδομάδες που μας χωρίζουν από την εκλογική αναμέτρηση και η προσοχή αρχίζει να  εστιάζει στην επόμενη ημέρα.

Το κυβερνών κόμμα αφήνει οριστικά πίσω του την δημοσκοπική κάμψη, που παρουσίασε μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περιοχή των Τεμπών, και ανακτά το έδαφος με ταχείς ρυθμούς. Έτσι, σύμφωνα με τα δημοσκοπικά δεδομένα της Metron Analysis, η Ν.Δ. εμφανίζεται να επικρατεί με σχεδόν οκτώ ποσοστιαίες μονάδες διαφορά του δεύτερου Σύριζα, συγκεντρώνοντας 35,4% έναντι 27,7% της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ίδια εικόνα ως προς την πρωτιά της κυβερνώσας παράταξης αποτυπώνεται και στις υπόλοιπες έρευνες. Στις τέσσερις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η απόσταση ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και τον Σύριζα παραμένει μεγάλη. Σύμφωνα με την έρευνα της Rass, η απόσταση ορίζεται στο 5,8%, με βάση την προσέγγιση της Interview, η διαφορά είναι στο 6,3%, σύμφωνα με την Prorata, η απόσταση είναι στο 4% και, σύμφωνα με την εταιρεία GPO, η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και Σύριζα ως προς τις εκλογικές προτιμήσεις των ψηφοφόρων βρίσκεται στο 5,9%.

Δεν είναι όμως μόνο η ΝΔ που παγιώνει την πρώτη θέση έναντι του Σύριζα, είναι και το πρόσωπο του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη που συγκεντρώνει σταθερά υψηλότερα ποσοστά από τον κ. Αλέξη Τσίπρα ως προς το ερώτημα της πρωθυπουργικής καταλληλότητας. Και το στοιχείο αυτό γίνεται ακόμη πιο σημαντικό σε πρωθυποργοκεντρικά πολιτικά συστήματα, όπως είναι αυτό που υπάρχει στον τόπο μας. Στην πιο πρόσφατη δημοσκόπηση, αυτή την Metron Analysis, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει 37% έναντι 21% του επικεφαλής του Σύριζα.

Με βάση λοιπόν το ότι η ΝΔ πολύ δύσκολα θα χάσει την πρωτιά και με δεδομένο ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι εξαιρετικά αμφίβολο να περάσει στην

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments