Πολιτική

Άδωνις: Η Ελλάδα δεν είναι πια η χώρα της μιζέριας

Άδωνις: Η Ελλάδα δεν είναι πια η χώρα της μιζέριας
Στα μέτρα εναντίον της ακρίβειας, στους τρόπους αντιμετώπισης της φτώχειας και στον εκλογικό στόχο της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο Άδωνις

Στα μέτρα εναντίον της ακρίβειας, στους τρόπους αντιμετώπισης της φτώχειας και στον εκλογικό στόχο της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο Άδωνις στην αποψινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star και στην δημοσιογράφο κ. Μάρα Ζαχαρέα.

Αρχικά, ο Άδωνις ρωτήθηκε για την αύξηση στην τιμή του ελαιόλαδου και τόνισε πως είναι κατανοητό ότι η αύξηση αυτή δεν είναι ευχάριστη, αλλά έχει και την θετική της όψη. «Όπως όλα τα πράγματα στην ζωή», είπε ο υπουργός, «έτσι και η αύξηση στην τιμή στο στο ελαιόλαδο είναι και θετική, έχει και μια θετική όψη. Και αυτή η θετική όψη έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι  ελαιοπαραγωγοί μπορούν τώρα να αποπληρώσουν πιο άνετα τα χρέη τους. Κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό».

Ερωτηθείς για τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της ακρίβειας, ο Ά. Γεωργιάδης τόνισε πως τα μέτρα που έχει πάρει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων λειτουργούν. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για αυτό» υπογράμμισε ο Άδωνις, ο οποίος πρόσθεσε: «Το market pass πάει καλά, ενώ, παράλληλα, 6 στους 10 πελάτες αγοράζουν από το Καλάθι του νοικοκυριού, το οποίο τόσο λοιδορήθηκε στην αρχή, αλλά πηγαίνει τόσο ικανοποιητικά, τώρα».

Ως προς την αντιμετώπιση της φτώχειας, ο Άδωνις ερωτήθηκε αν χρειάζονται πρόσθετα επιδόματα και απάντησε: «Πράγματι, η ΕΛΣΤΑΤ διαπιστώνει ένα ποσοστό φτώχειας, αλλά δεν χρειάζονται άλλα επιδόματα. Η αντιπολίτευση μας κατηγορεί ότι δίνουμε ήδη επιδόματα. Δώσαμε επίδομα στους νέους και η αντιπολίτευση, με πρώτο τον Σύριζα, μας κατηγόρησε ότι το κάνουμε για τις ψήφους, ενώ εμείς δίνουμε αυτό το επίδομα εδώ και καιρό και κάνουμε τις σχετικές ανακοινώσεις αυτήν την εποχή».

Συνολικότερα, «έπεσε το ποσοστό των Ελλήνων που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας κατά 2% και παράλληλα, έχει ανεβεί το βιοτικό επίπεδο. Το Πάσχα, είχαμε την μεγαλύτερη έξοδο των τελευταίων ετών και οι ταβέρνες και τα εστιατόρια είναι γεμάτα πελάτες»

«Η Ελλάδα δεν είναι πια η χώρα της μιζέριας. Δεν ζούμε στο γκρίζο, Προβλήματα υπάρχουν, αλλά η μιζέρια είναι πίσω μας».

Τέλος, αναφορικά με τις επερχόμενες εκλογές, τονίστηκε ότι «στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία. Δεν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για συνεργασίες. Παλεύουμε και θέλουμε μια νέα 4ετία του Κυριάκου Μητσοτάκη με σταθερότητα και με αυτοδυναμία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments