ΟΤΑ

Έργα 106 εκ. ευρώ που αναβαθμίζουν τον Δήμο Διονύσου

Έργα 106 εκ. ευρώ που αναβαθμίζουν τον Δήμο Διονύσου

Πηγή Φωτογραφίας: otavoice.gr

Παρουσία πλήθους κόσμου καθώς και δεκάδων Δημάρχων και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πολιτικής, ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης

Παρουσία πλήθους κόσμου καθώς και δεκάδων Δημάρχων και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πολιτικής, ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης πραγματοποίησε τον Απολογισμό έργου του Δήμου για την περίοδο 2019-2023, τη Δευτέρα (8/5) στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, με κεντρικό σύνθημα «Δημιουργούμε αξία για τον τόπο μας».  

Μεταξύ των προσκεκλημένων ανταποκρίθηκαν μεταξύ άλλων στο κάλεσμα, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, ο π. Υπουργός Ανάπτυξης και Ευρωβουλευτής Χρήστος Φώλιας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής π.Δήμαρχος Πεύκης Παύλος Καμάρας, οι Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Αττικής Νίκος Πέππας, Θανάσης Αυγερινός και Βασίλης Κόκκαλης, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής και Δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, οι Δήμαρχοι: Ανδρέας Παχατουρίδης (Περιστερίου), Γιώργος Παππούς (Φυλής), Σπύρος Βρεττός (Αχαρνών), Γιώργος Γιασημάκης (Ωρωπού), Ηρακλείου Αττικής – Νίκος Μπάμπαλος (Ηρακλείου Αττικής), Γιώργος Θωμάκος (Κηφισιάς), Ισίδωρος Μάδης (Παιανίας), ο π.Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Διονύσου και γειτονικών Δήμων, Εντεταλμένοι σύμβουλοι και εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων, Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων, καθώς και νυν και πρώην Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.

Παραβρέθηκαν, επίσης, ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Αγγέλικας, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παντελής Ασπραδάκης, Σοφία Κατσίγιαννη, Σπύρος Βρεττός και Γιάννης Σμέρος, ο υποψήφιος βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Στέλιος Φωτόπουλος καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων όπως η Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Ανατολικής & Βόρειας Αττικής Βανίτα Σωφρόνη, η Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Διονύσου Ρένια Νικολοπούλου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νεκτάριος Πίλτσης, η Πρόεδρος του συλλόγου «Η Πρόοδος Φλωρεντία Καραβατά κ.α.

Το Δήμαρχο Διονύσου προσφώνησε η γνωστή ηθοποιός και άμισθη σύμβουλος πολιτισμού του Δήμου Διονύσου, Πέμη Ζούνη.

Ο κ. Καλαφατέλης αναφέρθηκε αναλυτικά στην ομιλία του στα 22 θετικά βήματα που έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας της Δημοτικής Αρχής, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν  τη δυνατότητα να παρακολουθούν την ίδια στιγμή σε video wall, τα αντίστοιχα έργα της παρουσίασης με ηλεκτρονικές κάρτες.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι ο Δήμος Διονύσου εξασφάλισε τη χρηματοδότηση έργων, μελετών και προτάσεων που ξεπερνούν συνολικά τα 106 εκ.ευρώ. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην κατασκευή τριών νέων βιοκλιματικών σχολείων, την κατασκευή μεγάλων έργων υποδομών, την αποχέτευση ακαθάρτων, την αντιπλημμυρική θωράκιση, την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης, την κατασκευή πολιτιστικού πολυχώρου στο ΤΥΠΕΤ Αγίου Στεφάνου, την ανάπλαση της Δροσιάς, την κατασκευή νέου σταθμού προαστιακού σιδηροδρόμου στο Κρυονέρι, το χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, την πολιτική προστασία και την ασφάλεια στις γειτονιές μας, την ανακύκλωση, την αναβάθμιση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και τη δημιουργία ταρτάν στίβου, το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου, την αναβάθμιση και ψηφιοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών, τη μέριμνα για τους ασθενέστερους, τον πολιτισμό, τη φροντίδα για τα αδέσποτα και  τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Ο κ.Καλαφατέλης αναγνώρισε την ίδια στιγμή παραλείψεις και πιθανά και λάθη κατά τη διάρκεια της τετραετίας και υπογράμμισε ότι το στοίχημα της επόμενης θητείας μετά τις υποδομές θα είναι η καθημερινότητα, κάνοντας λόγο για την ανάγκη εκπόνησης ενός σχεδίου με τίτλο «Ο πολιτισμός της καθημερινότητας στο Δήμο Διονύσου».

Ο πλήρης ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ του Δήμου Διονύσου (2019-2023) ΕΔΩ 

Διαβάστε την ομιλία του Δημάρχου Διονύσου:

«Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Συνδημότες του Δήμου Διονύσου,

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, που είστε σήμερα εδώ και μας τιμάτε με την παρουσία σας.

Το 2019, όταν μου δώσατε την ευρεία εντολή να διοικήσω μαζί με τους συνεργάτες μου το Δήμο μας, σας υποσχέθηκα 3 πράγματα:

Πρώτον: Ότι θα δουλέψουμε για να πάμε μπροστά τον τόπο μας.

Δεύτερον: Ότι Θα σεβαστούμε τα χρήματά σας και θα τα αξιοποιήσουμε για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Τρίτον: Ότι Θα χαράξουμε καινούργιους δρόμους ανάπτυξης στο Δήμο μας, για τις νέες γενιές.

Ήρθε λοιπόν η ώρα, να απολογηθούμε σ’εσάς, ενώπιος ενωπίω.

Δημόσια και καθαρά, όπως επιβάλει η Δημοκρατία αλλά και η σχέση εμπιστοσύνης που μας συνδέει τόσα χρόνια.

Μετά από 3,5 χρόνια συνεχούς δράσης και προσπάθειας, από την ημέρα που δώσατε σε μένα και στη δημοτική μας παράταξη την εντολή να διοικήσουμε το Δήμο Διονύσου, κάνουμε απόψε τον απολογισμό μας.

Σας είχαμε υποσχεθεί ότι θα εργαστούμε για την πρόοδο του τόπου μας και αυτή την εντολή κάναμε πράξη όλο αυτό το διάστημα. Με καθημερινή προσπάθεια. Με αφοσίωση και επιμονή.

Τα προβλήματα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν πολλά και σοβαρά.

Στη διάρκεια της θητείας μας, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Κανείς δεν ξεχνά και δεν πρέπει να ξεχάσει, ότι αυτή η θητεία σημαδεύτηκε από μεγάλες πυρκαγιές, που γονάτισαν τους πολίτες, κατέστρεψαν το περιβάλλον και μας εξάντλησαν.

Κανείς δεν ξεχνά, ότι η πανδημία του κορωνοϊού, τα προηγούμενα χρόνια, κλείδωσε  τις ζωές μας μέσα στα σπίτια μας, εξουθένωσε  τις υποδομές μας, δυσκόλεψε τη διοίκηση και άλλαξε αναγκαστικά τα σχέδιά μας.

Κανείς δεν ξεχνά, ότι μας βρήκαν δύο απανωτές θεομηνίες, η «Μήδεια» και η «Ελπίδα», οι οποίες ανέδειξαν τα μεγάλα χρόνια δομικά προβλήματα διοίκησης, την έλλειψη μέσων και προσωπικού, ενώ ταυτόχρονα προκάλεσαν και τεράστιες ζημιές στις υποδομές του Δήμου.

Και βέβαια υπάρχει και η ενεργειακή κρίση, η οποία επιβάρυνε τη λειτουργία μας.

Πέρα από τις έκτακτες καταστάσεις, κληθήκαμε επίσης να διαχειριστούμε και μια σειρά από χρόνια προβλήματα, που κληρονομήσαμε από το παρελθόν, όπως για παράδειγμα η ανυπαρξία ώριμων μελετών και τα ζητήματα χωροταξικής και πολεοδομικής οργάνωσης.

Παράλληλα, είχαμε και τα σοβαρά εμπόδια που δημιούργησε η εφαρμογή του συστήματος της απλής αναλογικής στη διοίκηση του Δήμου. Με μια αντιπολίτευση η οποία, σχεδόν στο σύνολό της, επέδειξε μειωμένη υπευθυνότητα, μια αντιπολίτευση που δυστυχώς επέλεξε να εκμεταλλευθεί την κατάσταση. Καθυστερώντας αποφάσεις και υπονομεύοντας ουσιαστικά σημαντικά έργα και δράσεις, με προφανή στόχο να αποκομίσει πρόσκαιρα μικροκομματικά οφέλη…

Αγαπητοί συνδημότες,

Κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει τι παραλάβαμε το 2019, για να μπορεί έτσι να έχει μια πλήρη και ολοκληρωμένη εικόνα. Προκειμένου να μας κρίνει πολύ αυστηρά μεν, αλλά και δίκαια.

Παραλάβαμε ένα Δήμο αποδιοργανωμένο, χωρίς σχέδιο, χωρίς μελέτες, χωρίς έστω και ένα σοβαρό έργο σε εξέλιξη.

Παραλάβαμε ένα Δήμο διοικητικά ανεπαρκή, σε πλήρη στασιμότητα σε όλους τους τομείς.

Αυτό κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να το αποσιωπήσει ή να το κρύψει.

Ακόμη και εκείνοι που οδήγησαν σε απαξίωση το Δήμο μας και μας κουνούν σήμερα το δάκτυλο, γνωρίζουν την αλήθεια.

Εμείς φορώντας μάσκες, με το προσωπικό στα σπίτια του, χωρίς μέσα, τρέχαμε να προλάβουμε και να αντιμετωπίσουμε, ακραία καιρικά και υγειονομικά φαινόμενα, που δεν είχαμε ξαναζήσει.

Όλα αυτά τα προβλήματα -τόσο τα χρόνια, όσο και τα έκτακτα- έκαναν σαφώς τη δουλειά μας πολύ πιο δύσκολη.

Όμως ούτε στιγμή δεν μας πτόησαν. Δεν χρησιμοποιήσαμε ποτέ τις δυσκολίες ως άλλοθι, ούτε ως δικαιολογία.

Σήμερα 3,5 χρόνια μετά, ο Δήμος Διονύσου είναι όρθιος και έτοιμος να κοιτάξει το μέλλον με αισιοδοξία και με σιγουριά.

Οι συνεργάτες μου κι εγώ, με παραλείψεις ή και λάθη κάποιες φορές, κάναμε ότι ήταν δυνατόν για να παραμείνουμε συνεπείς προς τους δημότες.

Και απόψε, ήρθε η στιγμή να ανοίξουμε ενώπιον των μοναδικών κριτών μας, των πολιτών, τα χαρτιά μας και την καρδιά μας.

Προσωπικά νιώθω πολύ περήφανος γιατί τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου κάναμε το χρέος μας.

Ναι, μπορούσαμε περισσότερα.

Ναι, χάσαμε στην διαδρομή κομμάτια από την καθημερινότητα και κάποιους τους πικράναμε.

Ναι κάναμε και λάθη.

Αν είμαστε μία καλή ή κακή δημοτική αρχή, θα το κρίνετε εσείς. Εσείς θα αποφασίσετε, αν θα ανανεώσετε την εμπιστοσύνη σας προς εμάς, για να συνεχίσουμε να σας υπηρετούμε.

Αγαπημένοι φίλοι και συνδημότες,

Είμαι και είμαστε εδώ, για κάνουμε μαζί τον απολογισμό μας.

Από αυτά που σας υποσχεθήκαμε το 2019, όταν μας εμπιστευθήκατε, τι κάναμε;

Θα πω ότι μπορώ να σας κοιτώ όλους στα μάτια για τα 3,5 αυτά χρόνια.

Σας υποσχέθηκα ότι θα δουλέψω.

Και το έκανα! Δεν υπάρχει ούτε ένας δημότης που να θεωρεί ότι η θητεία Καλαφατέλη, πέρασε χαλαρά και αδιάφορα.

Δουλέψαμε όλοι πολύ, νυχθημερόν, και αυτό τουλάχιστον πρέπει να μας το αναγνωρίσετε.

Άρα την πρώτη δέσμευση του ’19 την τηρήσαμε στο απόλυτο.

Σας υποσχέθηκα ότι θα σεβαστούμε και θα αξιοποιήσουμε τα χρήματα σας.

Και το κάναμε! Ούτε ένας δημότης, ακόμα και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, παρά την «καραμέλα» των δήθεν απευθείας αναθέσεων που μονότονα επαναλαμβάνουν, δεν έχουν να πουν το παραμικρό, για την οικονομική μας διαχείριση.

Ακόμα και την προηγούμενη Πέμπτη στο Δημοτικό Συμβούλιο, κανείς δεν αμφισβήτησε επί της ουσίας τη συνέπεια, την εντιμότητά μας και την χρηστή διαχείριση.

Άρα και την δεύτερη δέσμευση την τηρήσαμε στο απόλυτο.

Με καθαρά χέρια ήρθαμε στον Δήμο και με καθαρά χέρια παραμένουμε και σήμερα.

Σας υποσχεθήκαμε ότι θα αναπτύξουμε το Δήμο μας και θα ανοίξουμε νέους δρόμους στο μέλλον, για τα παιδιά μας.

Το κάναμε! Απόψε θα μιλήσουμε με νούμερα, τα οποία υπάρχουν και στο έντυπο απολογισμού που θα πάρετε στα χέρια σας.

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι καταφέραμε με καθημερινή σκληρή δουλειά να φέρουμε στα ταμεία του δήμου 106 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα για έργα υποδομών που βελτιώνουν τη ζωή όλων μας και πάνε μπροστά το Δήμο μας.

106 εκατομμύρια από προγράμματα, που εγκρίθηκαν και είναι πλέον στα χέρια μας, για να φτιάξουμε, αποχετευτικά, δρόμους, σχολεία, υποδομές για να προστατεύσουμε το περιβάλλον.

106 εκατομμύρια ευρώ, που με ιδρώτα και κόπο εξασφαλίσαμε, λεφτά που ούτε στα όνειρα μας δεν υπήρχαν.

106 εκατομμύρια ευρώ, που εγγυώνται μία καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους μας.

Άρα και η Τρίτη δέσμευση μας τηρήθηκε.

Για αυτό μπορώ και σας κοιτώ σήμερα στα μάτια.

Για αυτό μπορούμε σήμερα να σταθούμε απέναντί σας.

Γιατί δουλέψαμε πολύ, σεβαστήκαμε τα χρήματά σας, και σας παραδίδουμε σήμερα 106 εκατομμύρια για να δημιουργήσουμε το Διόνυσο των ονείρων μας.

Δεν τα κάναμε βέβαια όλα τέλεια, το είπα και πριν. Υπάρχουν πολλά που δεν προλάβαμε ακόμη να κάνουμε, υπάρχουν συμπολίτες μας που νιώθουν ότι δεν τους προσέξαμε αρκετά, τουλάχιστον στο βαθμό που θα ήθελαν.

Το αναγνωρίζουμε, τους ζητάμε συγνώμη και είμαστε εδώ και για αυτούς.

Αυτό το έργο είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε απόψε.

Να παρουσιάσουμε τα θετικά βήματα που έγιναν στη διάρκεια αυτής της τετραετίας.

Αλλά κι αυτά που έχουμε δρομολογήσει και σχεδιάσει, δημιουργώντας τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο.

Θα μου επιτρέψετε να σας παρουσιάσω, όσο πιο περιληπτικά γίνεται, τα 22 πιο σημαντικά βήματά μας κατά την παρούσα τετραετία, για να δείτε με τα μάτια σας, ότι ίσως έχουμε κι εμείς οι ίδιοι αδικήσει τον αγώνα μας και δεν έχουμε κάνει γνωστά τα έργα στους συμπολίτες μας.

Σε πρώτη προτεραιότητα θέσαμε τη μόρφωση των παιδιών μας. Εργαστήκαμε για να εξασφαλίσουμε νέα, ασφαλέστερα σχολικά κτίρια και σύγχρονο εξοπλισμό, για να διευκολύνουμε την εκπαιδευτική διαδικασία.

Πηγή: otavoice.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments