Πολιτική

Εκλογές 2023 ντιμπέιτ – Debate 2023: Δείτε live τους πολιτικούς αρχηγούς [pics,vid]

Εκλογές 2023 ντιμπέιτ – Debate 2023: Δείτε live τους πολιτικούς αρχηγούς [pics,vid]

Πηγή Φωτογραφίας: pagenews.gr/ Eurokinissi

Τρεις ώρες κράτησε η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών.

Ήρεμα -αν και με ορισμένες στιγμές έντασης- κύλησε το debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαϊου. Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Κυριάκος Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης εξήγησαν τις βασικές τους θέσεις για την οικονομία, την εξωτερική πολιτική, την Παιδεία και τις άλλες ενότητες της τηλεμαχίας, ενώ μεταξύ τους άφησαν και αιχμές. Όπως ο κ. Ανδρουλάκης έναντι του κ. Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις, με τον πρωθυπουργό να εξηγεί ότι το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων ήταν «μία σκιά για την κυβέρνησή μας» και να σημειώνει ότι «ο κ. Ανδρουλάκης δεν είναι κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια» και τον κ. Ανδρουλάκη να σχολιάζει ότι «δεν ήμουν κίνδυνος για την δημοκρατία, αλλά για την Νέα Δημοκρατία».Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο δημοσιογράφος, Γιώργος Κουβαράς, ενώ τις ερωτήσεις έθεσαν οι δηοσιογράφοι: Ράνια Τζίμα (Mega), Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ), Αντώνης Σρόιτερ (Alpha), Μάρα Ζαχαρέα (Star) και Παναγιώτης Στάθης (Open).

Oι θεματικές ενότητες στις οποίες κλήθηκαν να τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί ήταν έξι:

  • 1. Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση
  • 2. Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα
  • 3. Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια
  • 4. Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος
  • 5. Περιβάλλον και Ενέργεια
  • 6. Νέα Γενιά.

Την τηλεμαχία συντόνισε ο Γιώργος Κουβαράς και ερωτήσεις έθεσαν οι εξής δημοσιογράφοι από έξι τηλεοπτικούς σταθμούς: Γιώργος Παπαδάκης, Παναγιώτης Στάθης, Ράνια Τζίμα, Μάρα Ζαχαρέα, Αντώνης Σρόιτερ και Σία Κοσιώνη.

Όπως έκανε γνωστό η ΕΡΤ, το debate καλύπτεται με 26 τηλεοπτικές κάμερες, που βρίσκονται έξω και μέσα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

23:40

Τι ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη νέα γενιά

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ενότητα του debate «Νέα Γενιά» και σε ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ (ALPHA) τι βαθμό βάζει στον εαυτό του απάντησε: «Οι νέοι έχουν κάθε δίκιο να είναι επιφυλακτικοί στην εξουσία. Θα αξιολογήσουν και αυτή την κυβέρνηση. Δεν είχα καμία δυσκολία να αναγνωρίσω λάθη και να ζητήσω συγνώμη. Ένα λάθος γίνεται σφάλμα όταν επαναλαμβάνεται. Ο βαθμός ο οποίος θα μπει στην κυβέρνηση θα μπει από όλους τους Έλληνες και θα είναι το εκλογικό ποσοστό που θα πάρει η ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Αυτή η ζυγαριά θα τεθεί στην κρίση όλων των Ελλήνων πολιτών. Από τους νέους μας θα ζητούσα να αξιολογήσουν και αυτοί τα κόμματα, να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία και να γνωρίζουν ότι τελικά ψηφίζουν για το δικό τους μέλλον».


Σε επόμενη ερώτηση τι θα έλεγε, ως δεκαοχτάχρονος, στον πολιτικό που θα του έδινε 150 ευρώ είπε: «Έγινε πολλή κουβέντα για μέτρο συμπληρωματικό. Να κάνω μια πρόταση σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγηθούμε σε δεύτερες εκλογές. Όλοι να καταθέσουμε τα προγράμματά μας, είτε στο Γενικό Λογιστήριο είτε στην Τράπεζα της Ελλάδας, τρεις μέρες το πολύ χρειάζεται για να αξιολογηθούν, για να μην υπάρχει αμφιβολία πόσο κοστίζει το κάθε πρόγραμμα. Εκατόν πενήντα (150) ευρώ δώσαμε και στο freedom pass. Οι νέοι ενδιαφέρονται για καλή εκπαίδευση και καλές δουλειές και γι’ αυτό θα μας κρίνουν την επόμενη ημέρα, όχι για τα 150 ευρώ».

23:35

 Η ερώτηση του Σρόιτερ στον Τσίπρα για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και… τον ταβερνιάρη

Με ιδιαίτερο τρόπο ρώτησε ο Αντώνης Σρόιτερ τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και την κοστολόγησή του. Ο δημοσιογράφος ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει μια αναλυτική κοστολόγηση, σημειώνοντας πως ακόμα και «στην ταβέρνα πάει κανείς για παράδειγμα και ο λογαριασμός πρέπει να έχει δίπλα το φαγητό και το κόστος».

«Μας λέτε πως το πρόγραμμά σας είναι κοντά στα 5,5 δισ. ευρώ τον χρόνο. Θέλω να ρωτήσω πόσο δύσκολο θα ήταν να κάνετε μια πραγματικά αναλυτική κοστολόγηση μέτρο-μέτρο και να μας την παρουσιάσετε… Στην ταβέρνα πάει κανείς για παράδειγμα και ο λογαριασμός πρέπει να έχει δίπλα το φαγητό και το κόστος. Υπάρχει και ο άλλος ταβερνοάρης που σου λέει ένα ποσό στο αυτί φεύγοντας, δεν σου δίνει λογαριασμό. Φαντάζομαι πως ούτε εσεις το προτιμάτε αυτό» ήταν η ερώτηση του κ. Σρόιτερ.

23:20

Κουτσούμπας κατά Τσίπρα στο ντιμπέιτ: Θα του έλεγα να μην ξύνεται πολύ στην γκλίτσα του τσοπάνη

«Το βασικό πρόβλημα με το ζήτημα της ενέργειας και κατ’ επέκταση της προστασίας του περιβάλλοντος, και της ανοικοδόμησης εργατικών κυρίως κατοικιών και όχι των πλουσίων, των λεφτάδων, που δεν ξέρουν τι έχουν, μιας και μιλάμε για Κυκλάδες, γιατί δεν πάνε συνήθως οι εργάτες, οι αγρότες της πατρίδας μας, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες να οικοδομήσουν εκεί και ανεξέλεγκτα να φτιάξουν τις βιλάρες τους, άρα λοιπόν πρέπει να μπει ένα φρένο», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας απαντώντας σε ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα σχετικά με την οικοδομική δραστηριότητα στις Κυκλάδες.

23:00

Μητσοτάκης: Η μείωση ΦΠΑ και ΕΦΚ, που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, στοιχίζουν 4 δισ. ετησίως

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση του Παναγιώτη Στάθη από το OPEN αναφορικά με την κριτική που ασκεί στον ΣΥΡΙΖΑ για το πού θα βρει τα χρήματα για τα μέτρα που αναφέρει, ενώ η ΝΔ έδωσε πάνω από 43 εκατ. για την πανδημία, είπε πως από εδώ και στο εξής τα πράγματα αλλάζουν, η χώρα πρέπει να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα και αυτό το ξέρει και ο κ. Τσίπρας.

Παναγιώτης Στάθης: Η κυβέρνηση έδωσε πάνω από 43 εκατ. για την πανδημία, ελάφρυνση και στήριξη, ενώ, όταν μιλάει για αυξήσεις σε στήριξη ο ΣΥΡΙΖΑ, λέτε πού θα βρει τα χρήματα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η χώρα είχε εξαιρέσεις από τους αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες στην πανδημία. Κρατήσαμε όρθια την κοινωνία, σώσαμε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Από εδώ και στο εξής η χώρα είναι υποχρεωμένη να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι, πλέον. Αρα, η ακριβής κοστολόγηση των προγραμμάτων έχει σημασία. Μόνο τα δύο εμβληματικά μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ, η μείωση ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στοιχίζουν κοντά 4 δισ. ετησίως. Θα πρέπει ο κ. Τσίπρας να πει πού θα τα βρει, γιατί οι ευρωπαϊκοί κανόνες δεν πρόκειται να αλλάξουν.

Παναγιώτης Στάθης:Δεν καταφέρατε να εκσυγχρονίσετε το σιδηρόδρομο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έγιναν βήματα και στον τομέα αυτόν και προφανώς υπήρξαν και αστοχίες και καθυστερήσεις, τις οποίες πληρώσαμε πολύ ακριβά. Τα μέσα σταθερής τροχιάς είναι το πιο κοινωνικό και πιο φιλικό μέσο στο περιβάλλον. Κατασκευάζουμε τη γραμμή 4 στο Μετρό, επεκτείνουμε τη γραμμή 2 και παραδίδουμε το Μετρό της Θεσσαλονίκης μαζί με τα αρχαία, ένα έργο που θα αλλάξει εντελώς τη μορφή της πόλης.

22:45

Τσίπρας: Υπήρξε εθνικός λόγος για τον οποίον παρακολουθείτο ο κ. Ανδρουλάκης;

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ερώτηση της ενότητας για το Κράτος, τους Θεσμούς και τη Διαφάνεια, απάντησε:

«Αισθάνομαι λίγο αμήχανα: Κάθομαι ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου σκανδάλου της μεταπολίτευσης. Τον κ. Μητσοτάκη που παρακολουθούσε τον κ. Ανδρουλάκη και άκουσα τον πρωθυπουργό σήμερα και λέει ότι “οι εξηγήσεις που έδωσα δεν ήταν επαρκείς” Ας δώσει σήμερα κάποιες εξηγήσεις»…

«Υπήρξε εθνικός λόγος για τον οποίον παρακολουθείτο ο κ. Ανδρουλάκης. Ποιος ήταν αυτός; Πώς εγώ θα συνεργαστώ μαζί του αύριο αν είναι πράγματι κατάσκοπος, εθνικά επικίνδυνος και για ποιο λόγο παρακολουθείτο ο αρχηγός του στρατεύματος; Αδιανόητα πράγματα…», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

22:30

Ανδρουλάκης: Δεν είμαι κίνδυνος για τη Δημοκρατία αλλά για τη ΝΔ

Με έναν παράλληλο μονόλογο, επιχείρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, να απαντήσει στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την υπόθεση των υποκλοπών, στο νυιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

Συγκεκριμένα ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως ο ίδιος δεν αποτελεί κίνδυνο για τη Δημοκρατία, αλλά για τη Νέα Δημοκρατία και έχει βάλει στόχο να πάνε στη φυλακή όσοι έστησαν παρακράτος και εξέθεσαν διεθνώς την χώρα. Στην συνέχεια απαντώντας για στέλεχος του ΠΑΣΟΚ το οποίο έδωσε αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του σταθμού Λάρισας στην υπόθεση του δυστυχήματος στα Τέμπη είπε πως έφυγε από το κόμμα μέσα σε 10 λεπτά.

Αναφερόμενος στις διοικήσεις των νοσοκομείων είπε πως μόνο με ανοιχτούς διαγωνισμούς θα διασφαλιστεί ότι θα έρθουν οι καλύτεροι να υπηρετήσουν τον ελληνικό λαό στις κατάλληλες θέσεις.

Τέλος αναφερόμενος στην Παιδεία, είπε πως το ΠΑΣΟΚ δεν στέκεται εμπόδιο στην ίδρυση μη κερδοσκοπιών πανεπιστημίων «όμως όχι χωρίς να έχουμε συμφωνήσει το πλαίσιο, είναι προτεραιότητα ένα ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο». Μιλώντας για τα σχολεία, τόνισε πως θα έπρεπε να γίνει στα πρότυπα άλλων χωρών και να μην κρίνεται το μέλλον του μαθητή από μία μόνο εξέταση αλλά από σειρά εξετάσεων τα τελευταία δύο χρόνια.

22:17

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί υποχρέωση

22:10

Kεντρική μας δέσμευση είναι η αύξηση των μισθών για όλους – Ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο twitter

22:00

Κυριάκος Βελόπουλος: Κάθε σοβαρή χώρα πρέπει να έχει plan b

Ερωτηθείς κατά την διάρκεια του Debate από τη δημοσιογράφο Ράνια Τζίμα (MEGA) αν συμφωνεί με τα παράλληλα νομίσματα που προτείνουν άλλα κόμματα αφού και το κόμμα του τα προτείνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης απάντησε:

«Κάθε σοβαρή χώρα πρέπει να έχει plan b για να μπορεί να ανταπεξέλθει σε μια δυσκολία. Η λύση που λέτε δεν έχει να κάνει με παράλληλο νόμισμα. Πρέπει να υπάρχει εναλλακτική αν συμβεί κάτι σοβαρό στην Ευρωζώνη. Αν τελικά καταρρεύσει. Σας μιλώ σαν επιχειρηματίας. Αν δεν έχω plan b σημαίνει δεν είμαι έτοιμος, να αντιμετωπίσω την καταιγίδα. Ακούω μια πλειοδοσία από όλους αλλά δεν μου λένε που θα βρουν τα λεφτά. Λέμε ένα απλό πράγμα. Αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου επίσης αλλαγή του φορολογικού μοντέλου. Δεν μπορείς να έχεις 75% υπηρεσίες στην Ελλάδα. Για το φορολογικό 15% φλατ φόρος σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Έτσι πιάνεις την φοροδιαφυγή. Είναι μερικά πράγματα που πρέπει να τα δουμε από την πλευρά του επιχειρηματία. Η ιστορία με τα κόκκινα δάνεια έχει ονοματεπώνυμο. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ. Αρα λοιπόν . Δεν μπορείς σήμερα να λές για διαγραφή κόκκινων δανείων όταν είσαι ο φυσικός αυτουργός».

21:45

Γιάνης Βαρουφάκης: Το σχέδιο «Δήμητρα» δεν αφορά νόμισμα, αλλά σύστημα πληρωμών

Η χώρα μας βαδίζει, προσέθεσε, σε ένα ναρκοπέδιο διεθνούς οικονομίας, χωρίς άμυνες για αυτό που έρχεται.

Απαντώντας σε ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα (Star), στην ενότητα, Οικονομία-Ανάπτυξη-Απασχόληση, κατά την διάρκεια του Debate, για τη θέση του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, όσον αφορά το ευρώ, ο Γιάνης Βαρουφάκης  διερωτήθηκε «αν υπάρχει κάποιος μεταξύ μας, εδώ, σε αυτή την αίθουσα» που δεν θεωρεί ότι το νόμισμα πρέπει να εξυπηρετεί τους ανθρώπους, και όχι το αντίστροφο;

«Εμείς θεωρούμε ότι ήταν λάθος η είσοδος στο ευρώ, αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζουμε το μεγάλο κόστος εξόδου. Για αυτό δεν έχουμε πρόθεση, θεωρούμε ότι θα ήταν πολύ μεγάλο το κόστος εξόδου από το ευρώ».   Επανέλαβε δε, ότι το σχέδιο «Δήμητρα» δεν αφορά νόμισμα, αλλά σύστημα πληρωμών. Η χώρα μας βαδίζει, προσέθεσε, σε ένα ναρκοπέδιο διεθνούς οικονομίας, χωρίς άμυνες για αυτό που έρχεται.

21:50

Τσίπρας: Το πρόγραμμα μας είναι απόλυτα κοστολογημένο

«Το πρόγραμμα μας είναι απόλυτα κοστολογημένο, ρεαλιστικό και κυρίως απαντά στις ανάγκες της κοινωνίας. Η κοστολόγηση που έκανε η ΝΔ στην αρχή ήταν 25 δισ., μετά 45, μετά 80, μέχρι τις εκλογές θα το φτάσει 180 δισ. Από την πρώτη στιγμή δώσαμε αναλυτική κοστολόγηση για το πρόγραμμα μας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σε ερώτημα που τέθηκε για το κόστος του προγράμματος, από τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ (Alpha), στο πλαίσιο της ενότητας «Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι πέρα από το κόστος κάθε δαπάνης που προϋπολογίζεις -όπως την ανάγκη να αυξήσουμε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν να πάρουν αύξηση 14 χρόνια ή να δώσουμε την 13η σύνταξη που θεσπίσαμε και κατήργησε ο κ. Μητσοτάκης- υπάρχουν και έσοδα. Τόνισε ότι υπάρχουν έσοδα «από τη φορολόγηση των υπερκερδών, γιατί αυτή την ώρα που το μέσο νοικοκυριό δεν μπορεί να βγάλει την τρίτη εβδομάδα του μήνα και 15 εισηγμένες στο Χρηματιστήριο μεγάλες επιχειρήσεις έχουν κέρδη ρεκόρ κερδοφορίας 20ετίας πάνω από 1 δισ η καθεμία».

21:35

Μητσοτάκης: Μόνιμες αυξήσεις μισθών και επέκταση market pass

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ενότητα του debate «Οικονομία-Ανάπτυξη-Απασχόληση» και σε ερώτηση της Σίας Κοσιώνη (ΣΚΑΙ) για την τιμή του φυσικού αερίου, τον πληθωρισμό και την ακρίβεια ανέφερε: «Το πρόβλημα του πληθωρισμού είναι παγκόσμιο. Πέφτει πια και στη χώρα μας, όμως στα τρόφιμα παραμένουν οι τιμές υψηλές. Μεγαλύτερη διαφάνεια στις τιμές, αυτό υπηρετεί το καλάθι του νοικοκυριού. Έκτακτη στήριξη των νοικοκυριών που δοκιμάζονται με το market pass και το σημαντικότερο μόνιμες αυξήσεις. Βασική δέσμευση η αύξηση των μισθών τη δεύτερη τετραετία. Ο πληθωρισμός θα πέσει, αλλά αυτές οι αυξήσεις των μισθών θα είναι μόνιμες».

Σε επόμενη ερώτηση για τις τιμές των τροφίμων ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «οι τιμές και των τροφίμων θα βαίνουν μειούμενες γιατί και ο πληθωρισμός στα τρόφιμα θα μειώνεται. Το market pass είναι δοκιμασμένο εργαλείο, θα ήμουν διατεθειμένος να συζητήσω επέκτασή του και για το β ‘ εξαμηνο του έτους. Όπου δοκιμάστηκαν μειώσεις του ΦΠΑ δεν είχαμε ουσιαστικό όφελος για τον καταναλωτή».

21:30

Ανδρουλάκης: Μαθήματα αξιοπιστίας από τους λαϊκιστές με γραβάτα ή χωρίς γραβάτα δεν θα πάρουμε

Επιθετικά «μπήκε» στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για το debate ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος δεν απέφυγε να κάνει δηλώσεις πολιτικού περιεχομένου.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι ο ελληνικός λαός αποφασίζει στις 21 Μαΐου για τις μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον τόπο.

«Είναι αδιανόητο να καλπάζουν οι ανισότητες. Η χώρα χρειάζεται ισχυρό κοινωνικό κράτος και θέσεις εργασίας και όχι την ανάπτυξη του κ. Μητσοτάκη των 400 και 500 ευρώ που διαιρεί θέσεις εργασίας. Θέλουμε ανάπτυξη με εξωστρέφεια και όχι η χώρα να γίνει ένα γιγάντιο ξενοδοχείο ή real estate που δεν οδηγούν πουθενά», είπε επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

21:17

Kουτσούμπας για τη γραβάτα: «Είναι βράδυ, να είμαστε και λίγο σουλουπωμένοι»

Τον κ. Κουτσούμπα συνόδευαν οι Θανάσης Παφίλης και Γιάννης Γκιόκας. Με καλή διάθεση εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την είσοδό του στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για το ντιμπέιτ με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, συνοδευόμενος τους κ. Παφίλη και κ. Γκιόκα.Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αφού χαιρέτησε τον Κ. Ζούλα που τον ανέμενε στην είσοδο, αναρωτήθηκε γιατί υπήρχαν τόσες πολλές κάμερες…

«Σας βλέπουμε με γραβάτα», τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι και ο κ. Κουτσούμπας τους απάντησε: «Είναι βράδυ, είμαστε μαζεμένοι, να είμαστε και λίγο σουλουπωμένοι!».

21:15

Τι δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την άφιξή του στην ΕΡΤ

Λακωνική δήλωση έκανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την άφιξή του στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για το ντιμπέιτ. Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε υπονοούμενο για τα όρια που τέθηκαν στη διεξαγωγή του, αλλά και για τον ημιτελικό του Champions League Μίλαν-Ίντερ, που είναι προγραμματισμένος να μεταδοθεί στο MEGA στις 22:00.

«Ο διάλογος είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας και είναι κρίμα που τόσα χρόνια δεν έχει γίνει ντιμπέιτ και γίνεται σήμερα πρώτη φορά μετά το 2015. Είναι κρίμα που δεν γίνεται με μεγαλύτερη άνεση διαλόγου. Είναι πολύ αυστηροί οι όροι που αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή. Κρίμα. Ελπίζω ο ελληνικός λαός, έστω και έτσι, με παράλληλες τοποθετήσεις, να βγει σοφότερος, να βγάλει συμπεράσματα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

21:12

Ξεκίνησε η τηλεμαχία στην ΕΡΤ

21:02

Με την ευχή οι πολίτες να πάρουν τις απαντήσεις που θέλουν μέσα από το ντιμπέιτ, προσήλε στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εύχομαι να έχουμε ουσιαστική συζήτηση για το μέλλον της πατρίδας, την αύξηση εισοδημάτων και μισθών, τη μείωση ανεργίας, τη θωράκιση της πατρίδας στις εξωτερικές απειλές. Θέλω να πιστεύω πως οι πολίτες θα πάρουν απαντήσεις παρά το αυστηρό πλαίσιο που διέπει τέτοιες οργανωμένες συζητήσεις» είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφορικά με την απουσία ελεύθερης ερώτησης από την τηλεμαχία, είπε: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα, αλλά αυτό αποφασίζεται συνολικά. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε μετά τις εκλογές».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments