Διεθνή

Ερντογάν: «Θα σεβαστώ κάθε αποτέλεσμα»

Ερντογάν: «Θα σεβαστώ κάθε αποτέλεσμα»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Στην Τουρκία ερχόμαστε στην εξουσία με δημοκρατικά μέσα», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Στην Τουρκία ερχόμαστε στην εξουσία με δημοκρατικά μέσα», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πρόσθεσε πως θέλει να αποδεχθεί το αποτέλεσμα, λέγοντας πως, αν το έθνος αποφασίσει εναντίον του την Κυριακή, θα κάνει «ό,τι απαιτεί η δημοκρατία». Η συμμαχία του ισλαμικού-συντηρητικού ΑΚΡ του Ερντογάν, του υπερεθνικιστικού MHP και των μικρότερων δεξιών και ισλαμιστικών κομμάτων θα «σεβαστεί κάθε αποτέλεσμα από την κάλπη», συμπλήρωσε.

Με βάση όμως τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο Ερντογάν εκλέγεται για μία ακόμη θητεία πρόεδρος, αφού η συμμαχία του κόμματος Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης AKP και του ακροδεξιού  κόμματους  της Εθνικιστικής Δράσης ΜΗΡ, υπό την προεδρία του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, συγκεντρώνει ποσοστό μεταξύ 50,6% κα 51,3%, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, τον κοινό σοσιαλδημοκράτη υποψήφιο της εξακομματικής αντιπολίτευσης.

Πιο συγκεκριμένα, υ δημοσκόπηση της Asal  προβλέπει ότι ο Ερντογάν θα λάβει το 50,6% των ψήφων και ο Κιλιτσντάρογλου το 46,3%.

Τέλος, η έρευνα του Areda έδειξε ότι το 51,3% των ερωτηθέντων είναι έτοιμο να ψηφίσει τον Ερντογάν αύριο, ενώ το 44,2% πρόκειται να στηρίξει τον Κιλιτσντάρογλου και τον Σινάν Ογκάν ένα σχεδόν 4%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments