ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Χρήστος Σταϊκούρας
Υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος βουλευτής Νομού Φθιώτιδος

Χρήστος Σταϊκούρας στο pagenews.gr: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται τα πάντα γιατί ξέρει ότι δεν μπορεί να τα υλοποιήσει

Ο υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος βουλευτής Νομού Φθιώτιδος κ. Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε στο pagenews.gr όπου αναφέρθηκε στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, την αναβάθμιση από τους οίκους αξιολόγησης, για το κόστους του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, τις εκλογές της 21ης Μαΐου κ.α.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Opinion Leader” με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκε στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, την αναβάθμιση από τους οίκους αξιολόγησης, για το κόστος του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, τις εκλογές της 21ης Μαΐου κ.α.

Χρήστος Σταϊκούρας στο pagenews.gr: Για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις εκλογές της 21ης Μαΐου

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε τα εξής: “Κοιτάξτε το πρόσφατο παρελθόν έχει αναδείξει τις διαφορές διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας. Όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής που άσκησε και της δημιουργικής ασάφειας αλλά και της οικονομικής αυταπάτης που είχε η ελληνική οικονομία υποβαθμίστηκε 8 φορές και στη συνέχεια αφού υπέγραψε ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο χρέωσε τη χώρα με 100 δισεκατομμύρια ευρώ από πολύ χαμηλό σημείο αναβαθμίστηκε η ελληνική οικονομία καλύπτωντας το κενό που δημιουργήθηκε το 2015. Ουσιαστικά γυρίσαμε εκεί που ήμασταν εκεί περίπου το τέλος του 2014, με υποβαθμίσεις και αναβαθμίσεις εξαιτίας αυτής της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Επί κυβερνήσεως ΝΔ είχαμε μόνο αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας. Δώδεκα αναβαθμίσεις και για να είμαστε ακριβής είμαστε πλέον μισό σκαλοπάτι πριν την επενδυτική βαθμίδα. Γιατί ακόμη ναι μεν πριν τρεις εβδομάδες δεν μας αναβάθμισε ένας οίκος αξιολόγησης που έκανε τότε την αξιολόγησή του αλλά ουσιαστικά την πορεία της ελληνικής οικονομίας από ουδέτερη την πήγε θετική που είναι ουσιαστικά το μισό σκαλοπάτι ώστε να το κάνεις επενδυτική βαθμίδα στην επόμενη αξιολόγηση. Με αυτή την κυβέρνηση, με αυτή την οικονομική πολιτική όσο συνεχίζουμε να βαδίζουμε με σύνεση και σωφροσύνη η επενδυτική βαθμίδα είναι πάρα πολύ κοντά μας, μέσα στο 2023..” σημείωσε μεταξύ άλλων.

Χρήστος Σταϊκούρας στο pagenews.gr: Για το κόστος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ 

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε: “Ο κόσμος έχει να συγκρίνει 2 τετραετίες. Έχει να συγκρίνει προεκλογικούς λόγους κομμάτων και μετεκλογικές πράξεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ σταθερά τα τελευταία 8 με 10 έτη πριν τις εκλογές υποσχέται. Το αποτέλεσμα τη μια φορά ήταν να κερδίσει την εκλογική διαδικασία και να μην υλοποιήσει τίποτα από αυτά που υποσχέθηκε τουναντίον μας οδήγησε σε μνημόνιο και τη δεύτερη φορά που υποσχέθηκε οδηγήθηκε στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Το ίδιο επανέρχεται και σήμερα και κάνει τις ίδιες αναλύσεις. Προτείνει τα ίδια μέτρα σε μέγεθος, σε κόστος τα οποία ανέρχονται στα 83 δισ. ευρώ. Αν υπήρχαν οι δυνατότητες του υπουργείου Οικονομικών, του Έλληνα πρωθυπουργού να δώσουμε 83 δισ. ευρώ γιατί να μην το κάναμε εμείς;Δεν θα θέλαμε να βγούμε και εμείς στην ελληνική κοινωνία και να λέγαμε θα μειώσουμε κι άλλο τους φόρους, θα αυξήσουμε κι άλλο τους μισθούς και τις συντάξεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται προεκλογικά τα πάντα στους πάντες γιατί ξέρει ότι δεν μπορεί να τα υλοποιήσει…”.

Χρήστος Σταϊκούρας στο pagenews.gr: Για τη μείωση του ΦΠΑ (καύσιμα, τρόφιμα) που ζητούσε η Αξιωματική Αντιπολίτευση 

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε: “Προφανώς αν μπορούσαν να γίνουν θα τα είχαμε κάνει. Δεν τα κάνουμε διότι έχουν ένα τεράστιο δημοσιονομικό κόστος αλλά και επιπλέον διότι είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα καταλήξουν στον καταναλωτή. Το market pass οστίζει 650 εκατομμύρια ευρώ. Μπορεί κάποιοι πολίτες να το λοιδωρούν και να το θεωρούν μικρό για το μέγεθος της κρίσεως και της ακρίβειας αλλά αυτό μπορούμε να κάνουμε και συνολικά για το υπουργείο Οικονομικών αυτό κοστίζει 650 εκατομμύρια ευρώ. Η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα κοστίζει 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ, κάποιες χώρες για παράδειγμα η Ισπανία το έκαναν και τελικά αυξήθηκαν οι τιμές..” σημείωσε.