Nέα της αγοράς

CEO της OpenAI σε Κογκρέσο: “Απαραίτητη η ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης”

CEO της OpenAI σε Κογκρέσο: “Απαραίτητη η ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης”

Πηγή Φωτογραφίας: Semafor

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ο Άλτμαν τόνισε χαρακτηριστικά ότι "η ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης είναι απαραίτητη".

“Οι ΗΠΑ πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επιβάλλουν ρυθμιστικό πλαίσιο στις εταιρείες που αναπτύσσουν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης” επισήμανε ενώπιον της επιτροπής του Κογκρέσου ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI και δημιουργός του ChatGPT Σαμ Άλτμαν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ο Άλτμαν τόνισε χαρακτηριστικά ότι “η ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης είναι απαραίτητη”.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της συνεργαζόμενης με τη Microsoft, OpenAI, υποστήριξε την ανάγκη ύπαρξης απαιτήσεων αδειοδότησης και καταχώρησης των προδιαγραφών της τεχνητής νοημοσύνης, για συγκεκριμένες λειτουργίες. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση των ΗΠΑ, θα μπορεί να διατηρεί κάποια πρότυπα ασφαλείας για τις εταιρείες του κλάδου. Όπως, για παράδειγμα, να δοκιμάζουν τα συστήματά τους πριν αυτά γίνουν διαθέσιμα στο κοινό.

Ο ίδιος ζήτησε ακόμη συνεργασία σε παγκόσμιο επίπεδο για την τεχνητή νοημοσύνη και κίνητρα για συμμόρφωση με την ασφάλεια. “Νομίζω ότι χρειαζόμαστε κανόνες, κατευθυντήριες γραμμές, στο τι να αναμένουμε σε επίπεδο αποκαλύψεων από μια εταιρεία που παρέχει ένα μοντέλο (τεχνητής νοημοσύνης)”, σχολίασε ο Άλτμαν αναφερόμενος στον συνδυασμό διεξαγωγής εκλογών και τεχνητής νοημοσύνης. Ο ίδιος πρόσθεσε: “Ανησυχώ γι’ αυτό το θέμα”.

Η γερουσιαστής Mazie Hirono επισήμανε τον κίνδυνο παραπληροφόρησης καθώς πλησιάζουν οι εκλογές του 2024. “Στο πλαίσιο των εκλογών, για παράδειγμα, είδα μια εικόνα του πρώην προέδρου Τραμπ να συλλαμβάνεται από την αστυνομία της Νέας Υόρκης και αυτό έγινε viral”, είπε, πιέζοντας τον Άλτμαν να απαντήσει αν θα θεωρούσε την ψευδή εικόνα επιβλαβή.

Ο Altman απάντησε ότι οι δημιουργοί θα πρέπει να ξεκαθαρίζουν πότε μια εικόνα είναι δημιούργημα και όχι πραγματική.

Ο Altman σημείωσε ότι δεν τάσσεται υπέρ της ιδέας να υποστηρίζεται το τεχνολογικό μοντέλο μέσω διαφημίσεων, αλλά να βασίζεται σε συνδρομές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments