Πολιτική

Μητσοτάκης: Με αυτόν τον πολιτικό αρχηγό θα πήγαινα για μπύρες

Μητσοτάκης: Με αυτόν τον πολιτικό αρχηγό θα πήγαινα για μπύρες

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Συνέντευξη για προσωπικά θέματα και επιλογές παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Σούπερ Κατερίνα» και την δημοσιογράφο Κατερίνα Καινούργιου.

Συνέντευξη για προσωπικά θέματα και επιλογές παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Σούπερ Κατερίνα» και την δημοσιογράφο Κατερίνα Καινούργιου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν δίστασε να απαντήσει στο ερώτημα με ποιον αντίπαλο πολιτικό θα έβγαινε βόλτα, ενώ αναφέρθηκε και με κολακευτικά λόγια στην σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι για τις ικανότητές της ως συζύγου και μητέρας.

«Νομίζω ότι θα έβγαινα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα. Αλλά θα έβγαινα γιατί θέλω να καταλάβω τι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο σήμερα να είναι κομμουνιστής. Και νομίζω θα είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση», αποκάλυψε ο πρωθυπουργός, ο οποίος έδειξε να ενδιαφέρεται για τις πολιτικές εκσυγχρονισμού που φαίνεται να ακολουθεί το Κομμουνιστικό Κόμμα: «Να το δω (σ.σ.: την προσπάθεια εκσυγχρονισμού). Αυτό θα ήθελα να διερευνήσω, γιατί για εμένα είναι δύσκολο να καταλάβω πώς μπορείς να υπερασπίζεσαι μια ιδεολογία η οποία χρεοκόπησε αποδεδειγμένα, η ίδια η ιστορία τη χρεοκόπησε. Πιστεύω ότι θα κάναμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση».

Δεν έδειξε, ωστόσο, ιδιαίτερο ενθουσιασμό, όταν αναφέρθηκε στην περίπτωση του προέδρου του Σύριζα, αν και τόνισε πως οι πολιτικοί πρέπει να είναι πάντοτε ευγενικοί.

«Δεν είναι ο Αλέξης Τσίπρας ο άνθρωπος με τον οποίο εγώ θα έβγαινα κατ’ ανάγκη να πιω μια μπύρα, δεν νομίζω ότι ταιριάζουμε πολύ. Φαντάζομαι ότι και ο ίδιος θα έλεγε για εμένα αυτό», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: « Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε ευγενείς όταν βρισκόμαστε και να μπορούμε να πούμε και δυο κουβέντες ενδεχομένως έξω από την πολιτική».

«Η Μαρέβα έμαθε στις κόρες μας να στέκονται με αυτοπεποίθηση»

Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από την σύζυγο του πρωθυπουργού κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι, η οποία περιγράφεται από τον Κυρ. Μητσοτάκη ως «μία εξαιρετικά δυναμική γυναίκα».

Στην διαπαιδαγώγηση των κοριτσιών «ίσως μεγαλύτερο ρόλο έχει παίξει η μάνα τους. Γιατί η Μαρέβα είναι μία εξαιρετικά δυναμική γυναίκα, μία αυτόνομη γυναίκα, μία γυναίκα που πατάει καλά στα πόδια της, μία γυναίκα, νομίζω, πρώτα και πάνω απ’ όλα, που έμαθε στα κορίτσια της να διεκδικούν, να μπορούν να στέκονται με αυτοπεποίθηση απέναντι σε οποιαδήποτε δυσκολία τούς τύχει στη ζωή τους. Γι’ αυτό και είμαι χαρούμενος γιατί έχω δύο κορίτσια, θα έλεγα, με μεγάλη αυτοπεποίθηση, οι οποίες μπορούν να οραματίζονται και να δουλεύουν σκληρά για το μέλλον το οποίο θέλουν να διαμορφώσουν οι ίδιες για τους εαυτούς τους».

«Και είμαι πολύ περήφανος και για τα τρία μου παιδιά, αλλά μιας και με ρώτησες για τα κορίτσια μου, είναι κορίτσια σύγχρονα, με πολλές ευαισθησίες. Πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι άνθρωποι, είναι κορίτσια που νοιάζονται πραγματικά για τον άνθρωπο γύρω τους που πονάει, είναι κορίτσια που βοηθούν πολύ διακριτικά χωρίς ποτέ να θέλουν να φαίνονται και αισθάνονται ενεργοί πολίτες βοηθώντας άλλους ανθρώπους οι οποίοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments