ΟΤΑ

Η απάντηση της ΚΕΔΕ σε δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ για τα πολεοδομικά κίνητρα ΝΟΚ

Η απάντηση της ΚΕΔΕ σε δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ για τα πολεοδομικά κίνητρα ΝΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: otavoice.gr

Η ΚΕΔΕ με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» αναγκάζεται να προχωρήσει στην έκδοση απαντητικού Δελτίου Τύπου

Η ΚΕΔΕ με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» αναγκάζεται να προχωρήσει στην έκδοση απαντητικού Δελτίου Τύπου, σχετικά με την απόφαση 161 / 10-5-2023 του ΔΣ της ΚΕΔΕ και την διευκρινιστικού τύπου τροπολογία του Ν. 5043/2023 ( Α’ 91/13-4-2023) του ΥΠΕΝ.

Ακολουθεί η απάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου στο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών:

Αξιότιμοι κύριοι

Με αφορμή άρθρο της έγκριτης εφημερίδας σας, που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της 18ης Μαΐου 2023 και υπογράφεται από το συντάκτη κ. Α. Χατζηγεωργίου, με τίτλο « Το άρθρο – ρουσφέτι της Μαρέβας άνοιξε την όρεξη της ΚΕΔΕ», θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε τα παρακάτω:

  • Η απόφαση 161 / 10-5-2023 του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., εκφράζει τη διαχρονική θέση της αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού για την ανάγκη προστασίας των πόλεων με ιδιαίτερα πολεοδομικά χαρακτηριστικά, από την υπέρβαση ύψους και συντελεστή δόμησης .
  • Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συνεδρίασης ελήφθη απόφαση, με την οποία ζητήθηκε αφενός η κατάργηση νομοθετικών ρυθμίσεων της τελευταίας δεκαετίας που επέτρεπαν την υπέρβαση του ύψους και του συντελεστή δόμησης. Αφετέρου, επισημάνθηκε ότι το άρθρο 120 του Ν. 5043/2023 ( Α’ 91/13-4-2023) που καταργεί προηγούμενες διατάξεις, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και θα έπρεπε για το λόγο αυτό να περιλαμβάνει όλους τους Δήμους, κι όχι μόνον τις δημοτικές ενότητες Φιλοθέης, Παλαιού Ψυχικού και Εκάλης.
  • Σε καμία περίπτωση όταν συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και λήφθηκε απόφαση, δεν συνδέθηκε αυτή ούτε με το πρόσωπο της συζύγου του Πρωθυπουργού, ούτε με οποιαδήποτε άλλη πολιτική σκοπιμότητα. Από κανένα πρόσωπο και καμία παράταξη δεν δόθηκε η διάσταση που αποδίδεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας σας κι αυτό οφείλουμε άμεσα να το ξεκαθαρίσουμε, γιατί η διαστρέβλωση της πραγματικότητας πέραν του ότι δεν υπηρετεί την αλήθεια, προσβάλλει τον αυτοδιοικητικό θεσμό και τον τρόπο λειτουργίας της ΚΕΔΕ. Αν κάποιοι επιχειρούν σε αυτή την εκλογική συγκυρία να εξυπηρετήσουν μικροκομματικές σκοπιμότητες, αυτό εμάς μας αφήνει αδιάφορους. Αλλά σε κάθε περίπτωση απαιτούμε να αφήσουν έξω από το «παιχνίδι» αυτό την ΚΕΔΕ και την αυτοδιοίκηση.

Παρακαλούμε λοιπόν να υπάρξει από πλευράς της εφημερίδας επανόρθωση του συγκεκριμένου δημοσιεύματος. Οι δικές μας θέσεις είναι ξεκάθαρες κι διαχρονικές. Η προστασία της φυσιογνωμίας των πόλεων μας βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων μας και σε καμία περίπτωση αυτές δεν συνδέονται με πρόσωπα και καταστάσεις που δεν συνάδουν με το θεσμικό μας ρόλο.

Ας αφήσουμε την αυτοδιοίκηση έξω από τις μικροκομματικές αντιπαραθέσεις που έχουν ορίζοντα τις προσεχείς εκλογές, γιατί οι δικές μας θέσεις έχουν ορίζοντα τις επόμενες γενιές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments