Pagenews.gr Varometro. Παραγωγή pagenews.gr Varometro. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Μπάμπης Παπαδημητρίου
Υπ. Βουλευτής ΝΔ Νότιου Τομέα Αθηνών
Τόνια Αντωνίου
Υπ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νότιου Τομέα Αθηνών

Μπάμπης Παπαδημητρίου – Τόνια Αντωνίου στο pagenews.gr: Για τις εκλογές & τις μετεκλογικές συνεργασίες

Ο υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ στο Νότιο τομέα Αθηνών Μπάμπης Παπαδημητρίου και η Τόνια Αντωνίου υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νότιου Τομέα Αθηνών μίλησαν στο pagenews.gr για τις εκλογές και τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Ο υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ στο Νότιο τομέα Αθηνών Μπάμπης Παπαδημητρίου και η Τόνια Αντωνίου υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νότιου Τομέα Αθηνών μίλησαν στο pagenews.gr και την εκπομπή “Βαρόμετρο” με τη Σοφία Χύτου .

Μπάμπης Παπαδημητρίου – Τόνια Αντωνίου στο pagenews.gr: Για τις εκλογές & τις μετεκλογικές συνεργασίες

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου ανέφερε: “Κοιτάξτε όμως η απάντηση είναι σχετικά απλή γιατί προσδιορίζεται από 2 δεδομένα. Το ένα είναι η πεποίθησή μου πως η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα και θα έχει μια θέση τέτοια που θα απαντά στο πολιτικό ερώτημα. Δηλαδή τώρα με τις εκλογές έτσι όπως είμαστε απαντούμε στο ερώτημα ποιος θα κυριαρχήσει στην πολιτική σκηνή για τα επόμενα χρόνια. Δυστυχώς δεν μπορούμε να δώσουμε απάντηση στο κυβερνητικό ερώτημα ενώ κανονικά σε μια εκλογή θα έπρεπε να λύνονται και τα δύο δεν μπορούμε να δώσουμε αυτή την απάντηση και το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστεί μια ακόμη αναμέτρηση η οποία μάλλον θα είναι στις 2 Ιουλίου όπου εκεί θα λυθεί το κυβερνητικό. Φαίνεται ως το πιο πιθανό αν οι πολιτικοί αρχηγοί πάρουν τις μέρες που προβλέπει το σύνταγμα και θα τους δώσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να κάνουν τις διαβουλεύσεις που σκέπτονται και επιβάλλονται να γίνουν. Άρα λύνουμε το πολιτικό πρόβλημα στην κάλπη, κατατάσσονται οι πολιτικές δυνάμεις και μετά πάμε σε μια άλλη εκλογή στην οποία θα λυθεί το κυβερνητικό..”.

Η κ. Τόνια Αντωνίου σχολίασε: “Πρώτα από όλα δεν μας έχουν ανοίξει τις πόρτες ο κ. Μητσοτάκης δεν πιστεύει και δεν θέλει μια κυβέρνηση συνεργασίας. Ο κ. Μητσοτάκης από την αρχή μιλάει για αυτοδυναμία μόνο σε μια δήλωσή του είχε πει πως μπορώ να δω κυβέρνηση συνεργασίας την οποία την άλλαξε τη θέση του πάρα πολύ άμεσα. Ο κ. Μητσοτάκης μιλάει από την αρχή μόνο για αυτοδυναμία γιατί θεωρεί ότι μόνο οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις μπορεί να προσφέρουν αποτελεσματικότητα, σταθερότητα μακράς πνοής στη χώρα. Θα ήθελα να πω πως οι κυβερνήσεις συνεργασίας που είδαμε την τελευταία δεκαετία όταν η χώρα ήταν στα βράχια και το 2012 και το 2015 θεωρούν οι δυνάμεις που συγκρότησαν αυτές τις κυβερνήσεις συνεργασίας ότι πέτυχαν το στόχο τους..”.