Πολιτική

Εκλογές 2023: Πότε και πού θα δούμε τα αποτελέσματα

Εκλογές 2023: Πότε και πού θα δούμε τα αποτελέσματα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Έως τις 20:30μμ θα έχουμε ασφαλή εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος

Έως τις 20:30μμ θα έχουμε ασφαλή εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος με πιθανότητα απόκλισης κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, ενώ, ως προς τον αριθμό των σταυρών προτίμησης θα χρειαστεί περισσότερη αναμονή.

Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα των εκλογών ανακοινώνονται ζωντανά στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (https://ekloges.ypes.gr), για κάθε τμήμα μετά την αποστολή τους, στο Υπουργείο, από τον Δικαστικό Αντιπρόσωπο αύριο, Κυριακή.

Πιο πριν, εταιρείες δημοσκοπήσεων θα διεξάγουν κοινό exit poll, για λογαριασμό τηλεοπτικών σταθμών. Έτσι, οι εταιρείες ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB HELLAS A.E., Pulse και GPO θα οργανώσουν μαζί και θα διεξάγουν από κοινού το exit poll. Το exit poll θα διενεργηθεί για λογαριασμό των καναλιών Mega (συνεργάζεται με τη Metron Analysis), Open (συνεργάζεται με την ΜRB), Star (συνεργάζεται με την GPO), Alpha (συνεργάζεται με την Alco), ΑΝΤ1 (συνεργάζεται με τη Marc) και ΣΚΑΪ (συνεργάζεται με την Pulse), ενώ στο κοινό exit poll θα συμμετέχει η ΕΡΤ και το Action24.

Από τις 19:01 η ροή αποτελεσμάτων των εκλογών θα είναι συνεχής για κάθε σημείο της Ελλάδας με τον μαραθώνιο της ενημέρωσης να συνεχίζεται στη διάρκεια της νύχτας αλλά και τη Δευτέρα.

«Μέχρι τις 20:30 θα έχουμε ένα αποτέλεσμα που θα είναι ασφαλές, +-0.5%. Πιστεύουμε ότι μέχρι τις 20:30 θα έχουμε μία καλή ενσωμάτωση και θα μπορέσουμε να πάμε σε μία ασφαλή εκτίμηση», ανέφερε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά, ο γενικός διευθυντής της Δημήτρης Μπακάκος

Αναφορικά με τους σταυρούς προτίμησης, θα υπάρχει εικόνα στις 12:00 ή 1:00 π.μ.

Στο Κέντρο Τύπου η υπουργός Εσωτερικών

Το Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο επισκέφθηκε η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού, συνοδευόμενη από τους γενικούς γραμματείς Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρη Γαλαμάτη και Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

Η κ. Σπανού περιηγήθηκε στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Κέντρου, ενημερώθηκε από τον κ. Γαλαμάτη για τις υπερσύγχρονες δυνατότητες και τις καινοτομίες του και διαπίστωσε το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας των στελεχών του να συνδράμουν τους ανταποκριτές του εγχώριου και διεθνούς Τύπου στην κάλυψη των δημοσιογραφικών αναγκών των αυριανών βουλευτικών εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι στο Κέντρο Τύπου του Ζαππείου έχουν διαπιστευθεί συνολικά περίπου 340 δημοσιογράφοι, ανταποκριτές, φωτορεπόρτερ και μέλη συνεργείων τηλεοπτικών σταθμών, εκ των οποίων οι 150 είναι ξένοι ανταποκριτές από 20 χώρες, οι οποίοι έχουν έρθει στην Ελλάδα ειδικά για την κάλυψη των εκλογών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments