Διεθνή

Les Echos: ΠΟΥ: Νέο δίκτυο για την πρόληψη των πανδημιών

Les Echos: ΠΟΥ: Νέο δίκτυο για την πρόληψη των πανδημιών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Αυτό το νέο δίκτυο είναι μια απάντηση στην πανδημία Covid-19

Αυτό το νέο δίκτυο είναι μια απάντηση στην πανδημία Covid-19. Με την αποτελεσματικότερη συγκέντρωση πληροφοριών για την υγεία από περιφέρειες και χώρες, ιδιαίτερα τις φτωχότερες, στοχεύει στην καλύτερη πρόληψη πιθανών καταστροφών για την υγεία.

Μια νέα διεθνής δομή για την καλύτερη πρόληψη πανδημιών, όπως αυτή του Covid – 19. Αυτό το Σάββατο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εγκαινίασε το νέο «Διεθνές Δίκτυο Παρακολούθησης Παθογόνων» ή IPSN.

Αυτό το δίκτυο θα παρέχει μια πλατφόρμα που θα συνδέει χώρες και περιοχές σε ολόκληρο τον κόσμο, με στόχο τη βελτίωση των συστημάτων συλλογής και ανάλυσης δειγμάτων, δήλωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Η πλατφόρμα θα πρέπει επίσης να διευκολύνει τον γρήγορο εντοπισμό και την ιχνηλασιμότητα των μεταδοτικών ασθενειών, καθώς και την ανταλλαγή πληροφοριών και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την πρόληψη πανδημικών κρίσεων στην υγεία.

Τα δεδομένα που συλλέγονται θα τροφοδοτηθούν σε ένα ευρύτερο σύστημα επιτήρησης που στοχεύει στον εντοπισμό μολυσματικών ασθενειών, προκειμένου να παρέμβει για να αποτραπεί η εξάπλωσή τους και να αναπτυχθούν θεραπείες και εμβόλια.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Δρ. Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους χαρακτήρισε το νέο δίκτυο ως «φιλόδοξο», τονίζοντας ότι θα μπορούσε να παίξει «ζωτικό ρόλο για την ασφάλεια στον τομέα της υγείας». Και πρόσθεσε: «Όπως έχει αποδειχθεί ξεκάθαρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19, ο κόσμος είναι ισχυρότερος όταν είναι ενωμένος για να καταπολεμήσει κοινές απειλές για την υγεία».

Το νέο δίκτυο, η προώθηση του οποίου έρχεται την παραμονή της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας που συγκεντρώνει χώρες μέλη του ΠΟΥ στη Γενεύη κάθε χρόνο, θα έχει μια γραμματεία στο κέντρο του ΠΟΥ με την ονομασία «Hub for Pandemic and Epidemic Intelligence». Αυτή η πλατφόρμα που γεννήθηκε το 2021 βρίσκεται στο Βερολίνο και συλλέγει πληροφορίες για πανδημίες και επιδημίες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments