Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να μην αρέσει

Ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να μην αρέσει

Πηγή Φωτογραφίας: imerodromos,gr

ΣΥΡΙΖΑ: Τι αλλάζει μετά την "κατάρρευση" στις εκλογές και τη διαφορά 20 μονάδων από τη ΝΔ

Είναι φανερό πως οι πολίτες αντιλήφθηκαν ότι η διακυβέρνηση της χώρας μας συνιστά μια ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση που δεν προτίθενται να την παραδώσουν σε ερασιτέχνες της πολιτικής, σε ωραιοπαθείς του «προοδευτικού χώρου», σε αφοσιωμένους του ρεβανσισμού και της εχθροπάθειας. Έτσι κινήθηκαν προς την «όχθη της Νέας Δημοκρατίας» και υπερψήφισαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Υπερψήφισαν την σταθερότητα μέσω της διασφάλισης της συνέχειας του κυβερνητικού έργου. Το διλημματικό ερώτημα, άλλωστε, των εκλογών ήταν σταθερότητα ή αστάθεια και αβεβαιότητα. Και το συγκεκριμένο δίλημμα θριάμβευσε στην προχθεσινή κάλπη.

Τι συνέβη κατά την διάρκεια της τετραετίας που πέρασε; Η κανονικότητα και η κοινή λογική επανέκαμψαν στην κοινωνική και πολιτική μας ζωή, παρά τις αναντίρρητες καθυστερήσεις και τις αδήριτες παλινδρομήσεις. Η αλλαγή ήταν όμως αισθητή στους πολίτες. Και επρόκειτο για μία αλλαγή επί τα βελτίω σε όλα τα επί μέρους πεδία του συλλογικού βίου. Η χώρα δεν αμφιταλαντεύθηκε να επιλέξει την λεγόμενη «σωστή πλευρά της ιστορίας», να κινηθεί με αποφασιστικότητα και συνέχεια στο δυτικό μπλοκ δυνάμεων, όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία και εκδηλώθηκε ανοιχτά ο ρωσικός επεκτατισμός. Η Ελλάδα καλλιέργησε και διεύρυνε την στρατιωτική συνεργασία της με τον δυτικό κόσμο για να αντιμετωπίσει εθνικές απειλές και να αναχαιτίσει γεωπολιτικούς κινδύνους. Οι πολίτες διαπίστωναν ότι οι αστυνομικές αρχές πραγματοποιούσαν το θεσμικά προβλεπόμενο έργο τους, χωρίς ενοχές και χωρίς να πρέπει να υπακούσουν στις «ιδιορρυθμίες» του πολιτικού προϊσταμένου τους. Έτσι οι πολίτες κινήθηκαν προς την Νέα Δημοκρατία και ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει καταφέρει να δώσει το στίγμα του και την σφραγίδα του στην ελληνική κεντροδεξιά.

Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατόρθωσε να κατανοήσει τη μεγάλη αλλαγή που ερχόταν, γιατί δεν κατανόησε σε βάθος το φαινόμενο Μητσοτάκης. Δεν κατανόησε την νέα κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα που διαμόρφωνε με την πολιτική του και προτίμησαν να τον υποτιμήσουν ως προσωπικότητα συνολικά και ως πολιτικό αντίπαλο, χρησιμοποιώντας αγοραίες εκφράσεις και μεθόδους που προσιδιάζουν σε κοινωνικό περιθώριο. Όσοι πιστεύουν πως η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανή να εξαγάγει τα συμπεράσματά της από αυτήν τη συντριβή, θα διαψευστούν πανηγυρικά.\ Όπως δεν κατάλαβε γιατί ηττήθηκε το 2019, έτσι δεν θα καταλάβει γιατί ηττήθηκε το 2023, γιατί την ευθύνη της ήττας θα φέρουν πολλοί άλλοι παράγοντες εκτός από τους ίδιους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments