Πολιτική

Αύριο ορκίζεται πρωθυπουργός ο κ. Ι. Σαρμάς

Αύριο ορκίζεται πρωθυπουργός ο κ. Ι. Σαρμάς

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Αύριο ορκίζεται υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ιωάννης Σαρμάς

Αύριο ορκίζεται υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ιωάννης Σαρμάς, μετά την αποδοχή της πρότασης εκ μέρους της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

«Κύριε πρόεδρε σας κάλεσα μετά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μετά τις εκλογές», είπε στον κ. Σαρμά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «μετά τη σημερινή συνάντηση με τους αρχηγούς που διαπιστώθηκε η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης, φθάσαμε στην τελευταία πρόβλεψη του συντάγματος που είναι η λύση της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Ανακοίνωσα στους πολιτικούς αρχηγούς ότι σκοπεύω να αναθέσω σε εσάς την εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης».

Η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανέθεσε «σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, τον σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές».

Ο κ. Ιωάννης Σαρμάς απεδέχθη, από την πλευρά του, την εντολή της Προέδρου για τον σχηματισμό κυβέρνησης, λέγοντας: «Είναι συνταγματική μου υποχρέωση και συνταγματικό μου καθήκον».

Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου πρόκειται να ορκιστεί πρωθυπουργός αύριο, Πέμπτη, και μεθαύριο, θα συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο.

Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου πρόκειται να επιλεγούν από τον ίδιο τον κ. Ιωάννη Σαρμά.

Στην διάρκεια της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών ετέθη το ζήτημα των προσώπων που θα επανδρώσουν το νέο υπουργικό συμβούλιο από τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη.

Κατά την τοποθέτηση του, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι οι υπηρεσιακοί υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών που θα οριστούν, πρέπει να είναι πρόσωπα με γνώση των εν λόγω κρίσιμων χαρτοφυλακίων και υπογράμμισε περαιτέρω ότι και ο υπηρεσιακός Υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη επισήμανε πως διερευνητικές εντολές έδειξαν ότι δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση και τόνισε πως οι υπουργοί της παρούσας κυβέρνησης είναι έτοιμοι να παραδώσουν στους υπηρεσιακούς και να τους παράσχουν πλήρη ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα, συγκαλείται  η νέα Βουλή, η οποία προέκυψε από τις γενικές εκλογές της 21ης Μαΐου.  Θα πρόκειται για την λεγόμενη «Βουλή της μιας μέρας», δεδομένου ότι πρόκειται να διαλυθεί την ίδια ημέρα, εν όψει των π

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments