Πολιτική

Εκλογές 2023: Τι συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί – Οι διάλογοι και τα παραλειπόμενα της συνάντησης

Εκλογές 2023: Τι συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί – Οι διάλογοι και τα παραλειπόμενα της συνάντησης

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Επιταχύνονται οι θεσμικές διαδικασίες για την προκήρυξη των δεύτερων εκλογών

Άκαρπη ήταν, όπως αναμενόταν, η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο για σχηματισμό κυβέρνησης και πλέον μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο για νέες κάλπες στις 25 Ιουνίου και υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Η σύσκεψη διήρκεσε περίπου μισή ώρα υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για μια τελευταία προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης. Η συνάντηση ήταν τυπική και όπως προβλέπεται από το σύνταγμα θα οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στις βουλευτικές εκλογές. Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς, αναλαμβάνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Όπως έγινε γνωστό, η θέση που διατύπωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ήταν πως οι διερευνητικές εντολές έδειξαν ότι δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση.

«Οι διερευνητικές εντολές έδειξαν ότι δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχωράει στον σχηματισμό υπηρεσιακής. Οι υπουργοί της παρούσας κυβέρνησης είναι έτοιμοι να παραδώσουν στους υπηρεσιακούς και να τους παράσχουν πλήρη ενημέρωση», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments