Τεχνολογία

Νέα εφαρμογή «γδύνει» τη βιομηχανία της ένδυσης από αναληθείς πράσινους ισχυρισμούς

Νέα εφαρμογή «γδύνει» τη βιομηχανία της ένδυσης από αναληθείς πράσινους ισχυρισμούς

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Οι καταναλωτές αναζητούν ολοένα και περισσότερο προϊόντα ένδυσης που προέρχονται από βιώσιμες πηγές

Οι καταναλωτές αναζητούν ολοένα και περισσότερο προϊόντα ένδυσης που προέρχονται από βιώσιμες πηγές, αλλά ορισμένοι κατασκευαστές μπορεί ορισμένες φορές να μην λένε όλη την αλήθεια όσον αφορά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των προϊόντων τους.

Πριν από λίγες ημέρες, γνωστός κολοσσός αθλητικών ειδών δέχθηκε μήνυση στις ΗΠΑ με την κατηγορία ότι έχει παραποιήσει προϊόντα ως «βιώσιμα», δηλαφή κατασκευασμένα με «βιώσιμα υλικά» και «φιλικά προς το περιβάλλον». Βάσει της αγωγής, στόχος της εταιρείας είναι να αυξήσει τα κέρδη της και να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της.

Το ψηφιακό διαβατήριο της Aware

Τώρα, η ολλανδική startup Aware υποστηρίζει ότι έχει δημιουργήσει ένα «ψηφιακό διαβατήριο» που οι κατασκευαστές μπορούν να χρησιμοποιούν στα προϊόντα τους για να παρακολουθούν βιώσιμα υφάσματα, τόσο φυσικά όσο και ψηφιακά, σε κάθε βήμα της αλυσίδας εφοδιασμού.

Τα brands που το χρησιμοποιούν θα είναι σε θέση να παράσχουν αξιόπιστες πληροφορίες για τη βιωσιμότητα των προϊόντων τους και να παρακολουθούν τον πραγματικό περιβαλλοντικό τους αντίκτυπο», λέει η εταιρεία, η οποία δοκιμάζει πιλοτικά το σύστημα σε πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της γερμανικής μάρκας βιώσιμης μόδας Armed Angels.

Ένας φυσικός ανιχνευτής που είναι ενσωματωμένος στη βιώσιμη ίνα, μπορεί να διαβαστεί από οποιαδήποτε εταιρεία μεταποίησης της αλυσίδας με έναν προσαρμοσμένο σαρωτή χειρός, σύμφωνα με την Aware, με τους προμηθευτές να μοιράζονται ιδιωτικές πληροφορίες στη νέα, δημόσια πλατφόρμα blockchain που αναπτύσσει η Aware. Οι καταναλωτές μπορούν επίσης να δουν ολόκληρη την αλυσίδα και τον αντίκτυπό της στα τηλέφωνά τους με μια σάρωση ενός κωδικού QR στην ετικέτα του βιώσιμου προϊόντος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments