Πολιτική

Ο Μητσοτάκης και η ευρωπαϊκή προοπτικής της Ελλάδας

Ο Μητσοτάκης και η ευρωπαϊκή προοπτικής της Ελλάδας

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα που τα τελευταία χρόνια έχει αντιμετωπίσει μια μεγάλη πρόκληση, την ενσωμάτωσή της στην Ευρώπη.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κατάφερε να εντάξει την χώρα στην Ευρώπη, ο Κώστας Σημίτης στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται τώρα να κάνει την Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή –  δυτική χώρα. Αυτή είναι η εντολή που έδωσε ο ελληνικός λαός στην Νέα Δημοκρατία την προηγούμενη Κυριακή: η κυβέρνηση να συνεχίζει να κινείται επάνω στις ράγες της δυτικής – ευρωπαϊκής προοπτικής της.

Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα που τα τελευταία χρόνια έχει αντιμετωπίσει μια μεγάλη πρόκληση, την ενσωμάτωσή της στην Ευρώπη.

Η Ελλάδα με την σύνδεσή της στην πάλαι ποτέ ΕΟΚ προσδοκούσε οφέλη για την ανάπτυξη της οικονομίας της, αλλά και η ΕΟΚ προσδοκούσε στο άνοιγμα της αγοράς της, μιας και η ελληνική αγορά απορροφούσε εξαγωγές ίσης σχεδόν αξίας με αυτές που απορροφούσαν άλλες χώρες.

Η χώρα μας, με τον Κώστα Σημίτη στο τιμόνι, ανταποκρίθηκε στους στόχους της Ε.Ε. Ανταποκρίθηκε θετικά στη θέσπιση ενιαίου κοινού νομίσματος, στη θέσπιση ευρωπαϊκής ιθαγένειας, στην ανάπτυξη της κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής άμυνας, στην ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στις χώρες – μέλη για καίρια προβλήματα, στην καλλιέργεια νέας πολιτικής στην παιδεία, τον πολιτισμό, την προστασία των καταναλωτών, καθώς επίσης και στον εκδημοκρατισμό των κοινοτικών θεσμών με την ενίσχυση του πολιτικού ρόλου του Ευρωκοινοβουλίου.

Σήμερα δεν είμαστε ακόμη Ευρώπη. Ανήκουμε στην Ευρώπη, συμμετέχουμε στα συλλογικά όργανα, αλλά στην πράξη είμαστε ακόμη μια βαλκανική χώρα. Καλύτερα από τις άλλες, αλλά πάνω κάτω στο ίδιο μήκος κύματος. Αυτό θέλουν να αλλάξουν οι πολίτες και γι’ αυτό έδωσαν ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γι’ αυτό και οι πολίτες θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί με την κυβέρνηση στην νέα τετραετία. Επειδή δεν θα ήθελαν να δουν τις προσδοκίες τους να διαψεύδονται.

Είναι η τρίτη φάση μιας πορείας που ξεκίνησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Μετά από παλινωδίες ετών και αφού η χώρα πέρασε το σοκ της χρεοκοπίας, οι πολίτες πήραν την απόφασή τους, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον δρόμο της Ευρώπης. Χρέωσαν τις αυταπάτες του 2015 και πολύ σωστά στον ΣΥΡΙΖΑ και έδειξαν με κάθε τρόπο ότι δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Αυτό συνέβη την προηγούμενη Κυριακή. Όποιος από την αντιπολίτευση το αντιληφθεί γρήγορα έχει πιθανότητες να κερδίσει κάτι στον επόμενο «γύρο». Όποιος γυρίσει την πλάτη του στις επιλογές του ελληνικού λαού θα υποστεί τις συνέπειες της αλαζονείας του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments